Alla inlägg under december 2016

Av Mikael - 8 december 2016 10:34

Men att summera allt är ju lite lättare idag. Efterklok är bra att vara. Väldigt mycket, och hacka på sig själv är nyttigt. Den sociala funktionen som tas upp i Adhd diagnosen, stryrs ju inte av en diagnos. Utan av helt andra faktorer. Hur du fungerar socialt beror på ditt genetiska arv, där du betingas av ditt DNA till att utrycka känslor med ditt ansikte, och förstå andras ansikts utryck. Ens icke verbala kropps språk betingas av ens sociala näromgivning, där kulturella influenser betyder mycket. Samt så kokas det ihop i din person i sin helhet. Paul Ekman forskning om emotionellt språk och icke verbalt språk och stress forskning som påverkar detta negativ ger en ganska klar bild av detta, om man är intresserad att leta efter en annan orsak än en akronym betäckning.


Den politiska bilden om att Adhd är ett neuropsykiatriskt funktions hinder, som beror på en "genetisk åkomma" som dom kallar det för. Den baseras ju på dumheter och okunskap som tillåts fortgående.


När man särar allt som har hamnat i diagnosen, så blir ju det inte mycket kvar i kärnan.


Impulsivitet, Hyperaktivitet, Inattention så kan man ju förklara det som en subjektiv uppfattning av individer som fungerar annorlunda än oss, och inte prioriterar samma saker, där deras värderingar skiljer sig från våra. Lika svårt som det är att förklara vad normalt är, så är det lika svårt att förklara vad som är onormalt för oss, till dem andra då.


Kvar blir vårat sätt att fungera neurologiskt: Jag använder områden i hjärnan i annan utsträckning än vad du kanske gör. Detta är den enda fysiologiska gemensamma nämnare mellan mig och många andra med diagnos, hur vi lär oss nya saker, och uppfattar våran omvärld.


Läs mig...


Hur jag fungerar som person, är otroligt mycket mer komplext än en liten akronym diagnos, och denna utveckling startade för ca 2 miljoner år sedan hos mina förfäder... Det finns ingen möjlighet att summera ner till 5 A4 sidor i DSM med text skriven av några psykiatriker. Det är synd att folk förringar sig själva, och förklarar hela sin existens med 4 bokstäver. Hur och vad det är som gör att du fungerar som du gör, går inte ens att summera på 5000 sidor....


Vore det inte mer ärligt emot sig själv, och ange rätt orsak till rätt problem?


Andra områden i hjärnan:<--- Är så sweet med korta "John Dobson" förklaringar på en massa idag. Har väl inte gjort så mycket att ?5år? försvann lol. Nåja.

ANNONS
Av Mikael - 8 december 2016 10:26

Hej minnesluckor lol... Orka bry mig. Försöker få ihop en teoretiskt acceptabel modell som substitute - Works for me. Emotionellt så känner jag att det inte är en kotte sen tidigare, som jag vill träffa. 


Jag tror det är ca 14 år sedan som jag inte drack (stämmer ju i runda slängar säkert), pundade el käkade mediciner (men detta köper jag inte - Jävla idiot snik pundare), vilket är ett tag sedan, och det påverkar ju en självklart idag. Med vissa saker (som att gå utan för dörren lol), så är jag tillbaka på samma plats som för 7 år sedan, även om jag har mer erfarenhet, och ställer mindre krav på mig själv.


GIVEN ORSAK =>


Mitt största missbruk, är att slippa ångest på allehanda sätt. Det var skälet till att jag sökte mig till sjukvården i första hand. Det som triggar min ptsd ångest och stress är andra människor, och enda medicinen är att undvika alla människor.Varför jag inte kan dricka - HATAR CRAZY SÅ MYCKET OCH STÄLLER TILL DET FÖR MIG OCH FIXAR =>Prefered sätt att irritera = Med en massa kunskap och http://www.tidningenshapeup.se/bevisat-gladje-smittar-lika-fort-som-influensavirus/ <--- Dom blir vansinniga   

ANNONS
Av Mikael - 8 december 2016 10:10Hålla sig borta från konstiga Klorin blekta Neger apor som har galna kosjukan är ju ett tips - Det sprider sig till egen släkt.Är ju vad det är. Ska höra av mig till Jonas på skansen och se om hans APOR ska bilda parti för riksdagen åxå.


http://www.abroadintheyard.com/20-physical-traits-inherited-from-neanderthal/


Recent genetic studies have shown that Neanderthal DNA spanning at least 20% of their ancient genome survives in modern humans of non-African ancestry.  If you are of European or Asian heritage, then around 2% of your genome originated from Neanderthals.

 

https://news.vanderbilt.edu/2016/02/11/neanderthal-dna-has-subtle-but-significant-impact-on-human-traits/ (Har ju haft tur med en massa än så länge. Genetic diversity for the win - Släkt är tokig dock lol - Dont give a fuck längre - Lessnat på dom). Alleman för sig själv = Dra åt helvete   

 

http://www.nytimes.com/2015/02/20/science/a-new-theory-on-how-neanderthal-dna-spread-in-asia.html?_r=0 (Undrat varför jag har tics på asiatiska princessor   Kan ju ha sin förklaring här)

 Av Mikael - 8 december 2016 10:03

Knepiga Stepp-neger apor som är solblekta har utan tvekan invaderat   


Är detta stuk =>Pigmentation means coloring. Skin pigmentation disorders affect the color of your skin. Your skin gets its color from a pigment called melanin. Special cells in the skin make melanin. When these cells become damaged or unhealthy, it affects melanin production. Some pigmentation disorders affect just patches of skin. Others affect your entire body.

If your body makes too much melanin, your skin gets darker. Pregnancy, Addison's disease, and sun exposure all can make your skin darker. If your body makes too little melanin, your skin gets lighter. Vitiligo is a condition that causes patches of light skin. Albinism is a genetic condition affecting a person's skin. A person with albinism may have no color, lighter than normal skin color, or patchy missing skin color. Infections, blisters and burns can also cause lighter skin. https://medlineplus.gov/skinpigmentationdisorders.html


CANT FOOL ME YOUR =>Konstigt att man blir IQ-racist    
<--- Sjunger om Klorin blekta neger ?
Av Mikael - 8 december 2016 09:51

När jag tidigare gick till sjukvård så har jag fått höra det mesta av flummiga diagnoser. I huvudsak så har det mesta varit av psykologiskt ursprung, där man på ett subjektivt sätt påverkas av små tomtar?? Som gör en konstig??


Men det är kanske lite mer fysiskt konkret än något horoskåp liknande flumm.Jag försökter förklara hur kronisk stress inverkar på mitt system och leder till trista följder, till läkare, familj o vänner.


En väldigt konkret sak är att: Psykiska stressorer => ACTH hormon frigörs => Kortisol frigörs => Detta leder till efter långvarig exponering av kortisol, att Androgener, hormoner i allmänhet och signal substanser påverkas. Tillsammans med en rad av andra trista fysiologiska följder.


I huvudsak så påverkas Testoteron, som är en androgen. Denne påverkar Transkription, Genuttryck (funktion) och Proteinsyntes. Tack vare fel i hormonbalans så påverkas man på molekylnivå i cellen. Det är detta som är en stor del av de genetiska fel som uppstår. Det är väl större sannolikhet att det blir fel, när mRNA kopierar DNA, samt när mRNA och tRNA skapas. Än att det är fel på DNA't i grund. 


Psykiatri har aldrig gjort några tester, blodprov etc, som lätt ser detta. Ifall man är påverkad fysiskt på molekyl nivå av t.ex stress. Jag har på eget initiativ tidigare, vid flera tillfällen begärt en massa tester inom primär o specialist vård vilket visar ett väldigt exakt mönster.


Dom flesta reagerar biokemiskt väldigt liknande exakt på en basal nivå. Så det är ju relativt lätt att föstå vad som påverkar en, samtidigt som man beskriver en viss form av bakgrund, samt nämner stress.


http://mirhepo.bloggagratis.se/2009/12/08/2270333-vad-hander-i-min-kropp-vid-stress/


IDAG:Hon bevisar det jag sa då. Jag fattade inte riktigt hur det funkade då, men idag så har jag väl 90% koll.Har aldrig fattat riktigt varför random personer beskyller mig för ena och andra. Kan ha varrit så idiotiskt att jag inte ens varit i samma stad   Vilket gör en Reserverat medvetet förvirrad.Att vi lever i ett SKETET MEDIOKERT SKIT SAMHÄLLE MED FOLK SOM JOBBAR OCH FÅR BETALT FAST DOM SAKNAR KUNSKAPER. Det har jag märkt lokalt. Är fan inte klokt här, med cluster b personer som statligt anställda tillsammans med allehanda dårar. Toppensamhälle. Folk förtjänar den skit dom väljer fram. Själv satsar jag på att stanna inomhus i 5 år, så jag slipper DÅRAR   

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Blogkeen
Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se