Direktlänk till inlägg 9 december 2016

Smalltalk

Av Mikael - 9 december 2016 16:19

För mig, förmodligen pga infj, så är smalltalk och annan liknande kommunikation, meningslös som utfyllnad av tiden.


Fick hjälp med en sak, av en man inom kommunen. Hans uppgift är klar, och om det inte är absolut nödvändigt, så undviker jag onödig kontakt. Han skickade en extra tid, för att ?Surra? om hur förloppet av syftet, ligger till. Om vi träffas så är slutresultatet att 2 timmar av mitt liv försvinner bara, helt meningslöst. Social interaktion för den orsaken, eller reasureance är inte riktigt jag. Jag försäkrar mig själv, på min egen tid. 


Jag låter förmodligen bli att träffa honom, inte för att jag ogillar han, eller andra. Men jag kan inte förmå mig till att delta i aktivitet helt utan målsättning. Vanligtvis när jag drabbas av små paradoxala dilemman, omgivningen har hittat på någon, fiktiv orsak att umgås. Så hjälper jag till att utöka orsak till meningslös aktivitet. Vilket är kontraproduktivt för mig, för det riskerar att leda till resentment, även om det är osannolikt med mig, men substitut för det hos mig.


Att jag har problem med att vilja förstå omgivningens logik. Är nått jag har trasslat länge med. Fortfarande idag, så är jag lika emotionellt omotiverad att förstå meninslösa och ?idiotiska? resonemang för att göra saker. För mig så krävs det ett kontinueligt hållbart domino resonemang. Vilket är orsak till att det tar så lång tid för mig att ta en binär och svartvit ställning inför något.


Well, för att byta ämne, fast stanna inom denna kategori, a chocker. Har faktiskt kommit fram till Primärorsak till min egen reaktivitet till individers specifika beteende. Som har fått omfattande konsekvenser för mig. Borderline fitthoror ställer till det, med sitt jävla drama, en fitta som dom inte kan hålla i byxorna osv. Meningen med livet för dom är att skapa psykosociala reaktioner själva som dom kan förhålla sig till.


Gärne trött på dom, och tycker dom behöver en ap-skötare. En jobbig feature hos mig, är att jag har anpassat mig så pass till omgivningens moral-etik, utan att jag själv har märkt hur det påverkat mig till fullo. För mig som Infj empath som vuxit upp i den miljö som jag har gjort, vilket har varit optimal för att finslipa mina egenskaper. tyda non verbal communication och emotionell affekt hos andra. För mig så är hela omgivningen Borderline (proaktivt emotionella emot omgivningen - Pga NVCommunication leakage), vilket dom är omedvetna om. Majoritet som jag känner till, är social-kulturellt betingade från barndom, bland annat med skolbetyg (behov av annans goda omdömme, för att bli bekräftad som fungerande). För mig är det idioti...


Som liten hade jag enbart mig själv att förlita mig på, eftersom social identitet vart Scapegoat för hela omgivningen. Vilket jag säkerligen är delaktig i, även om jag inte riktigt har förstått hur, till fullo, tidigare. Har ju förstått att ifall omgivningens boundry setting, vore mer försiktig, avvaktande, respektfull och icke dömmande initiallt. Så hade det varit en psykosocial miljö som jag hade hanterat bättre. Officiellt så är det social praxis att alla skall vara så, men det är utopisk önsketänkande. FAKKING RETARDED FYLLEDRÄGG SOM RAMLAR ÖVER OMGIVNINGEN OCH INTE KAN STYRA SINA BEHOVS IMPULSER = PARASIT APOR   


Med det lilla emo-utbrottet, så ska jag väl summera. Att jag skall vara en ovillig faktor i andras verklighet, det ställer jag inte upp på längre. Detta med objektiv perception från en annans perspektiv, kan man glömma från omgivningen. Inte mitt problem om andra är begränsade och deras liv är egentligen skit, pga dem själva. Alla etanol gusslers - Man får hoppas att alkohol halt är tillräckligt hög, så man kan flippa en tändsticka på dom, så dom antänder = Good riddance  (emotionellt frustrerande expression) Är ju inte kemikalie intag per'se, som är huvudproblemet, utan en massa andra personliga faktorer. Som dom inte kommer undan.


Nåja..........   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Blogkeen
Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se