Direktlänk till inlägg 8 december 2016

Är grinig på mig själv att jag inte umgick med släkten med basebolls trä. Man lär sig så länge man lever.

Av Mikael - 8 december 2016 10:34

Men att summera allt är ju lite lättare idag. Efterklok är bra att vara. Väldigt mycket, och hacka på sig själv är nyttigt. 



Den sociala funktionen som tas upp i Adhd diagnosen, stryrs ju inte av en diagnos. Utan av helt andra faktorer. Hur du fungerar socialt beror på ditt genetiska arv, där du betingas av ditt DNA till att utrycka känslor med ditt ansikte, och förstå andras ansikts utryck. Ens icke verbala kropps språk betingas av ens sociala näromgivning, där kulturella influenser betyder mycket. Samt så kokas det ihop i din person i sin helhet. Paul Ekman forskning om emotionellt språk och icke verbalt språk och stress forskning som påverkar detta negativ ger en ganska klar bild av detta, om man är intresserad att leta efter en annan orsak än en akronym betäckning.


Den politiska bilden om att Adhd är ett neuropsykiatriskt funktions hinder, som beror på en "genetisk åkomma" som dom kallar det för. Den baseras ju på dumheter och okunskap som tillåts fortgående.


När man särar allt som har hamnat i diagnosen, så blir ju det inte mycket kvar i kärnan.


Impulsivitet, Hyperaktivitet, Inattention så kan man ju förklara det som en subjektiv uppfattning av individer som fungerar annorlunda än oss, och inte prioriterar samma saker, där deras värderingar skiljer sig från våra. Lika svårt som det är att förklara vad normalt är, så är det lika svårt att förklara vad som är onormalt för oss, till dem andra då.


Kvar blir vårat sätt att fungera neurologiskt: Jag använder områden i hjärnan i annan utsträckning än vad du kanske gör. Detta är den enda fysiologiska gemensamma nämnare mellan mig och många andra med diagnos, hur vi lär oss nya saker, och uppfattar våran omvärld.


Läs mig...


Hur jag fungerar som person, är otroligt mycket mer komplext än en liten akronym diagnos, och denna utveckling startade för ca 2 miljoner år sedan hos mina förfäder... Det finns ingen möjlighet att summera ner till 5 A4 sidor i DSM med text skriven av några psykiatriker. Det är synd att folk förringar sig själva, och förklarar hela sin existens med 4 bokstäver. Hur och vad det är som gör att du fungerar som du gör, går inte ens att summera på 5000 sidor....


Vore det inte mer ärligt emot sig själv, och ange rätt orsak till rätt problem?


Andra områden i hjärnan:



<--- Är så sweet med korta "John Dobson" förklaringar på en massa idag. Har väl inte gjort så mycket att ?5år? försvann lol. Nåja.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Skapa flashcards