Direktlänk till inlägg 25 maj 2016

Social kompetens m.m...

Av Mikael - 25 maj 2016 22:31

Idag så kan jag inte påstå att jag kan säga att; Jag gillar grupper. Av min enkla anledning att jag tycker det känns som vanligt folk har olärt sig basala kunskaper. Eller åtminstone inte tagit reda på nya egenskaper och beteenden i ett snabbt förändreligt samhälle som egentligen ställer krav på individens egna kunskap. 


Folk borde för sitt eget bästa, odigitalisera sig och låta bli telefoner och internet. Eftersom dom råkar ut för så mycket. Samma gäller ju grupp-anslutningar som man dras in i, där folks gemensamma ska egna åsikt fös runt som en Boskaps hjord efter som folk inte kan nått om Sociologi, och hur människor fungerar socualt undermedvetet automatiskt.


VET JUST DU VAD DU! VERKLIGEN TYCKER EGENTLIGEN??? Eller är det en åsikt som har krypit sig på från gruppen, som är standardiserad och normaliserad...


En jobbig sak, som jag tänker ofta på, är Personlig BIAS. JAg vet att jag tar alltid kvinnors partie = Är ju heterosexuell = Och gillar att umgås, titta på osv med kvinnor. Sitta i en mansgrupp och gnälla om kvinnor, samtidigt som man tittar på män = kallar inte jag för heterosexuell latent. = Sparta-Homo klubb. Har aldrig varit intresserade att umgås med, men eftersom jag är en total idiot så har jag dragits in i dom.


När jag var 19 så hade jag en 1 killpolare och sen umgicks jag bara med kloka prinsessor. För mig som var uppenbar katastrof och slutat skola som 9år typ (började den aldrig riktigt, och efter allt som hänt på dagis och lågstadie, bl.a 2 nära drinknings tillfällen pga Nötter till psykfalls personal = Så sa jag nejtack till Svensk dödsskola). Men flera av damerna som jag umgicks med skulle vidare i studier och var himla latjo typer, där jag samtidigt slapp sex-träskeriet som var tacksamt... Man kan som sagt vara EXTRA MYCKET HETEROSEXUELL och gilla att umgås med tjejer/kvinnor, som jag faktiskt hade föredragit hela barndom. Jag fattar att Homo-grabbs vill umgås med andra grabbs/män = Men själv så räcker det med 1 homo polare. Är så sällan som jag hittar en Extra heterosexuell snubbe att umgås med, som gillar damerna som jag gör.


Är ju latent intresserad av beteendevetenskap och sociolgi, och hur kvinnor fungerar socialt är ju otroligt lustigt att glo på. Tillsammans med biologiskt = Ni är himla latjo typer.      


Sen träffade jag sambo, som i praktiken ledde till umgänge med... Well well, noll att berätta i detalj om det eländet = Precis som umgänge med män i grupp ala miljon bygge. Dricka och knarna, lyssna på hur hemska kvinnor är, som för sör deras liv, lyssna på deras Otroheter och sätt som dom behandlar kvinnor som skit enligt mig. Gnääääääääääääääääääääääll = Tills man hoppas att man får hjärnblödning och dör så man slipper höra. Varför dom inte tjackar en knulldocka och städrobot fattar jag inte = för dom gillar inte kvinnor... Deras beteende är bara så normaliserat, och omvänt att det betyder att dom gillar nått som dom inte gör... Och många kvinnor nöjjer ju sig med detta, och bara förlikar sig med det = Jag pallar inte med dessa kvinnor idag... Är demokratiskt att vara kräsen som sagt. Vilket jag borde varit från start. så kanske det inte blivit en sån livskatastrof som det vart.


Vad praktiskt för egen del det hade varit om jag hade varit Otroligt mindre hjälpsam, tolerant och förstående inför andras egenheter. Man märker inte av ögonblicket när man har gått över gränsen och förändrats på ett sätt som verkligen inte stämmer överens med hur ens core-personlighet är. 


Folks benägenhet om att gnälla om sina "egenheter till mig" har ju nött sina spår. Eftersom jag har fått ta hand om mig själv sen +3 år (förmodligen till stor del sen jag har lärt mig att gå...), så är det ju svårt att "uppfostra och lära sig klokheter man inte besitter". Vilket känns frustrerande idag. Vad praktiskt det hade varit med komplett DNA programering av kunskap att luta sig emot. Att värdegrund följer med, verklar ju troligt. Fattade ju som 7 åring att Syskon som beter sig dom gjorde emot mig HAR EN SKRUV eller 2 lös i huvudet. Samma gällde med föräldrar. Spelar ingen roll hur mycket fylla och kvinnomisshandel normaliseras = Man kommer aldrig att kunna lura mig att det är ok, SOM MÅNGA VERKAR TYCKA, ÄVEN LOKALT, med tanke på det jag såg förra året... Sanslöst, men det tar lite tid för mig att gnälla om grejjer...


Förmodar att den katastrofen inte lär upprepa sig, med tanke på det liv jag ställt till med. Var ju synd att jag inte var med i matchen förra året, och var ganska så kapput fortfarande efter 42.5års eländestyper omkring mig... Hur man nu uppfattas är in the Eye of the beholder. Folk tycker ju samma personer ärtoppen och väldans kloka. Men när det gäller min välfärd, så skulle jag hellre be om hjälp at en Tändhatt = säkrare... Att folk får lön för det dom får, är för mig förunderligt. Jag slutar aldrig att förvånas. Men omgivningen är ju helnöjd. Att lite folk tar livet av sig, och folk fortsätter att förstöra sina liv = Spela roll så länge några är nöjda, så är allt finfint. Står det på ett papper att det är bra = så är det bara så = Svensk MAGI   


Kunskapsmässigt totalt så är det ju bara en massa plus... Ännu mera samlad total kunskap, samt egen erfarenhet - Emperi kunskap special... Tar allt jag är med om som LÄRORIKT och försöker göra nått konstruktivt av det. Har vettigare livsplan än att vara en obsent störande fetknopp som gnäller och är odräglig emot hela omgivningen så dom inte vågar säga nått, under min livstid. Att passera som Bio-slagg genom historien som folk bara drar sig till minnes av med obehag, är inte riktigt min stil. 


Är himla stolt att jag lagat jobbigaste Ptsd felen och annat skit som jag dragit på mig av en omgivning, som, som sagt verkar ha en eller 2 skruvar lösa...


Helheten med individen, psykosociala faktorer, genetik, biokemi, neurologi, psykologi, sociologi osv osv verkar jag fått ihop ganska så komplett. Med insiktet = släng en sten på skiten och gör nått annat... Men har organisations tics, som jag gillar endå... Är personligt proaktiv och reparerar och vidareutvecklar egen skalle = Varför nöjja sig?


Störande som är kvar (förklaring): Glömmer själva ordet t.ex Inkompetent! = BEtydelse (komemr jag alltid ihåg): Sakna kunskap och förmåga att lösa ett novelty problem eller statiskt problem man ska kunna lösa..  


Men det är ju störande att mitt vocabulär är påverkat, även om Fina invecklade svåra ord med flera stavelser stör Andra i omgivningen. Mer en Höööö, eller Hit med Ditt, brukar ju ge en ilskna blickar?! Jag har aldrig fattat att folk med flit gör sin hjärna till cement-sirap att tänka med?


Må så vara att jag HAR PUNDAT då och då. Men det har alltid varit med Kemisk målsättning i slutendan att Kirra cPtsd problematik, vilket var orsaken till att jag lät Psykiatri hållas med sina fel diagnostiseringar osv... Spela roll vad ettiketten heter.


Från barndom så trottsade jag oddsen. Jag läste om ungar som vuxit upp helt utan någon vuxen runt sig, och framtids utsikt = Självmord eller kåken. Där man aldrig såg nån som klarade sig? Av det man frågat/forskat på ska man väl säga... Men det var en DYSTER utsikt som jag startade livet som vuxen med i 20års ålder (läste det då). Fattade att vissa är avvikande emot normen redan långt innan, men det befäste det mer konkret.


Har ju trotsat oddsen nu, och Knark botat hjärnan/kroppen emot en massa grejjer. Även om jag måste undvika aktivt en hel del (enligt mig) suspekta människor bevisligen. Blir knäpp av dom heter den medicinska TERMEN. Vilket jag vill undvika. Vilket är en eloge till hur dom är anser jag.


KVarvarande Empat problematik, som jag har under kontroll = Totalt fientlig emot vissa, funkar för mig, så dom inte får fel uppfattning... Men en klok madam förklarar ju viss problematik som man har =>



En sak är ju klar, om jag inte vill umgås med en, så stämplar jag en väldans dåligt... Men jag är ju artig och sällan säger nått. Även om jag har blivit lite mer frispråkig av självbevarelsedrift iom att Moral/etik är helt arbitrary och individuellt. Det finns inga bestämda korrekta regler idag... Det är normalt att mörda och förstöra hela sin omgivning = Läs tidning... PRaktiskt beteende som folk egentligen inte klagar om = Norm... Vilket moral/etik som just DU ÄR UNDERSTÄLLD = Beror på social identitet andra har gett dig, pengar och samhällsmakt etc... Kan bränna lagböcker tillsammans med all filosofi retorik = Folk beter sig som det svin som passar dom oftast.


Försöker förklara övergripande opartiskt nu. 2500 år senare, så allt som händer nu har Våran art sett till att vi har gjort oss förtjänta av. Tidigare generationer har jobbat för att det skall bli global miljö katastrof = Att dom inte fattade = skojjaru = dom sket i det, tillsammans med att majoritet sa inte ifrån. Era släkter har verkligen fixat åt dina ungar. Jag kan inte föreställa mig en mig självfientlig/självhatisk organism än människoan som gruppvarelse. MAn har i +10.000 gemensamt jobbat för kulmen total miljö/krigs katastrof = Ge er nobel Krigs pris istället. Är ju löjligt att dela ut fredspris. Är världs krig special nu. Stora nationer är investerade i krigföring på olika sätt, där själva krigsområdet är centraliserat = nytt sätt att kriga.


Terrorism är bara en utvekling av Staters ww2 krig föring emot civil befolkning = Ni har ju lagt upp det för er själva = blir mer och mer SINISTER som art-grupp...


Vet inte om jag ska tro på det själv. Men uppskattat att ca 250mille som lever idag är välkommen till mitt after-hak... Resten då? Sorry = räknar bort dom på det sättet, men är humanist empat så jag kan inte Låta bli att bry mig... Att min grupp är den mest utsatta, hyser jag inga tvivel om... Vilka är dom enda som jag kommer att göra något strukturerar konsekvent för.


Folk får vara vilka idioter dom vill för mig, så länge dom inte drabbar andra negativt. Vilket är lättare att det händer än mågna vera inse, även jag. För det är fan inte lätt att få det rätt, när man är tvungen att vara sin egen förälder och lärare genom livet, samtigt som man är hårt ansatt av folk som verkar tro att dom är hälsosamma för omgivningen... 


Forskning visar ju att majoritet hellre gör fel tillsammans med andra, än rätt helt själv. = DOM DÖDAR HELLRE ANDRA ÄN ATT STICKA UT OCH GÖRA RÄTT = VI FÖRTJÄNAR VERKLIGEN...

 
 
Spunk

Spunk

26 maj 2016 00:11

Intressant blogginlägg. Fick mig helt klart att tänka.

http://nouw.com/spunk

Mikael

26 maj 2016 00:40

Tackar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Skapa flashcards