Direktlänk till inlägg 14 maj 2010

Hur man förstår samma sak på två olika sätt

Av Mikael - 14 maj 2010 09:30

Ibland så är det ju kul med lite annat än gnäll och strunt som är mest deprimerande...




Alla väljer ju hur man ser verkligheten, som delvis väl beror på hur man fungerar neurologiskt (Visuospatialt/Dissociativt),    sen vilken erfarenhet man har osv..


Mina tappra följeslagare i min dissociativa verklighet är Kråkan och Tigern. Jag hittade det här, om min kråkvän m.m som umgicks med mig på eftermiddagen igår...


Kråka
Förnyelse, transformation, magi, överflöd
Precis som korpen så är kråkan synonym med kraftfull magi. Kråkan står också för pånyttfödelse, man reser sig som fågel Fenix ur askan.


Korp
Skapelse, magi, upplysning
Korpen är sedan urminnes tider förknippad med kraftfull magi och varsel (omen). Alaskaindianerna anser att korpen är en hjälte i sin egenskap att hjälpa människor. Korpen symboliserar också natten, den tid man ska vila sig för återhämtning och inta budskap i drömmarna.


Sen min favorit katt...



Tiger
Urkraft, skapande, sexualitet, mottagande
Tigern är ett mycket kraftfullt djur. I många länder anses tigern vara kungen av djuren. Enligt indisk sägen ska tigern vara i förbund med gudinnan Kali som representerar skapelse, sexualitet och död. Tigern är extremt observant och mottaglig för minsta signal.


I ca 10 års ålder så var jag ute och lajjade i skogen, och såg en stackars kråka som var på väg att bli uppäten av 4 hungriga katter. Som jag tog med hem sittande på en träpinne för att inte göra illa stackarn mer. Det tog ju ett par dagar innan han litade ordentligt på mig så att man kunde bära med han. Så jag hade sällskap av en rolig kråka i 2 veckor tills han var i form för att flyga och klara sig själv igen.


Nu dom sista åren så har man börjat erkänna och förstå hur intelligenta djur och fåglar är. Att kråkor minns ansikten och vet vilka människor som har varit elaka skitstövlar har förvånat forskare. Att kråkor är klokare än våra svenska politiker är väl givet lol.


Men som sagt, hur man ser världen. Folk tänker ju inte riktigt på det, att man har blivit otroligt präglad av kristna religiösa uppfattningar i samhället och misstänksamhet emot det mesta. Även om man nu påstår att man är helt ateistisk och glatt sekulariserad som Svensk, så smyger sig religiös misstänksamhet in på många... Den här kristna skräcken emot islam... Emot polyteistisk och natur religioner...


För att bli schaman kan man få sin kallelse på olika sätt. Det kan handla om ett arv från förfäderna eller släktband som gör att personen kan komma i en situation där han kan bli invigd av en etablerad schaman, det kan också vara andarna som väljer ut personen. De senare kallas för de ”stora schamanerna”, de som genom spontana drömmar eller visioner blivit kallade att erhålla övernaturlig kraft. De som ärvt sin roll anses vara ”mindre schamaner" och har en lägre status, speciellt bland folken i arktiska Nordamerika och Sibirien.


Dissociation is related to hypnosis, which also involves a temporarily altered state of consciousness.


People in other cultures sometimes have dissociative experiences in the course of religious (in certain trance states) or other group activities. These occurrences should not be judged in terms of what is considered "normal" in theUnited States.


Moderate or severe forms of dissociation are caused by such traumatic experiences as childhood abuse, combat, criminal attacks, brainwashing in hostage situations, or involvement in a natural or transportation disaster. Patients with acute stress disorder, post-traumatic stress disorder, or conversion disorder and somatization disorder may develop dissociative symptoms.


Mycket av det man är med om formar en ju självklart. Så det är inte enbart hur ens egen perception av omgivning är, som påverkar hur man uppfattar verkligheten. Andra människor gör en till någonting som man själv kanske inte medvetet väljer själv. Att man råkar veta en massa om vissa saker, gör ju att folk frågar en om just det..


Nu är det ju inte så att jag går runt och tror att Kråkor pratar med en, mer än på kråkiska.  Men dom är himla fina, även om han som hälsade på mig i går inte var så charmig. Han tittade på mig, och var på väg att flyga iväg, men tog sig tid att stanna några sekunder till, och undrade säkert vad jag var för muppig fågel....


Det är ju intressant att se hur olika kulturer ser på egenheter. Nånstans så känns det som att det var lite mer hoppfullt och mindre komplicerat längre tillbaks. Även om man nu vart sedd som en kuf endå. Jag vet inte om man får mer hjälp generellt överlag med dissociativa symtom i vårat moderna samhälle. Enda skillnaden mellan att jag har Ptsd eller är en Schaman är att man får lite andra grejjer att flumma på idag av myndigheterna.


Ser jag till mig själv, och mitt beteende och hela jag. Om jag nu tar för givet att det är så här i största allmänhet som man blir, och har blivit, så är det kanske inte så konstigt att Schamanism kulturen har utvecklats som den har. Trummande, allvetande, udda och dissociativ som gillar djur och natur... Hjälper det andra, och en själv så är det ju klart att man kör på det...


Det är ju nu inte helt osannolikt att om man här uppe i polar regionerna fungerar med dom Visuospatiala områderna som särpräglar ens perception, att det har gått per automatik att se världen på ett polyteistiskt schamanism sätt när den är konstig och svårförstålig.


Och att för mittendelen av våran fina glob, där man har använt dom Audiospatiala områderna, att det har gått per automatik att se världen på ett monoteistiskt profet sätt...


Det skulle ju vara totalt hillarious om våra religioner byggde på Dissociativa personer uppfattning. Vilket förklarar att dom flesta missförstår speciellt monoteistiska religioner.


Sista profeten var en politisk och religiös fånge i hela sitt vuxna liv typ. Att han nu vart traumatiserad under första tiden av sin tid som fånge, skulle ju nu kanske inte vara otroligt.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Skapa flashcards