Alla inlägg under april 2010

Av Mikael - 4 april 2010 10:56

Denna fantastiska egenskap som finns både hos människan och djuren, som får oss att inte helt ta livet av varandra. Verkar vara ressecciv av sin natur, där vissa har tur och får en stor potion av altruism, tillsammans med oss som man aktiverar den genom att slå igång den....


Väldigt konstig anser jag. Ju mer folk utsätter mig (och andra) för skit, desto mer vill hjälpa tillbaka så att andra mår bra, som gör mig glad och är belöning nog tycker jag.


Men hur idiotiskt är det inte egentligen om man bara klurar en sekund. Men lite mer tänkande så inser man hur genialiskt vårat organism är. Det här gör att onska aldrig kan vinna över oss alla, hur mycket det än försöker.

Av Mikael - 4 april 2010 10:35

Trista grejjer som man råkar att läsa då. Att lärare och rektorer misshandlar och mobbar ungar är ingen nyhet, även om man inte vill varken prata om det, känns vid det, eller ens lära barn att rättsfilosofi fungerar och ger en trygghet som svensk medborgare.


Rektorn erkände att hon hade slagit Anton, men blev ändå friad i tingsrätten – det gick inte att styrka att slaget hade orsakat tillräckligt mycket smärta för att det skulle klassas som misshandel.


Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6893986.ab


Det här får mig att tänka lite på den där profeten som levde i ett pirat samhälle där rättvisa endast handlade nepotism och pengar. Han som stiftade nya lagar, både för män o kvinnor i den mån det var möjligt. Om det stämmer är ju svårt att veta, men historiska beskrivningar säger att det gick till så, om en dom är delade hur han var som person, men men.


Sist när åklagaren la ner ett åtal emot min farsa som skulle mörda min lillasyster när han var blindgalen som vanligt, och hur det skulle ha gått, om min lilla modiga mammis inte hade ställt sig ivägen så att hon vart kastad med huvudet före genom en glas ruta och skar sönder sig helt. I Sverige så kallas det för ringa misshandel som inte ens är värd att ta upp.


Att en i min familj vart våldtagen, som man sket i för att det var en Us medborgare. Då gills det inte, som det finns flera hunrda orsaker till att en våldtäkt inte är våldtäkt i Sverige.


Eller sonen. En lärare sliter sönder en dörr, och skyller på han, pga att subban inte vill betala dörrjäkeln.


Min brors dotter blir kallad för hora och slampa helt öppet av en bitter häxa, helt öppet i klassrummet. Men det är ju självklart hennes häxiga demokratiska rättighet att få trackasera ungar hur som helst.


Min vän och ena broder blir nästan dödad av en galen metadon pundare. Självklart går han fri iom att det är så här svenska rättsystemet fungerar...


This goes on an on.....


Om man inte har privata resurser att driva civilprocesser gärna i EU domstol, så kan man oftast glömma rättvisa. Vilket gäller för alla kids också..


Vet inte om man ska börja med sin egen vinklade nepotism rättvisa som man har råd med, en hammare... Oturligt nog så anser jag att det är moraliskt o etiskt fel att skada någon annan människa...

Av Mikael - 3 april 2010 10:46

En grej som har lurat lite i bakhuvudet ett tag är. Hur människor kommunicerar med varandra i praktiken, och hur vi stereotypar det.


När man gör det enkelt för sig, så heter det att kvinnor pratar på sitt sätt, och män på ett annat sätt, vilket i praktiken säkerligen stämmer många gånger.


Jag snackade med en vän om det här, och att han som många andra män inte hajjade varför kvinnor inte sa allt, rakt på sak. Vilket fick mig att börja med mjo vet du, vissa grejjer tror man att dom är underförstådda.


Jag vet om 2 typer av kommunikation. Dom som använder sig både av verbal och ickeverbal kommunikation i större utsträckning, och dom som använder sig av främst av verbal kommunikation.


Paul Ekman är ju vass på att förklara det här, men jag får duga då. 


Forskning om missbrukarmiljöer, och hur det påverkar barnen har visat att dom flesta barn som utsätt i tidig ålder, lär sig icke verbal kommunikation i större utsträckning.


Ett exempel: Jag och lillebror är nere och äter på våran väns resturang med kidsen, och in kommer det ett sällskap med en packad idiot som härjar. Det räcker för oss att titta på varandra menande, för att se hur den andre reagerar emotionellt aggiterat, och se vad den andre tänker. För oss är det helt onödigt att säga till den andre. "Gud vad dåligt man mår av den där idioten, och vi borde ta oss ett snack med han i källaren lol", det vet vi bara av genom att vi kommunicerar mycket med just icke verbal kommunikation.


Tjejer får ju lära sig i större utsträckning att se hur andra mår osv, vara mer uppmärksam på kropps språk etc, vilket gör att dom får ju ett försprång automatiskt eftersom dom uppmuntras socialt att lära sig icke verbal kommunikation.


För killar så ska man ju vara som killar är enligt den sociologiska modellen, (även om vi säger att det är så jämställt med allt idag). Så att risken är stor att man inte lär sig el fokuserar på tyst kommunikation i samma utsträckning.


När den underförstådda meningen missas så kan det ju bli missförstånd bara av att t.ex jag glömmer att säga vissa grejer verbalt som jag tror att man ändå förstår. Samma gäller väl för tjejerna när dom snackar med killarna.


Egentligen så är det ju inte tjej el kill kommunikation anser jag. Utan tyvärr så missar många grabbisar att lära sig icke verbal kommunikation eftersom det prackas på en, stereotypa roller, där män ska vara si o så, inte visa känslor (mer än arg o glad offentligt typ). Vilket gör att man måste vara övertydlig verbalt emot många, samtidigt som dom (som jag), tror automatiskt att man förstår ändå.


Som att: Om du kan vara innanför min sociologiska familje umgänges gräns på 50cm omkring mig (vilket är mindre än 10 personer ungefär), så kan man vara säker på att jag verkligen verkligen gillar dig, och jag tänker inte alltid på att säga att -Men jo vad bra jag tycker om dig.


Jag vet inte hur många grabbisar det är, men en heldel som frågar sig om vad tjejisarna menar. -Vafan, menar hon att jag ska tankeläsa?? oså står jag o känner mig dum lol, jo men vettu, ser inte du vad hon menar?


Grejjen med icke verbal kommunikation är ju att alla kan lära sig det. Även om man inte kan träna upp sina egna ansikts uttryck eftersom dom är genetisk präglade att vara likadana jorden runt. Tillsammans med att den socialt betingade icke verbal kropps kommunikation. Saken äro så att folk "pratar" hur mycket som helst med tyst kommunikation, bara det att dom kanske inte är så medvetna om det. Tillsammans med att dom inte förstår el är medvetna om andras kommunikation.


Svåraste är när, jag o andra ser grejjer om personen, som motparten inte tror att man ser, t.ex hur denne verkligen mår el reagerade på olika känsliga saker. Som man råka säga utan att tänka sig för. Allt vill ju folk inte folk dela med sig av till omgivningen. 


När man har det som vi har det idag, så gör man ju alla en stor otjänst. Speciell nu när det finns jättefin forskning om icke verbal kommunikation, som skulle få alla att förstå att det inte handlar om könbunden kommunikation. Utan bara sociala korkade ideér om att vi kommunicerar på ett annat sätt än vad vi gör.


Tack vare att det är ett sådant smalt vetenskapligt lingvistiskt område, så är det svårt att förklara mycket, pga att det saknas benämningar för mycket som alla förstår. Som t.ex fundera hur du ska förklara hur en förvånad-arg person ser ut, som samtidigt är defensiv...

Av Mikael - 2 april 2010 15:50

En av mina favis sångerskor som är väldans klok som människa också. Och alla gånger en himla bra mammis nu.


Man ska ju inte bara gnälla utan ta med litebra åxå då.


Av Mikael - 2 april 2010 15:29

Så här kommer en sammanställning/undersökning om Våld emot män och kvinnor i nära relationer. Vad jag blir irriterad är när man försöker att göra någon genus debatt av att vi alla riskerar att drabbas av våld i alla former, och att det är "extra synd" om män som blir utsatta av alla onskefulla kvinnor. Säger bara pust.


Vi är lixom en samlad grupp, som har gemensamt att vi har blivit utsatta för en massa skit. Det här att man ska tävla om vem det är mest synd om är ju inte klokt.


Jag har trassel att få vissa att inte känna sig dumma för att dom inte har blivit totalt brutal misshandlade, så kan dom endå ha samma rätt att må dåligt som alla vi andra. Snacka om okonstruktivt. Säkert så menar mannen väl, men det blir dumt ifrån mitt perspektiv då.


Sen även om man inte vill, så vinner tjejerna i att bli utsatta för skit alla gånger, hur gärna man vill vara bäst som man på allt.


Men här är den då: Rapporten


Det är ju så att oavsett kön så blir man utsatt för psykopater och sociopater, eller bara elaka människor nån gång i livet. Och här så kvoteras det inte in i 2 grupper som mycket annat.


Kan ju säga att psykiskt våld kan vara lika förödande som fysiskt våld. Och det är en jäkla skröna att det bara är kvinnor som utsätter andra för psykiskt våld, och män slåss m nävarna. Ni kan få komma på studie besök hos mig om ni inte tar mig på orden. Män är extra duktiga på att använda psykiskt våld och brutalmisshandla en 3'e person, för att skada den andre, vilket är en överkurs på psykiskt våld. Kvinnor är väl mer direkta och går på källan på en gång.

Av Mikael - 2 april 2010 14:09

Lilleman badar så jag har inte mycket mer att göra än att zappa igenom lite musik som tidsfördriv.


Här är en himla söt mexikansk sångerska som är bra, bra. 1 år äldre än mig, så hon är rena barnet *fniss*.


Av Mikael - 2 april 2010 12:13

Jag läste en hyfsat bra artikel i Aftonbladet om höger extremist i Europa.


Källa: http://www.aftonbladet.se/ledare/article6887078.ab


Jag förklarade för en nära vän för ett tag sen att "en gång" som man gör bort sig och röstar på SD, för att protestera över hur jäkla dumt det är med mycket i Sverige kan jag hajja, ingen är ofelbar ju (allra minst jag som är hur klantig som helst lol).


Ska bara klämma in att detta gäller ju religiös extremister också, som är lika idiotiska...


Men grejjen är att.


Mitt eget släkt arv är delvis Samiskt vilket högerextremister hatar. Mina barn är halv finska, min lillebrors tjej är från Etiopien, den tjej jag gillar är Iransk, min lillasyster har träffat en finsk, min idiot till storebror har träffat en finsk tjej, mitt X är som sagt finsk, och hans bror har träffat en jättesöt Tailänska (kliche aktigt, men han bodde där nere ett tag, och är ingen ful gubbe). Folk som jag kallar vänner kommer överallt ifrån, som Serbien, Panama, Turkiet, Kurdisk, Persisk, Afrikansk osv.... Jag är helt såld på Iranska/Persiska flickor   och tycker dom är vackrast i världen tillsammans med Finsk-Ugriska (Samiska bl.a ) tjejisar (även om alla är söta, men om jag måste krångla med att välja då vilket ger en ångest, för alla e ju så fina hehe, och börjar jag gå in på det, så är hela världskartan med om 10 minuter). 


Jag har inte haft några vuxna influenser under hela min uppväxt så jag är ett sociologiskt experiment aka sociologiskt/genetiskt abnormalitet. Jag vet att man automatiskt är fördomsfri från start, och skräpas inte ens sinne ner med en massa hat och fördomar. Så faller det naturligt att man inte ser färgskillnader, utan bara människor, och det är inte svårt alls... Fördomsfull är nått man gör sig till själv, eller blir trashad av idioter...


Men framledes så, om man gillar mig, och inte vill att jag ringer upp en och skriker "Faack You!!" och slänger på luren i örat och aldrig mer hör av sig, så är det bäst att man antingen låter bli att välja, eller lägger sin röst på några som åtminstone försöker att ha vettig o fördomsfri värdegrund. 


Det jag kan tänka mig att rösta på idag är MP pga att jag gillar natur, samt så trashar jag inte min omgivning, så det blir ingen omställning för mig, men jag skiter nog i att rösta som vanligt, man gillar inte mig och ser mig o min släkt som Husvagns cirkus artister, så dom kan dra åt....


MP känns vettigast även om jag tycker att det överdrivs väldans mycket. För även om vi smäller av alla Nukes samtidigt, så märks det inte för jorden om 5 miljoner år, mp kan rädda oss, men vi kan knappast påverka jorden nämvärt även om många har storhetsvansinne och tror att dom är den viktigate organism i universum.. Socialism är ju vettig, men det finns ju inga politiskt aktiva socialister på riksnivå i Sverige.


Att folk är idioter beror inte på etnicitet, utan personligheter är utspridda säkerligen lika gämt i alla etniska o nationella grupper över hela jorden.


Ska man börja och knorra om att vara nationalistisk, så gör det på rätt sätt. Vi tar med alla vettiga som vill hänga på, och så flyttar vi uppåt, med alla söta tjejer o killar som gillar att vara snäll, omtänksam och vettigt. Så kan vi vara hur mass-nationalistiska som helst, och hurra'a för alla våra geografiska födsloplatser. Att hålla på o tjata om att jag är allt född på X o Y kordinat på GPS'n.... Vilka snillen... Min kordinat är finare än din, för jag har en ful flagga...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards