Alla inlägg under mars 2010

Av Mikael - 19 mars 2010 13:15

Efter alla år med mig själv, samt dom sista årens kontakt med personer som fungerar likadant, samt allt skit som jag har läst in. Jag vet att det är mycket man inte ens vill prata med psykiatri om, av sina egenheter. Barn kan definitivt inte förklara sin situation, utan det speglas i deras beteende väldigt tydligt om man vill se det. Om nu vuxna skulle välja att veta vad detta beteende, och personens dagliga funktion betyder, så skulle man ju vara tvungen att rent moraliskt ingripa på ett annat sätt än vad man gör.


Idag så veta jag att den grupp av människor som har alla symtom som misstas smidigt nog för Adhd el liknande. Med det är det inte sagt att alla som har adhd är traumatiserade m felaktig diagnos. Däremot så finns det en hel del personer med Dissociativa störning, som misstas för Adhd istället. Den här gruppen är den, som undertrycker allt, absolut mest, och reagerar minst sagt jobbigt om man ens går i närheten av den korrekta orsaken för deras dåligmående. 


Dom här människorna går inte att nå fram till, för dom klamrar sig fast vid tryggheten att dom har Adhd, så att dom kan fortsätta med vad alla av oss gör. Att undvika till varje pris hur man fungerar i vardag, varför man gör det, och ens tänka på orsaken. Det är inte deras fel att dom gör det. Däremot är det psykiatrin och myndigheters fel som har kontakt med dom. Dom sätter dessa människors liv på paus, och låter dom fortsätta att förneka, och är ytterst hjälpsamma att se till att man inte kommer i närheten att ens börja bearbeta och förstå varför man fungerar som man gör.   


Emellanåt så dyker konspirations teoretikern upp i mig, med befog många gånger, där jag ställer mig frågor som att.


Nu idag när jag har lämnat alla emotionella tics o tvångsmässigt beteende, som Adhd diagnosen orsakade för mig dom sista åren, och jag kan gå vidare, med att göra det jag hade tänkt med allt skrivande.


Jag vet fortfarande inte om det är så att tack vare: Personer som inte fungerar som jag o mina hyper kolleger, missar en inblick som dom förhoppningsvis aldrig kommer att få heller, men det inkluderar psykiatriker och psykiatri personal. Det enda som dom har att gå på är ens synliga beteende, och det man säger. Det man säger är en selektiv utvald del av det man kan, där "undvikande" är huvudfaktor till att det kanske inte blir så mycket.


Eller om psykiatri vet exakt hur det är, hur man reagerar med sitt beteende, egenskaper etc. Och provocerar ett ännu mer destinkt trauma beteende, så att individen ska hjälpas på traven att bearbeta sin situation och självläka (som istortsätt är enda möjligheten att bli bättre idag). Vilket skulle vara ganska så genialiskt humanistiskt. Men det tror inte jag överhvudtaget.


Helst så skulle jag ha gått in på psykiatri 2002 och sagt. Hej jag är ett traumatiserat brottsoffer. Jag mår dåligt, och upplever att jag har Kronisk stress (ptsd), tillsammans med peakar av Akuts stress (panik ångest). Tillsammans med att man kunde/kan iakta mitt reaktiva beteende (flackar m blicken och kollar hela omgivningen konstans), mina emotionella reaktioner emot den jag pratar med, eller befinner sig i samma rum. Samt min överdrivna "Sartle respons" för all rörelse o ljud intryck.


Då ska man automatiskt veta att jag har med största sannolikt sätt reagerat med 1 av 3 trauma grupper av problem och symtom. Utan att man behöver plåga mig vidare, med en massa skit tester, idiot frågor och skit diagnoser som ställs baserad på vilket piller som "poppar" upp i minnet först.


Att psykiatrin säger att barn/vuxna med Adhd behöver en strukturerad vardag, fasta tider och rutiner för att fungera.


Har det en underliggande orsak till att man är medveten att man vet att människor bearbetar trauma på specifika sätt? Så att man försöker att uppmuntra kroppens naturliga undermedvetna beteende för att minska reaktionerna av kronisk stress/panik ångest?


1. recurrent and intrusive distressing recollections of the event, including images, thoughts, or perceptions. Note: In young children, repetitive play may occur in which themes or aspects of the trauma are expressed.


Det här är inget en person i min situation någonsin egentligen vill prata om, vilket resulteras i att det missas av psykiatri, som väljer att inte veta om att; jag kommer inte att beskriva detta beteende frivilligt, eller ens framställa det som ett "Stressor minskande beteende". Eller ens erkänna det för mig själv många gånger.


Jag är medveten om vart minsta sandkorn i min bostad är idag. Om nån flyttar runt på grejjer, sandkorn eller det som ska vara på den plats jag vet att det är på. Som beror på mitt extremt reaktiva beteende, där jag har maximal undermedveten koll på allt omkring mig. Så resulterar det i en extrem över reaktion från mig. För mig att leva tillsammans med någon som flyttar runt allt (städar och organiserar) är rena terrorn. Vilket har gjort att jag successivt har mått sämre och sämre utan att jag har förstått orsak.


Om jag inte är hemma på morgonen för att köra mitt program (fasta rutiner), så byggs akut stressen upp och jag får mer o mer ett hyperaktivt beteende. Det slutar med en känsla av att man vill kasta sig ut genom ett fönster/balkong för att det går snabbare ut genom fönstret än att använda trapporna för att ta sig hemmåt. Inte för att man är självdestruktiv.


Stressminskande rytiner man har kan vara allt möjligt, vilket ofta är motoriska rörelser. Att gå runt t.ex Att jag inte sitter still av och till, är stress-tics, som resulterar i bättre koncentration samtidigt. 


Morgon och dags rutiner som jag har i en vissa kronologisk följd, kallas för vardagliga saker som alla gör. Idag så håller sig mina stress minskande tics inom ramen för normalt. Men effekten utan dom är onormal, och svår att relatera till att man inte har gjord sina vardagliga stress tics grejjer, andra kallar för att koka kaffe etc...


Psykiatrin vill gärna pracka på en ett nytt stress tics mönster (skapa rutiner), vilket jag inte vet om det fungerar för andra som mig, men vad säga. Om det inte är just ens egna naturliga stress tics så vet jag inte i vilken utsträckning är stress minskande, och inte tvärtom bara. Om man förklarar det på deras sätt, så känns det logiskt men. Förklarar man på riktigt sätt, hur det blir in min situation, så känns det konstigt att pracka på mig mera tvångsmässigt beteende?


Menar dom: Är du deprimerad så är det nyttigt att bli extra deppig? Vilket är jäkla pseudovetenskaligt homeopati gojja tycker jag...


Att jag fungerar som jag gör, beror både på hur jag fungerar rent biologiskt och organiserar hela min tillvaro på ett visst sätt. Tillsammans med att detta påverkas negativt av stress tics som andra kallar för rutiner. Jag skulle hellre se att man försöker uppmuntra att man har mindre stress tics.




Av Mikael - 19 mars 2010 13:00

Skolfront gjorde ett repotage om Särbegåvade kids (intelligenta).


http://www.ur.se/Global/Templates/Asx.aspx?ProductID=156079


Bemötandet som man får är att folk måste hävda sig emot en, dom blir frustrerade av att dom inte förstår vad man pratar om, eller säger. Kort o gott så blir man bemött på ett väldigt jobbigt sätt. Som gör att man tillslut bara ger upp att ens försöka att ha umgänge. Oförståelse, mobning, utanförskap m.m


Samt att psykiatrin gärna diagnostiserar det med nått dom förstår baserad på alla tester dom gör. Abc diagnos, som känns mindre hotande. Man upplevs som arrogant för att man fungerar annorlunda än dom själva. Och man blir uteslutande den som ska anpassa sig. 


Inte prata för fort, inte prata om mer än en sak, inte prata om advancerade saker, inte ifrågasätta andra, och rätta dom. 


När man hamnar hos psykiatri, som en clevver person, och traumatiserad av varierande orsak, som resulterar i nedsatt kognitiv funktion när det gäller koncentration-minne för vissa saker. Så får man (som jag hörde idag), få höra att det är avvikande att inte komma ihåg din födelsedag, så att du blir ledsen. Det här att man har minnet fullt av en massa användbar kunskap känns så skrämmande av andra, så att man måste säga till mig o mina hyperkolleger att det är fel på oss för att vi inte är "efterblivna"?


Jag har sagt tidigare några gånger att IQ är otroligt viktigt för psykiatri. Är man smart/intelligent. Så är felet ens eget, och man ska lära sig att uppföra sig ointelligentare?!


Idag så umgås jag bara med vänner/familj som är som jag. Den enda gång som andra vill umgås med mig annars, är när dom vill få ett ensidigt utbyte av umgänget till deras favör.


I Jante sverige där alla smarta, är psykiskt sjuka, för det är enda sättet att känna att man har ett övertag emot oss. Jag fattar inte, jag håller inte på att tävla emot andra, framställer mig medvetet på ett överlägset sätt. Istället försöker göra mig till en liten mus istället som inte är hotfull på något sätt.


Jag mår mest dåligt för mina kids, och vet hur dom kommer att ha det framledes. Jag har alltid försökt att kompensera dåligmående hos dom, från andras bemötande emot dom. Genom att lägga över felet på rätt ställe. Det är inte oss det är fel på..... Hur man än försöker så är det väldigt mycket Vi och Dom, där man blir utträngd eftersom man är ett hot emot andras självbild. 


Efter allt som jag har blivit utsatt för genom åren, så har jag tappat tålamod och lust att ens försöka att fungera tillsammans med andra som inte fungerar som jag. Att jag kallar dom för "100-klubben", handlar inget om intelligens, utan sättet dom behandlar och bemöter andra på. Vilket är en nickname som är milt emot samhällets nickname på mig. NPF, som är ett jäkla skämt.


Samtidigt som man försöker att pracka på deras IQ befriade abc-stämplar på mina förebilder som Einstein, Newton, Galileo, John Dobson m.m


Idag så känner jag verkligen att dom har smutsat ner mitt medvetande med sina kategoriserade stämplingar på sådant som dom inte förstår, och vill ta ner till sin egen nivå.


Ingen frågar någonsin hur vi reagerar känslomässigt av bemötandet vi får...


Idag så umgås jag i en utanförskaps grupp som m högre IQ än 95% av befolkningen. Dom är de mest omtänksamma, givmilda o generösa människor som jag någonsin har träffat. Dom bemöter mig med stor respekt och förståelse för mina egenheter, vilket jag returnerar på samma sätt. Det gör otroligt mycket att man får ett intelektuellt utbyte, från personer som inte vill ha något annat än ens umgänge, som inte känner sig hotade, och som man bara kan titta på för att dom ska förstå vad man menar..   

Av Mikael - 18 mars 2010 16:15

Delar av sjukvårds lagen. När jag har läst igenom den lite nu, så känns den som ett stort skämt. För min del så har man närapå brytit emot varje paragraf.


Källa: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.as...911&bet=1982:763



Inledande bestämmelser


1 § Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att
medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och skador.


Mål för hälso- och sjukvården


2 § Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en
vård på lika villkor för hela befolkningen.


Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde
och för den enskilda människans värdighet. Den som har det
största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde
till vården. Lag (1997:142).


Krav på hälso- och sjukvården


2 a § Hälso- och sjukvården skall bedrivas så att den uppfyller
kraven på en god vård. Detta innebär att den skall särskilt


1. vara av god kvalitet med en god hygienisk standard och
tillgodose patientens behov av trygghet i vården och
behandlingen,


2. vara lätt tillgänglig,


3. bygga på respekt för patientens självbestämmande och
integritet,


4. främja goda kontakter mellan patienten och hälso- och
sjukvårdspersonalen,


5. tillgodose patientens behov av kontinuitet och säkerhet i
vården.


Vården och behandlingen skall så långt det är möjligt utformas
och genomföras i samråd med patienten. Olika insatser för
patienten skall samordnas på ett ändamålsenligt sätt.


Varje patient som vänder sig till hälso- och sjukvården skall,
om det inte är uppenbart obehövligt, snarast ges en medicinsk
bedömning av sitt hälsotillstånd. Lag (2006:493).


2 b § Patienten ska ges individuellt anpassad information om
sitt hälsotillstånd och om de metoder för undersökning, vård
och behandling som finns.


2 c § Hälso- och sjukvården skall arbeta för att förebygga ohälsa. Den
som vänder sig till hälso- och sjukvården skall när det är lämpligt ges
upplysningar om metoder för att förebygga sjukdom eller skada. Lag
(1998:1660).


2 e § Där det bedrivs hälso- och sjukvård skall det finnas den
personal, de lokaler och den utrustning som behövs för att god vård
skall kunna ges. Lag (1998:1660).


2 f § Hälso- och sjukvården ska på socialnämndens initiativ,
i frågor som rör barn som far illa eller riskerar att fara
illa, samverka med samhällsorgan, organisationer och andra
som berörs. I fråga om utlämnande av uppgifter gäller de
begränsningar som följer av 2 kap. 8–11 §§ lagen (1998:531)
om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område och av
offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).


Bestämmelser om skyldighet att anmäla till socialnämnden att
ett barn kan behöva nämndens skydd finns i 14 kap. 1 §
socialtjänstlagen (2001:453). Lag (2009:430).


2 g § Hälso- och sjukvården ska särskilt beakta ett barns
behov av information, råd och stöd om barnets förälder eller
någon annan vuxen som barnet varaktigt bor tillsammans med


1. har en psykisk störning eller en psykisk
funktionsnedsättning,


2. har en allvarlig fysisk sjukdom eller skada, eller


3. är missbrukare av alkohol eller annat beroendeframkallande
medel.


Den information jag fick var att det var fel på mig, och dom har vidhållt detta ända till för ett litet tag tillbaks. Samt at min stackars lille mammis var "mans hatare"??? För att hon ogillade att blir brutalmisshandlad?


3 § Varje landsting skall erbjuda en god hälso- och sjukvård åt
dem som är bosatta inom landstinget. Detsamma gäller dem som är
kvarskrivna enligt 16 § folkbokföringslagen (1991:481) och
stadigvarande vistas inom landstinget. Även i övrigt skall
landstinget verka för en god hälsa hos hela befolkningen. Vad
som i denna lag sägs om landsting gäller också kommuner som
inte ingår i ett landsting, i den mån inte annat följer av
17 §. Vad här sagts utgör inte hinder för annan att bedriva
hälso- och sjukvård.


3 a § När det finns flera behandlingsalternativ som står i
överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet skall
landstinget ge patienten möjlighet att välja det alternativ som
han eller hon föredrar. Landstinget skall ge patienten den
valda behandlingen om det med hänsyn till den aktuella
sjukdomen eller skadan och till kostnaderna för behandlingen
framstår som befogat.


3 b § Landstinget skall erbjuda dem som är bosatta inom
landstinget eller som är kvarskrivna enligt 16 §
folkbokföringslagen (1991:481) och stadigvarande vistas där,


1. habilitering och rehabilitering,



Av Mikael - 16 mars 2010 17:37

Vad vissa söker efter i sökmotorerna som leder dom in hit. Hur sjuka är ni egentligen? Ibland så önskar jag att jag inte kunde se vad folk skriver för psykade sök taggar....

Av Mikael - 16 mars 2010 16:45

Idag tack vare att politiker har tvingar igenom en sjukvårds/försäkringskassa reform som resulterar i att läkare idag måste motivera orsak till att man ska vara sjukskriven eller som jag idag ha sjukersättning. Man måste motivera med evidensbaserad vetenskaplig kunskap, där man har åtmistone emperiskt stöd för åtgärd.


Förra gången 2008 så behövde läkaren endast skriva 4 bokstäver, och det var aldrig snack om att jag inte skulle får sjukersättning.


Den här gången så krävdes 7 A4 sidor med orsakgrund. Som bara var ett komplement till 50 stk andra A4 sidor.


För mig så har det innebärt att jag för första gången åtminstone fått rätt diagnos, även om man inte har råd att ge mig den sjukvård jag vill ha.


http://www.stressmottagningen.com/behandling.php


Utan jag får; rätt piller för första gången hoppas jag. Samt så har jag en tid till en Trauma psykolog, som jag inte vet vart det leder. 


Bedömd tid för återvunnen funktion och normal läkning


Durationen varierar mellan individer men kan förkortas med behandling. Symtomen kan återkomma efter fria intervall. För en minoritet blir tillståndet kroniskt och någon gång livslångt


Källa: Socialstyrelsen


Jag undrar hur ovanligt det är idag då, att en person med ptsd som får/har rätt till livslång ersättning, och jag skulle önska att det inte var en enda person, utan alla var lyckligt ovetande.


Förra gången så behövdes en partisk bedömning av en enskild person för ersättning.


Idag så betyder det nått för mig. Samhället har gett mig ett erkännande, att dom har fulat sig ordentligt och gjort bort sig tidigare. En sak ska man veta, att idag så ger man inte lättvindligt ut en permanent o livslång ersättning till en person med en Trauma-diagnos, eller någon mera känd diagnos.


För dom personer som hackar på brottsoffer, och deras rätt till erkännande och ersättning. Kan jag bara innerligt och genuint av hela mitt hjärta önska tillbaka till er; att ni råkar ut för ett livslångt och obeskrivligt invalidiserande trauma under dom närmaste 60 åren, sen så kan vi snacka igen om din inställning.... 

Av Mikael - 15 mars 2010 14:45

Det här med att göra en vardaglig handling, blir ju lustigt när man har fått sådan fokus på det. Kognitiva (minnet m.m Även kallat exekutiva funktioner) störningar har ju alla på jorden, om man är människa då, och säkert djur också. Idag så har jag tack o lov inga problem med minnet värre en andra.


Jag lämnade lilleman till mamma (Vincents asså), och gick o handlade åt henne, eftersom jag endå skulle ner. Redan precis när jag kom in på ICA så rände det runt en ny Kognitiv nedsättnings faktor. Men det gick bra fram till att jag kom till kassan. Först glömde jag att Neserilen som lilleman skulle ha, men det löste sig då, och jag gick hem till V-mamma och lämnade grejjerna hons skulle ha, allt utom en grej, som jag hade glömt i kassan. Vilket fick henne att säga (på det sätt kvinnor säger det när vi gör nått fel lol) -Men älsk... innan hon kom på sig, nej just det, det kan jag inte säga haha (Vi är separerade sen 2 år sist jag kollade iallafall), men jag sa att ja älskar henne också, och hasade mig tillbaks till kassan, och hämtade neserilen, och tog mig en snabbtitt till på den exekutiva funktions distraktionen, som var en ny himla söt kassörska lol.


Men det är ju helt klart en trevlig orsak att få motionera lite extra ju, för att man blir temporärt förvirrad av söta Ica kassörskor.   

Av Mikael - 15 mars 2010 09:46

En samisk flicka som sjunger väldans bra.. Sofie Jannok



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards