Alla inlägg under januari 2010

Av Mikael - 7 januari 2010 19:40

Sista februari så är tanken att jag ska byta diagnos, åtminstone för mig. Psykiatri har inte hört av sig ännu. Idagsläget så har dom egentligen all information som dom behöver för att ställa en objektiv diagnos. Vilket dom har haft dom sista 4-5 åren egentligen, även om dom blundat för det faktumet. 


Jag har funderat på att göra det enkelt för dom och sammanställa helheten åt dom, om min egen situation. Men någonstans så tycker man att en person som lyfter lön per månad mellan 35-50.000sek borde ha kunskap och förmåga att göra detta. Det är ju inte meningen att jag ska servera dem en diagnos helhet, som dom skriver under bara? För att det ska bli rätt. Men om jag inte krånglar och protesterar så bibehålls Adhd, och jag ska slussas över till AF.


Jag har förklarat för läkaren och min f-kasse handläggare att jag faktiskt inte har en aning om min spontana reaktion på att bli intvingad i en sådan situation.


Idag så har jag dokumenterade somatiska och psykosomatiska medicinska  konsekvenser av någon orsak, som jag själv anser vara pga Ptsd. Men för att det ska vara korrekt, så är det ju en slutledning som skall dras av sjukvård också. Det ska ju föregås av en lämplig undersökning som kan fastställa detta.


Jag har i över 5 års tid bett om ett läkar intyg som just intygar att mitt påstående att jag blir sjuk av umgänge med andra människor. Hade jag varit sista människan på jorden så hade jag inte haft något som försvårar min situation vidare. Det här är ett trist faktum som jag inte kan göra något åt, även om jag har försökt allt jag har kunnat tänka på, och lite till.


Under hösten 2009 så fastän jag inte behövde, så gjorde jag ett litet test, för att se om jag nu efter 1 år av stabilt mående skulle reagera annorlunda. Det spårade ju totalt ut, pga tokiga personer som anses som normala ställde till ett helvete för mig. Det resulterade ju i en massa problem för dessa individer, men skadan är ju redan orsakad, så det skulle ju kvittat om dom avrättade galningen.


Idag så vet jag exakt vad jag vill göra, vilket många inte kan säga. Problemet är att jag prioriterar det högre, att undvika det som orsakar problem och dåligmående för mig, över mina egna målsättningar.


Normalt så är målsättningen för studier, ett arbets tillfälle. Problemen är att både studier och yrke innefattar folk vars beteende fungerar som psykiska stressorer för mig, och sluterligen dödar mig långsamt. Jag som verkligen innerligt gillar att vara levande, och endast tror att ett religiöst efterliv är en metofor, för hur vi borde leva på jorden, tillsammans med att jag stressar mig själv med att inte hinna med allt jag egentligen vill göra, samt lider av en släng av dödsångest inför det slutgiltiga. Vill inte utsätta mig för något som snabbar på det oundvikliga om det inte är en stor vinst i det.


Det här leder till att jag medvetet väljer bort det mesta umgänge pga att det jag får tillbaka, är inte i relation till skadan det orsakar för mig biokemiskt och mentalt.


Även om jag nu är översocial i mitt beteende, och fungerar socialt som endast man är van från barn, med spontana hej och prat om det ena och andra, där jag bryter emot bestämda sociala regler medvetet eftersom jag inte bryr mig om viss fånig etikett som säger att man inte kan säga hej och prata om whatever med en okänd. Till min fördel så har jag min förmåga att läsa otroligt subtila kropps signaler och emotionella reaktioner hos folk. Så om någon misstycker, så ser jag det bara på en milisekund. 


Men som sagt, jag gillar verkligen att vara själv, jag trivs med mitt eget sällskap, och klarar mig i månader utan andra människors umgänge. Detta har många svårt att acceptera iom att det är en oskriven lag att man ska definera sig som en person, baserat på sitt umgänge och man bedöms som misslyckad om man inte "känner folk", och blir godkänd som en socialt accepterad individ av andra. För min del så skiter jag fullständigt i vad dom flesta tycker om mig. Det är väldigt svårt att förolämpa mig, även om det är lätt att irritera mig och göra mig frustrerad. Men jag identifierar mig inte som person och hur lyckad min tillvaro baserat på vad andra anser om mig.


Självklart så är det så att även jag behöver umgänge, vilket jag har i form av familj, barn och fåtal vänner tillsammans med min söta flicka. Det här att bli accepterad av okända, har jag lagt ner för länge sedan, eller att ställa sociala krav på att jag ska prestera efter andras önskan. Varför skulle jag??


Tidigare så har jag försökt att förklarat för kvacksalvare inom psykiatri att jag inte har något att hämta i form av umgänge med majoriteten av jordens befolkning. Att jag inte har något större behov av social umgänge med okända. Givetvis så har jag mina ryck ibland, och är jag ute i sociala miljöer så sitter jag inte i ett hörn. Men vanligtvis så när jag är kantstött som jag är idag efter höstens elände, så drar jag mig till det yttersta till att vistas i en miljö med psykiska stressorer frivilligt. Detta har ju lett till dom sluga kommentarer från vissa psykologer att jag är asocial lol.


Men min fråga till dom är då. Om du nu blir med 100% säkerhet sjuk av en viss aktivitet, eller miljö. Utsätter du dig frivilligt för det, om vinsten inte överstiger problemen?


Om man skulle få 10 miljoner, för att exponera sig för t.ex gris influensa, så skulle åtminstone jag göra det, obehaget överstiger inte vinsten ju, även om det är en minimal risk att dö, men det är ju en överhängande risk vad det än gäller.


Jag personligen gillar att vara frisk, och befinna mig i en miljö där jag fortsätter att vara frisk. Om det nu är asocialt, så fine by me. Jag vet ju att ett asocialt beteende är något helt annat än att man är reserverad inför att utsätta sig för de faktorer som får en att må dåligt.


Jag vet ju att konsekvenserna blir mindre om jag är packad eller påtänd av amfetamin. Men jag kan ju inte gå runt och vara en missbrukare, bara för att passa in?!


Om jag nu skulle få en korrekt diagnos som förklarar att jag behöver både en studie och yrkes miljö som är skild ifrån andra människor. Så kanske jag skulle slippa att vara en ekonomisk belastning. Men den enda hjälp hittills som jag fått är knark, och försök till att tvinga in mig i miljöer som gör mig sjuk. Det vettiga i detta har jag svårt att se då. 


Jag är samtidigt medveten om att det är allt som sjukvård har att erbjuda. Jag har försökt själv att gå dom tillmötes halvägs, men det har bara lett till total tystnad, och jag har fått tvinga mig själv in i en situation som jag vet inte är hälsosam.

Av Mikael - 7 januari 2010 15:18

Den officiella versionen av Adhd inkluderar ett fåtal gener i vårat DNA som orsak. Det man påstår är att en speciell variant (mutation) av specifika gener sägs resultera i att man oundvikligen blir Adhd'g i beteende. Det handlar om 3-4 gener, och ett par aminosyror (som proteiner byggs av) och ensymer är felmuterade hos dom med Adhd. Detta trots att dom flesta med dessa varianter av gener, aminosyror o ensymer fungerar helt utmärkt.


Ögonfärg bestäms av 3 gen par. 1 genpar på kromosom 19, och 2 genpar på kromosom 15. Beroende på vilka mutationstyper av färg, så blir slutresultatet antingen grön, blå, brunt eller någe emellan. Ögonfärg är någon som är konstant och simpelt.


NPF forskare påstår att Adhd orsakas av en lika simpel process, som ögonfärg.


Frågar man en biolog bara allmänt så menar dom på att människan och dess egenskaper o beteenden är en process av arv o miljö 50/50%. Arv = Ens släkt DNA, och miljö är de byggnads material (föda) som man har tillgång till, samt uppväxt förhållanden.


För att det ska hålla i hop för NPF forsknings tolkare, så får dom lita på att folk inte hajjar hur detta fungerar, och att de som kan inte påpekar bristerna i deras spekulationer. För det är bara spekulationer och på sin höjd hypoteser av hur det skulle kunna tänka sig vara iom att dom ännu idag nu år 2010 den 7 januari inte hittar några sjuka el defekta gener.


Vissa av dom tjyvlånar ideer från trauma forskning. Som kan påvisa molekylära förändringar i cellen. Men det är fel i RNA kopiering och celldelning, samt protein-syntes problem som uppstår pga RNA fel, inte pga något fel på DNA't.


NPF gänget påstår att dom felen beror på felaktiga gener i DNA sekvensen. Om man inte tittar på orsaken, utan endast konsekvensen så är det ju lätt att missta dessa problem för DNA problem. Hur man fortfarande ekonomiskt berättigar forskning på detta vet jag inte, för all data pekar på att NPF gänget har fel. Att det är vad andra forskare redan vet är orsak.


Genetisk forskning idag kan avgöra om man lider av ökad risk för mängder av sjukdomar. Man har avkodat hela vårat gen'om. Man börjar få svar på orsak till cancer och en rad andra autoimmuna sjukdomar börjar man förstå på genetisk nivå. Man vet vilka genetiska sjukdoms orsaker det finns till att det blir fel hos vissa. För t.ex down syndrom så vet man att det är ett trippelpar på en kromosom som ställer till det, osv osv osv..


Att man inte har en tillstymmelse till bevis beror ju på nått skäl. Att dom är idioter, eller medvetet letar efter fel dom vet inte finns etc. Inte pga att det är svårt att hitta felen. Om det fanns fel, så hade det stått i 1000tals dagstidningar och vetenskapliga tidsskrifter redan för länge sedan.


Mutationer stannar ju inom den grupp som förökar dessa mutationer vidare, vilket blir ens släkt. Eftersom dom inte har hittat några trasiga gener, så har man börjat och titta på minoritets mutationer, som passar in i deras ca 10% bild. Dopamin allelen R7 påstås ju vara en kandidator gen för Adhd. Problemet som T.Ljungberg tar upp är att den finns hos 80% hos sydamerikans befolkning.


Men det är väl så att det är ingen som bryr sig om det på myndighets nivå iom att det mest är negrer, indian nomad patrask och spanjacker där. Det är inget att upplysa allmänheten om iom att det verkar vara på en *Need to know basis* för oss här i sverige. 


Jag har inte hittat svar på vilka folkgrupper som de påstådda Adhd generna kommer ifrån, men än insuinationer om att det är från nomad folkgrupper vilket inkluderar mig.


Att man bedriver tillsynes "seriös" forskning på detta sätt är ju inget konstigt i galma kolonialstater och sverige, som har ett stolt fascist arv med SocialDarwinism, rasbiologiska institut m.m Att påstå att våra nomadiska tattar gener är en genetisk åkomma, är ju bara ett stenkast ifrån tidigare forskning.


För 90-100 år sedan så påstod ju svenska forskare att man hade fakta och bevis för att Samer, Finnar och svarta m.m var genetiskt underlägsna den vita ariska rasen. Samiska ungar skulle behandlas som vildar iom att dom var vildar enligt svensk uppfattning. Barn tvingades med polismakt att leva i total dödsläger missär, där vissa dog.


Det mest tragiska som jag har sett är en gammal samisk kvinna som fortfarande undrade om det stämde av vad svenskar hade påstått om henne. Att det var så att dom var sub-human, att hon förtjänade den behandling hon hade fått stå ut med. Likheten mellan henne, och abc personers dåliga självförtroende är ju slående.


NPF gänget är ju väldigt övertygande i sina försök att övertala en och tvinga på deras version av ens problem. Problem som givetvis inte är orsakade av svenska myndigheters otillräcklighet, utan våran genetiska åkomma.


Detta med DNA är ju grundstommen i dagens Adhd uppfattning. Läs biologi och lite genetik och lär hur det verkligen fungerar normalt med mänskligt DNA. När man saknar kunskap så är ju deras argument övertygande, men har man en viss kunskap så ser man vilka luckor som finns i deras påståenden om abc diagnostiserades DNA.


Eftersom det är så djupt rotat i den kollektiva uppfattningen om Adhd, så är det väldigt svårt att övertyga andra om detta med argument som håller, iom att man inte förstår, samtidigt som man har lärt sig att sjukvård och myndigheter talar sanning. Politiker ljuger ju aldrig ju lol!


Hur man än drar det. Så beror ju allt vad det än gäller våran organism, pga delvis av DNA (Arv). Så självklart så kan man dra en sanning med modefikation och säga att Adhd beror på DNA i grund. Men inte mer, än samma orsak som gör att vissa gillar glass och godis osv...


2009 så gick biologer och genetiker ut internationellt gemensamt och sa att dom har dragit slutsatsen att egenskaper, beteenden o personligheter osv berodde på 50% genetisk orsak, och 50% miljö orsak. Om det stämmer exakt är ju svårt att säga, men det är det närmaste man har bestämt är sanningen. Förutom i spekulativa Abc kretsar.


Om man gämför oss med olika bilmärken, som har olika utseenden och funktioner, för olika miljö så har man ju en nice liknelse. Det NPF påstår är att våran design-model är defekt. För min del så känner jag mig som en F1 bil på en jordåker omgiven av traktorer lol. Om det är fel på underlaget eller mig är väl en subjektiv åsikt. Och det är väl lite det de handlar om. Samer i sig har ju framställts på allehanda negativa sätt dom sista 600åren. Och Svenska myndigheter har väl inte idag blivit mer toleranta emot oss bergs o skogs luffare, även om vi pratar svenska och har svensk nationalitet. Det är väl så att det är svårt att nöta ut vårat latenta infödings beteende som kommer av vårat genetiska arv.


Hur man fungerar är ju som sagt beroende på alla ens gener i samspel, tillsammans med ens erfarenheter och energi intag. Neuropsykiatri med sina gener, Neuropedagoger med sin kost, och psykologi med sin miljö, är ju det som är helheten. Även om nu neuropsykiatri har ensamrätt på att bestämma vad vi ska tro och tycka, så förändrar det ju inte det faktum att vi är ett resultat av många variabler, och inte ett par gener.


Av Mikael - 7 januari 2010 09:15

Ju mer insatt jag har blivit i abc diagnos forskning, vilket nu inte är ett påstående att jag har mer korrekt information än någon annan. Det är ju en tolkningsfråga som med allt annat. Men det här har ledigt till en uppfattning som jag delar till stor del med vissa läkare, forskare och andra personer.


Under min uppväxt så var gränsen mellan funktionshinder och sjukdom väldigt exakt. Idag så är det åtminstone för mig, lika exakt, men i media rummet så är det betydligt luddigare. Varför då?


Sjukdom är något temporärt som kan vara kort eller långsiktigt som gör att du presterar sämre än optimalt. Det behövs ju inte någon närmare beskrivning av detta tillstånd.


Funktionshinder är en konsekvens av sjukdom av något slag, som kan vara medfött. CP t.ex är en muskelsjukdom som ger konsekvensen i nedsatt rörelseförmåga. Motorik problemen (funktionshinder) är en ren konsekvens av sjukdomen. Men låt säga att individen skall sova, vilket inte kräver rörelseförmåga i den situationen, vilket resulterar i att funktionshindret inte är ett hinder för denna sysselsättning, som i detta fall är att ligga still och vila.


Gränserna mellan hur varierande sjukdomar leder till varierande konsekvenser är väldigt svart och vitt när det gäller alla sjukdomar våran organism kan råka ut för.


Både orsaken (sjukdom) och konsekvensen (funktionshinder) leder till varierande svårigheter beroende på personens egna ambitionen. Jämförelsevis mellan 2 personer som är halvkropps förlamade. En av individerna, är en teoretiker och gillar att läsa och sitta still, den andre individen, är en praktiker och gillar att röra på sig och utforska det han företager sig med.


I grund är samma sjukdom och funktionshinder homogent från individ till individ (likadant), men tack vare de olika personligheterna och ambitionerna, så är konsekvensen att inte kunna röra sina ben betydligt allvarligare för han som är en praktiker, iom att han inte kan utöva sina intressen i samma orestriktiva utsträckning. Vilket gör att resultatet av konsekvensen blir heterogen.


På tal om konsekvenser så. Varje gång som jag kritiserar antingen den offentliga kollektiva bilden av Adhd eller riksförbundet Attention, så riskerar jag, inte konsekvensa motargument, utan om jag ser till tidigare tillfällen. Personliga påhopp och angrepp, försökt till nedtystning genom blogg banning etc. Så risken nu är att konsekvensen resulterar i att denna blogg blir nedstängd. Jag är medveten om mina egna brister i mina diplomatiska färdigheter, så att vissa personer tar det jag skriver som ett personligt påhopp, även om det inte är menat så. Jag har lärt mig att vara mer exakt, så att det jag skriver inte missuppfattas, åtminstone så lurar jag mig själv, att jag inte är lika abrupt o plump, som jag var för 1.5 år sedan.  


Attentions sida så kan man läsa detta:


Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom ADHD, Aspergers syndrom,Tourettes syndrom och OCD. Vi arbetar för att de barn, ungdomar och vuxna som finns bakom diagnoserna ska få det stöd och den hjälp som de behöver samt bli bemötta med respekt.


Grundtanken hos denna organisation är verkligen hedervärd. Detta att "Vi arbetar för" och "få det stöd och den hjälp som de behöver samt bli bemötta med respekt".


När jag fick Adhd diagnos för 3-4 år sedan, så var jag så desperat att jag inte brydde mig om vilken akronym som stod i mina papper.


Sjukvård: Först genom Patologi (forskare ansvarar för detta) så identifieras diagnos sjukdom's "orsak" (av psykiatri), som i mitt fall ansågs vara Adhd. Patient bör informeras vilka konsekvenser (symtom, av psykiatri) som tillhör förväntad "verkan" av sjukdom. Till sist så skall behandling genomföras (av vård ansvariga, som är psykiatri). Socialstyrelsen är dom som är sambands central mellan patologer och vårdgivare.


Socialstyrelsen sammanställer forskar resultat och sätter upp ett regel verk och handlingsplan för diverse diagnoser, åtminstone är detta tanken. I praktiken idag i Sverige, så bryter många lokal öppen-psykiatrier emot detta regelverk.


Psykiatri slarvar med diagnostisering, och vård. I mitt fall så struntade man i att bakgrunds kolla min situation, att det verkligen var så att jag hade haft symtom innan 7 års ålder. Man struntade i att dubbelkolla med familj och tidigare journaler etc. Man bortsåg helt ifrån det första året som jag hade kontakt , där jag beskriv min uppväxt. Till sist efter ett år så, med kommentaren att -Det här leder ingenstans och det är helt meningslöst att fortsätta samtal... Istället så vart det IQ test, samt lite sociala funktions test som är vanliga i deras sk "neuropsykiatriska undersökning".


En liten paradoxal sak inom neuropsykiatri, är att det inte existerar någon neurologisk undersökning. Mer än 1 föråldrad röntenbild, för varje patient, kommer man inte i kontakt med, när det gäller psykiatri. Neuropsykiatriska patologi forskare, har faställt att denna typ av röntgen är förlegad och obsolete, och inte är tillräcklig för att ge fullständiga svar. 


Inom annan neurologisk forskning och sjukvård, som klassas som neurologisk somatisk primär vård, till skillnad ifrån den psykosomatiska vård man får av psykiatri. Så används tekniska verktyg för att ställa diagnos.


I fallet Adhd så menar man på att sjukdomen är så svår att finna, så det är endast möjligt att finna konsekvenserna av den, vilka är påstådda att vara psykosomatiska i sin art. När det gäller Adhd så är inte förloppet -Sjukdom-konsekvens-vård. Utan Konsekvens-konsekvens-vård. Åtminstone i den offentliga versionen, och i Attentions version.


Enligt många personer inom Attentions så säger dom själva att dom har ett funktionshinder pga ett annat skäl än sjukdom. Det här är ju motsägelsefullt för mig. Dom kan inte samsas om detta heller. Det beror på ett fel, som inte är ett fel, men endå ett fel. Felet består av biologiskt art, som inte uppstått pga psykosocial åverkan. Utan pga något abstrakt odefinerbart biologiskt skäl, så har deras DNA blivit förändrat i mammas mage, som har gjort dom immuna emot psykiska stressorer i den form, så att sociala faktorer inte kan räknas som orsak till att deras DNA inte är som det ska vara.


För mig så är det big-bang resonemang. Orsaken är omöjlig att ta reda på, och man kan endast spekulera i orsak. Psykosomatisk åverkan i psykosocial miljö, kan endast accelerera ett förutbestämt händelseförlopp.


Precis som inom teoretisk astrofysik, så finns det fler teorier än big-bang som är minst lika legitima, även för Adhd.


Läser man separat forskning för egen del, tillsammans med personer som T.Ljungberg m.m Så är det igen ett förlopp på: Sjukdom-konsekvens-vård. Som är traditionell för västerlänsk medicin och forskning.


Men när orsaken uppdagas, så protesterar patienter och vissa läkare/forskare.


En liten mellanstickare är: i Ptsd diagnosen i DSM. Att man som patient undviker allt som triggar akut stress reaktion. Så pass långt att man inte ens vill tänka på orsaker till traumat. Är det detta, som gör att patienterna är så ovilliga att ens påtala att det kan vara så att det finns en enkel förklaring till att dom har Adhd-symtom?


Tidigare i höst så gick en journalist ut med ett pinsamt påstående om att Adhd gåtan var löst. Det denne inte förstod vara att det var paralell forskning till missbruks miljö konsekvenser på det dopaminerga systemet. Skillanden var att man spekulerade om något helt annat, än en traditionell sjukdom-konsekvens. Forskaren själv ansåg att massmedia förstorade upp det, och missförstod det medvetet. T.o.m npf Gillberg var reserverad inför kommentarer om detta, som vanligtvis skiter fullständigt i normal forsknings procedur.


Nu idagarna så börjar folk bli utförsäkrade. Attention samt många medlemmar, är ovilliga att säga att dom har en psykisk sjukdoms diagnos, som är resultat av psykisk sjukdom, som dom fått av psykiatri sjukvård.


Man säger att man har ett neuropsykiatriskt funktionshinder (sjukdom som inte är sjukdom), som är sjukdomen i sig, som ger en vidare funktionshinder. Vuxna behöver sjukskrivning och medicin. Barn behöver inte sjukskrivning, utan får medicin för att fungera i en miljö som dom inte fungerar i. Hur det här nu går ihop, har jag aldrig fått svar av dem, och själv så får jag inte ihop det heller. 


Hur kan man ha en funktions nedsättning/hinder. Om det inte är orsak av sjukdom?


Dom flesta personer som jag har varit i kontakt med som har diagnosen Adhd, är väldigt förvirrade i sin förståelse om sig själva och diagnosen, vad det innebär, vilken orsak etc. Enligt Attention så existerar ingen direkt o enkel orsak. Precis som big-bang teoretikerna säger att universum existerar utan orsak, eller åtminstone en orsak som är omöjlig att förstå.


Människan är ju inte funtad så neurologiskt att vi accepterar denna paradox. Orsak och verkan är så fundamentalt för vårat medvetande och förståelse för rumtiden. Saknas det ena, så förstår man inte det andra. Detta är ett matematiskt och universalt fakta.


Dom flesta som jag har pratat med inom Attention, samt av patienter. Har gett en bakgrunds orsak till deras situation, även om dom inte förstår det själva, eller erkänner det. Har jag påpekat det så blir många helt rabiata.


För min egen del så är det otroligt emotionellt störande att ens tänka på min egen orsak till mina konsekvenser, men jag har insett att, för att förstå helheten så kan man inte undvika den ena, för att förstå den andre.


Tusentals år av medicin historia har gett oss förståelse för vikten av att förstå både orsak och konsekvens, för att kunna läka. Att ignorera det ena, försvårar endast helnings processen.


För att veta vad man ska göra för individen, så måste man identifiera orsak och konsekvens, även om det är hjälpligt att vara varse om orsak endast. Hur det nu kommer sig att medicin vetenskap lurar sig själva med ett bekvämt självbedrägeri om Adhd, där man påstår att det är som med big-bang. Det finns inte möjlighet att förstå orsaken. Man kan endast se konsekvenserna. År 2010 så tycker jag det är genant och okonstruktivt emot individerna som lider.


Att patienterna undviker orsaken är en helt naturlig försvars mekanism. Men det kan man inte använda som förevändning som vetenskapsman och läkare. Dom har inga neurologiska och biokemiska reaktioner som hämmar deras objektivitet.


Arrogans, själviskhet och narcissism är snarar deras skäl? Eller är det bara dumhet?


Idag så är den mest trogna teori till traditionell medicin, denna...


DNA styr ens motståndskraft för hur länge det går innan man reagerar med oönskade symtom, på ett trauma. Förorsak, är ens medfödda tolerans för stress. Trauma (av varierade arter) leder till en homogen biokemisk stress reaktion i kroppen, som påverkar en på molekylär nivå som i sin tur påverkar ens cell funktion (genotyp), vilket i sin tur påverkar helheten av individen (fenotyp) i form av symtom som många är väl förtrogna med. Depression, ångest, panikångest och hela Adhd paketet av symtom.


Innan man säger att jag bara snackar skit, eller är en tokig scientolog m.m som jag har fått höra mer än en gång av okunniga NPF patient nollor.


Ring din NPF doktor och säg: Hej, jag vill ta ett blodprov, och testa mina andogena o östrogena värden. Kolla ditt testoteron, prolaktin och lymfocyter till attt börja med. Ligger testoteronet låg, prolaktin högt, och ditt immunförsvar är i obalans. Säkert så är ämnesomsättning för hög också. Kolla vilo-puls, som ska ligga på mellan 60-75 per min. Tryck på 80/100 el så. 


Det här är blodprover o prover som du är berättigad till enligt svensk sjukvårdslag.


Om det nu visar sig att det jag säger stämmer. Kräv att få göra bi-njure prover på Kortisol, adrenalin, noradrenalin, dopamin etc som görs av specialister inom stress sjukvård. Först ett 24 tims prov du kan göra själv hemma, sedan under en vecka i kontrollerad miljö.


Om du käkar Concerta el Ritalin. Säg att du vill säkerställa den medicinska grunden för dig, att du ska ta denna sk medicin. Be om att få veta dina exakta dopamin värden i frotala cortex som dom påstår är för låga, efter att amfetaminet har gått ur kroppen. Be om provsvar som visar att dom ligger på korrekt dopamin nivå baserat efter din genotyp, som självklart föregås av ett komplett DNA test som visar att just du har de genetiska mutationer som påstås vara synonym med Adhd diagnosen. Ta samtidigt en filosofisk funderare över; hur det kan vara så att din släkt naturliga genetiska mutationer anses vara en genetisk åkomma enligt svenska politiker? Är det samma gener som tidigare under 1800-1900talet ansetts vara rasbiologiskt underlägsna?


När jag har snackat med NPF patienter och Attention folk, så har dom minst sagt reagerat irrationell emot mig. Inga vetenskapliga motargument, utan mest personangrepp, varför då?


Låt oss bara spekulera nu att alla dina medicin vetenskapliga aktuella prover visar på att du har en endokrinologisk obalans som är vetenskapligt bevisad vara orsak av trauma aka psykosocial åverkan i tidig eller senare ålder. Skulle man kunna påstå då att; det är som andra läkare nu har påstått under hösten i massmedia stämmer? Att Ptsd leder till Adhd symtom, och trauma är en direkt orsak till dessa symtom.


Inte något abstrakt flummigt genetiskt flummeri som ingen har kunnat bevisa. Som endast finns som spekulativa dumheter, av folk som inte vill kännas vid sanningen pga att dom är programerade att undvika orsaken till sina problem.


Om nu folk inte kan hjälpa sig själva, genom att främja detta självbedrägeri, som svensk neuropsykiatri från 1980talet tillsammans med NPF patient organisationer har främjat under 2000talet. Är det kanske inte dags att lägga korten på bordet och erkänna att någonstans så gick det fel, oavsett om man hade de bästa "intentions" från start.


Nu ska ju folk slussas över från sjukskrivning, till AF eller AMI. Tack vare att dom inte är sjuka, utan endast har ett funktionshinder som beror på ett neuropsykistriskt funktionshinder, vilket ju är precis det Attention säger, tillsammans med NPF läkare. Om nu det inte existerar en sjukdom, hur kan man begära att man ska ha sjukersättning?


Man skulle ju kunna påstå att dessa individer behöver vara hemma pga depression o ångest. Dessa är ju en sekundär biverkning av Adhd situationen tydligen. Är itne det bakvänt. Att funktionshinder utan orsak, förekommer sjukdom. Pga att Adhd är primär diagnos, så sätts all normal logik om sjukdoms förlopp och orsak ur spel. Om ångest och depression är en konsekvens av en konsekvens, så kan det ju inte vara en sjukdom för dessa individer.


Patienter med bara depression o ångest, som primär diagnos, anses ju vara sjuka, psykiskt sjuka för att vara exakt. Här är ju ofta orsaken till deras sjukdom av psykosomatisk art, som orsakats av psykosociala skäl, vilket har vidare utvecklats och biologiserats till sist, så att yttre faktorer inte längre behöver vara orsak till sjukdoms episoder.


Men så är det inte med Adhd ju. Orsaken är ju 100% biologiskt, som man inte kan styra över från start. Andra medfödda sjukdomar som är genetiska, vet man orsaken till. Ofta så är det yttre orsaker som har resulterar i felaktiga mutationer och gett respektive konsekvenser. Men så är det inte för Adhd. Det är tillsynes DNA som verkar vara normal, men inte är det. Det finns inget fel, men det är fel.


För mig så känns det som samma rasbiologiska resonemang som har präglat västerlänsk kolonial vetenskap de sista 400 åren. Det som är annorlunda är sjukt.


Patienterna med det defekta DNA som inte är defekt egentligen om man tittar på bevisen, som håller med NPF psykiatri. Känns som den svarta killen som var med i en nynazist grupp för 20 år sedan, och ansåg att han borde avlivas. För att säga så om sig själv, så måste det ju handla om djupt liggande självförakt?! Jag har svårt att få ihop det.


Är det bara jag som tycker att detta är bakvänt.


Idag så har jag läst så pass mycket om stress. Så jag vet att detta är en somatisk, biokemisk reaktion på yttre faktorer. Det leder vidare till panik ångest, som inte är psykologiskt. Utan en biokemisk reaktion.


Personligen så ser jag mig inte som psykiskt sjuk, även om jag har varit tvingad att ha kontakt med psykiatri. Pga att modern vetenskap inte har någon vård för det, och konsekvenserna av sjukdom är delvis psykosomatiska för blotta ögat. Även om det rent biokemiskt är väldigt fysiskt. Är det vettigare att kalla det för en ny form av autoimmun biokemisk och neurolgisk sjukdom? Alla är latent utsatta för risken att utveckla Ptsd, och det är yttre faktorer som triggar och påverkar sjukdomsförloppet. Precis som det är normalt för andra autoimmuna sjukdomar, som t.ex diabetes. Yttre påverkan resulterar i molekylära förändringar så att cellfunktionen blir förändrad till det sämre. Vilket är precis det som sker i kroppen vid Ptsd.


Om man frågar folk vad diabetes är, eller ptsd, eller depression osv, så kan dom flesta ge ett entydigt svar om dom bara är lite kunniga. När det gäller Adhd så återger dom flesta en personlig uppfattning om vad dom tror att det är. Det finns inte en samlad patologisk helhet i diagnosen. Inte pga att det saknas forskning, för Adhd är det mest omforskade fenomen i modern medicinsk vetenskap. 


Ingen vill kännas vid den korrekta orsaken. För det resulterar ju i obekväma sanningar om hur vårat samhälle fungerar.


Att nu folk blir utkastade från f-kassa, pga att ett funktionshinder inte är skäl nog för att vara sjukskriven, är väl indirekt vad NPF gänget vill? Dom vill inte säga att dom är psykiskt sjuka, utan endast att dom har ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Om man nu inte är sjuk, så ska ansvaret hamna på en annan myndighet. Även om nu fallet att AF är lika bedrövlig som andra myndigheter, så tar ju inte detta bort faktumet att Attention anser sina medlemmar, och alla oss andra som åkt på en abc diagnos vara helt friska, fast vi har ett NP funktionshinder. Om du nu inte klarar av att arbeta, så finns det inte någon ursäkt att inte vidare utbilda sig. Barn med Adhd diagnos klarar av skola, enligt de vuxna, om än dom kanske behöver ett visst stöd i form av en personlig resurs.


Med tanke på dagens höga arbetslöshet, så slår man ju 2 flugor i en smäll. Man skapar ett extra arbets tillfälle för varje abc resurs som behövs.


I år så är det ett speciellt år. Attention har ju arbetat politiskt på riksnivå under hela 2tusentalet för att informera till alla om vad Adhd m.m bokstavs diagnoser verkligen är. Nu har t.o.m regering förstått att alla med Adhd diagnos är fullt friska. Det finns ingen ursäkt att gå hemma längre, utan tar man sig inte i kragen och jobbar el pluggar, så beror det inte på Adhd. Det enda som Adhd gör, är att man riskerar att prestera sämre än vad en person utan ett NPF skulle göra på samma jobb. Detta lär ju knappast avskräcka några arbetsgivare nu heller.


Jag har sett lite klagomål från attentionhåll om att folk ska utförsäkras pga att dom har Adhd el liknande.


Att dessa ska arbeta pga att det inte finns någon sjukdom ju. Andra handikappade personer som kan jobba, blir ju inte sjukskrivna, så varför ska denna grupp ha speciella förmåner?


Nu när Attention har uppnått sitt största mål, så knorrar dom endå? Dom vill inte framställa sig som psykiskt sjuka pga psykosomatiska orsaker, men endå så vill dom ha samma förmåner som sjukskrivna har?


Är det inte så att funktionshindrade skall rätta sig efter vad dom klarar av att göra, och inte efter vad dom vill göra? Om nu Kalle som är 120cm lång, som vill vara NBA proffs inte kan det pga att hans längd är funktionshindrandei den situationen. Ska man sjukskriva han också? Eller Arne som är 205 som vill vara en Jaspilot, men är för lång, ska man sjukskriva han också för funktionshinder?


Läng är ju genetiskt och medfött ju, så det borde väl rent rättvist räknas som ett funktionshinder i relation till individens ambitioner?


Det här är ju ett idiotiskt resonemang, men vart ska man sätta gränsen. Om det nu inte handlar om ett funktionshinder som föregås av en tydlig sjukdom. 


Ser jag till mig själv, så anser jag att det är orättvist att påstå att personer som inte anser sig vara sjuka, att dom ska ha sjukersättning och en massa specialist behandling. Under 2009 så var det flertal incidenter med rektorer och deras reaktion emot detta. Att barn med Abc diagnos skulle få special behandling som kostade 100tusentals kronor per elev, före andra elevers behov. Orsak var att dom har ett obevisat funktionshinder som beror på något medfött som inte går att identifiera.


Jag tycker ju personligen att alla barn borde ju ha möjligheter efter sin förmånga, men iom att allt handlar om ekonomi, så är ju det sällan det sker.


Rent praktiskt så är det ju en massa personer som mår dåligt, och har samma orsak som jag till varför dom inte går utanför dörren, och är beroende av sjukersättning för att inte bli vräkta eller svälta ihjäl. Det skulle ju vara lättare för alla oss, om man inte motarbetade oss, och påstår att vi är fullt friska, fast vi har en medfödd orsak till att vi fungerar som vi gör. Det har alla organismer på jorden, så det kan man ju inte använda som orsaks förevändning till att gå hemma ju.


Om jag själv skulle ha fått välja, så hade jag valt bort det jag hade varit utsatt för, som har trasat sönder mig. Jag mår inte bättre av att man påstår att det är mitt DNA's fel, och inte min farsa och myndigheters fel. Mitt biokemiska och neurologiska system mår inte bättre av att man skyller på ett fantasi skäl, till att reagerar helt naturligt. Jag mår ju inte bättre av att sjukvård och myndigheter total ignorerar i det jag blivit utsatt för. Men tydligen så tror Attention stenhårt på det, tillsammans med deras aktiva medlemmar. För mig som vanlig akronymluffare så ställer jag mig frågan om det är så att dom har utsatt andra för elände som dom skäms för, och inte vill ta ansvar för.


Det är smidigt att t.ex kunna skylla på något man inte kan göra något åt, som orsak till att man sket i det ena o andra, eller trackade Evert, eller att man var otrogen med Märta (Jag kunde inte rå för det, det var Adhd'n som styrde mig...)


Självbedrägeri är den egenskap som jag sätter som främsta egenskap hos människan för att skydda sig från dåligmående pga eget beteende, eller av personer som ska skydda en. 


Det skulle ju kunna vara lättare för mig att påstå att farsan inte hade något val, som orsak till sitt sviniga beteende. Att skol och annan personal som totalt sket i min utsatta situation. Att dom inte valde själva att vara likgiltiga. Att det berodde på ett abstrakt Adhd skäl...


För alla er som har blivit utförsäkrade i år, som har haft en sk NPF diagnos med bihangs diagnoser. Glöm inte att skicka ett tack mail till Attention Riks, som har uppmärksammat att Abc diagnoser inte är en sjukdom, utan det är endast ett NP funktionshinder. Vare sig ni har bett om det eller inte, så har dom kämpat för att myndigheter skall förstå att ni inte är sjuka, och att ni bör jobba eller plugga.


Vilka motiv RFA nu än har haft, så har ju resultatet blivit att konsekvensen står helt själv, i en ny akronym kategori "NPF". Man har tagit bort sjukdoms orsak, och därmed orsak till att vara sjukskriven.


Jag har själv varit i samma situation som tusentals utförsäkrade är i nu. Där man inte vet om man har boende.


Förhoppningsvis så är sjukvård och f-kassa så konsekvent att dom inser att jag har skäl till att vara fortsatt sjukskriven. Och att dom inte påstår att jag är fullt frisk, om än med ett NPF som är vad som påstås av vissa. Att man slutar att påstå att jag har en genetisk åkomma pga mitt genetiska arv. Idag tar jag det som ett rasistiskt påhopp emot min etniska grupp.


Jag kan inte mer än sympatisera för alla abc offer som blir av med sin sjukskrivning tack vare vissa personers träskalliga och enkelspåriga resonemang om att dom inte är sjuka, utan medfött funktionshindrade. Konsekvensen av detta skyller man ifrån sig på andra givetvis.


Well well, får väl se om lobby gruppen för NPF får mig bannad nu. Men de är det väl värt om folk tänker till, när det gäller vad det är folk stödjer aktivt. Någonstans så är det svårt att slingra sig ifrån ansvar, även om det bara är känslomässiga konsekvenser av sitt handlande.


Ska avsluta detta, med ett rungande hurra för alla verksamma som har gjort det möjligt att se till att sjukdoms diagnoser blir framställda som något annat än vad det är. Klappa er på axeln och beröm er för ett gott jobb. Och sluta gnäll på regeringen. Detta har ni ju kämpat och bett om i 10 års tid..... Nu är det försent att börja klaga på att det kanske inte är så enkelt som att det handlar om ett abstakt NPF som man endast kan temporärt bota med piller iom att ens genetiska åkomma är kronisk. Hela gänget borde ju föregå med gott exempel och avsluta sin sjukskrivning och skriva in sig på AMI imorgon, som har hand om funktionshindrade individers uppehälle. 


Kanske så räcker pengarna isåfall till oss andra sjuka psykfall som har en orsak till att vi mår som vi gör.


Av Mikael - 5 januari 2010 16:14

Sista +2 månader så har jag mestadels bara skitit i det mesta, när det gäller att lära mig nya grejjer, vilket är en himla kontrast emot det sista 1.5 året. Nånstans så finns det ju gränser faktiskt för hur mycket man vill veta.


Istället så har jag börjat kolla ikapp på en hel rad av gamla TV serier som jag gillar, bara för att ha något för mig. Det har ju sin charm att bara isolera sig och strunta i allt man inte behöver tänka på. Nåstans så har jag börjat att hajja den "inpact" som de sista åren har haft på mig.


Förutom biologi med allt som följer så gillar jag astro fysik precis lika mycket, men jag har inte fått tid över till det så värst mycket dom sista åren.


När jag var liten junior så startade jag med nord amerikanska tidnings serier, och gick sen över till lite mer svårtuggad literatur, för att till sist fastna för Canadensiska Tv serier. Många av tv serier som verkar var av US ursprung som jag gillar, visar sig vara från Canada. Den sensmoral och etik som genomsyrar dessa serier passar mig, där röda tråden är att man ska vara generös o hjälpsam emot andra.


Basicly så är det här den enda moraliska influens som jag har haft under min uppväxt. Även om det har funnits en massa andra potensiella källor till påverkar åt det ena eller andra hållet. Men det har passat mig, och den här influensen är självvald, så jag vet inte om jag ska klassa det som influens eller bara en spegling av hur jag i grund fungerar.


Ibland är det ganska skönt att stänga av negativ påverkan från elände i massmedia, och lura sig själv att allt är bara bra med ens omgivning. Att alla är toleranta och accepterar olikheter, och gör sitt bästa för att vara hjälpsamma.


Normalt i vuxen ålder så har dessa perioder bara varat en kort tid, men jag känner att jag behöver ett år med omfattande självbedrägeri om min omgivning. Innerst inne så är dom flesta fantastiska och hjälpsamma, men många nöts ner av elände och hamnar i ett kollektivt beteende som dom inte reflekterar över. Detta att "varför ska jag försöka, om ingen annan gör det" hos folk är en mentalitet som jag är glad över att ha lämnat i Stockholm.


Även om Katrineholm har sina baksidor, så är mentaliteten hos folk mer lik min egen, än den plats jag var tvungen att växa upp i...

Av Mikael - 5 januari 2010 11:58

Här är en liten påbyggnads fundering till ett inlägg hos Tristessa om ens arv.


Vill bara nämna först om hur man upplever att man blir behandlad dåligt eller slarvigt. Även om man upplever att dom jävlas med en medvetet så är nog sanningen närmre att. Eftersom psykiatri har så små resurser, samtidigt som de som jobbar, faktiskt bara är människor också med sin egen individualitet och orginella sätt att tackla problematik på. Det här leder ju till att det blir pannkaka ofta för folk som behöver hjälp. Självklart så är vissa inom psykiatri idioter, och faktiskt jävlas med en medvetet el omedvetet, och jag har stött på min beskärda del av dem.


Men som sagt, för att få grepp om allt.


Jag har vrickat hjärncellerna tidigare på vad arv leder till. Det är här bio-kemi o genetik hjälper en att förstå. Det jobbiga är att man måste ha sjukt mycket information som till en början kan verka irrelevant, om allt möjligt. Efter det finns så otroligt mycket smörja som har skrivits om Adhd tillsammans med ens egna partiska bild av diagnosen.


Många gör (mig inkluderat tidigare) så att dom tillskriver förmånga symtom, egenskaper och beteenden till Adhd.


Men om man drar det krast så. Egentligen så är delvis så bizzart att om du är tillsammans med andra personer i en studie miljö, så har du Adhd. Om du går på toa, vilket resulterar i annan miljö och att du är själv, så har du inte Adhd lol. Det är ju hård draget men whatever.


Adhd är en symtom diagnos. Andra personers bedömning av dig, där dom anser att du inte presterar adekvat i en viss miljö och situation.  Det här är ju inget konstigt, för alla människor har ju sociala krav på sig, och dom flesta vill ju leva upp till dessa förväntningar och fungera efter förväntningar. Själva DSM och diagnosen Adhd är det inget fel på. Avvikelser i bedömning från person till person, som görs av olika partiska parter gör ju att det blir differanser, folk är ju inte kloner el robotar ju, så folk upplever omgivning och andra människor på sitt eget unika sätt.


Folk har breddat diagnosen till den grad, att jag inte har någon aning om var den börjar eller slutar hos individen längre idag.


Men kärnan är ju "pedagogiska inlärnings problem, i skolmiljö". Dessa leder till att man inte lär sig det man ska, samt att omgivningen upplever att man utaggerar i sitt beteende i frustruation, irritation etc whatever. En sociala gruppbeteende är en reaktion på yttre faktorer. Hur man fungerar med andra anser inte jag är ett symtom, bara en 2'a hands konsekvens, men det är ju diskutabelt


Men biologin. När man blir till i mammas mage så är det 1 av 7 miljarder olika genetiska variationer inom vissa bestämda parametrar som resulterar i en själv.  


Det finns ju faktiskt en liten promilles chans att man motsvarar diagnosen till fullo pga att ens DNA har blivit skadat. Men det här påverkar ju bara en liten del av organismen, och inte hela ens personlighet. Människor är mer invecklade än så ju. Och det är ju bara bevisat hos 1 av 8000 personer med säkerhet.


Varför jag håller mig idag till att förklara en del neurologiska funktioner hos mig själv med en Trauma diagnos är för att det inte är sci-fi el liknande önskefantasi av någon forskare.


Trauma leder till frigörande av hormoner, som skapar obalans i kroppen. Det mest destruktiva är påverkan på Androgener (relativt säker att det är det som skadar mest). Dessa förändrar funktionen i cellen.


Cellkärnan innehåller DNA, som är ritningen till dig. mRNA är cellens brevbärare som kopierar DNA och lämnar av den till tRNA, som är cellens byggnads arbetare, i cellens protein fabrik.


Adhd forskare påstår att det redan är fel på DNA, men det finns inget vetenskapligt bevis för det även efter +100års forskning. Inte en gnutta av tillstymmelse till bevis. Det är bara en inbillning och önskan av vissa forskare. NPF gänget hänger ju med på detta, även om dom inte fattar vad dom snackar om.


Trauma forskare har fysiska bevis på att: Kortisol (stress triggande hormon) minskar androgener. Minskade androgener påverkar mRNA (brevbäraren), och tRNA (byggnads gubben) som gör att cellens funktion försämras eller förändras.


Adhd forskare fuskar med fakta, och säger att cell förändringarna fanns från start. Smidigt för dem, så är det ju svårt att veta exakt vilka bäbisar man ska DNA testa och sedan följa i 20 år från födsel för att fastställa att det är rätt. För att deras version ska stämma, så måste cell funktionen vara konstans och absolut. Detta vet ju biologer att det är dumheter. Men folk i allmänhet vet ju inte det.


Trauma forskarna kommer ju ofta in i ett senare skeede i livet hos patienten, där dom inte har uppgifter om hur ens celler fungerade från start. Men iom att man har avkodat DNA, så kan man ju gämföra ritning, med slutprodukt och få ut mycket info.


Efter att jag har börjat läsa om bio-kemi och paralellt med trauma forskning så har mycket klarnat.


Den sk Adhd del som verkligen ärvs är: Att man själv, ens familj och släkt, tillsammans med ens barn fungerar evolutions biologiskt annorlunda neurologiskt emot den sk NT gruppen som står som ideal. Tillsammans med biologiska cellförändringar under ens liv, som påstås vara med innan födsel och vara kroniska i Sverige, men som det inte finns bevis för.


NT=Dom använder Audiospatiala områden i hjärnan, och Audiotiv el Audiotiv-Visuell inlärning.


Vi= Använder Visuospatiala områden i hjärnan, och Visuell el Visuell-Kinesthetic inlärning.    


Idag så kan man testa detta väldigt exakt hos varje individ med fMRI, tillsammans under arbetsminne tester. Internationell tvärvetenskaplig forskning har redan fastställt detta. Men man håller isär resultaten och negligerar innebörden av det, även om det blir svårare och svårare för dem att undanhålla detta.


Resultatet för oss, är att vi har foto o rörelse minne, möjlighet till att minnas mer kunskap, vi har en annan perception av rumtid, intelligentare i snitt, empati, sympati och intuition är annorlunda, våran värdegrund är annorlunda, motorik och utveckling är annorlunda, och mycket annat.


Men skillnanden är inte större än skillnaden på t.ex en Asiat och en Afrikan.


Min erfarenhet är att det andra gänget är rädda, småsinta och fördomsfulla inför sådant dom inte förstår eller inte kan uppnå. Därför framställer dom oss, som avvikande och felaktiga för att må bättre själva.


Baksidan för oss är att vi är perceptionellt känsliga för overload av inpressions. Eftersom vi använder Visuella områden i hjärna så är vi mer uppmärksamma på icke verbal kommunikation, i ett samhälle som föraktar allt förutom verbal kommunikation (som ju skiljer oss från de andra djuren bla bla bla). Vi är latent känsligare emot psykiska stressorer, till motsatt så är vi mycket tåligare emot fysiskt stress.


Ljus, ljud och plotter stressar en undermedvetet, tillsammans med att majoritets gänget ser att vi inte fungerar som dom pga att våran kommunikation (kropps språk m.m.) inte är som deras, vilket gör oss till utsatta i grupper med dem, det här går ju åt motsatt håll också, där vi kan skilja på våra egna, emot andra. Det är bara att tänka över detta lite snabbt. Hur fort vet man inte om någon annan person tycker illa om en direkt efter att ha sett han i 1-2 sekunder, eller bestämma sig att man tycker illa om den andre?


Det är en otroligt massa faktorer som samspelar, men grunden är denna väldigt fysiska och vetenskapliga skillnad som forskning är väl medvetna om idag. Att vi fungerar sannolikt medfött annorlunda neurologiskt.


Det går inte att skydda våra barn ifrån detta. Eftersom det inte finns något att skydda dem ifrån. Det är ju en fantastisk gåva som vi har fått, en defintiv funktionell biologiskt helhet jag inte skulle vilja vara utan från.


Mitt sätt att tackla det kanske inte är optimalt. Men jag undviker det andra gänget så långt det går. Idag så kan jag inte låta bli att innerligt förakta deras beteende och sätt att bemöta oss, även om det är okonstruktivt. För min del så har det slagit över, och jag skulle inte bry mig det minsta om 4.5 miljarder gick frivilligt in i gaskammaren.


Om det nu är så att våran medfödda annorlunda neurologiska och biologiska funktion beror helt på att vi ursprunglingen kommer från en helt egen etnisk o genetisk grupp inom det europeiska HSSapiens DNA't, eller om det beror på andra faktorer. Med ursprung från Nomad stammar i öst afrika o mesopotamien återstår ju att se när det blir helt bekräftat. Idag så vet jag åtminstone att min familj härstammar från Samisk och Finsk-Ugrisk befolkning som flyttade in här i skandinavien för 6-8.000 år sedan från Iran.


Det andra gänget kommer från det sk herre folket aka germaner etc. Dom har jagat min släkt så länge det finns nerskriven historia, där dom har satt namn och behandlat oss som skit på en rad av omänskliga sätt. Genom tortyr, gravplundring och dödsläger. Att jag inte har mycket till övers för dem är ju en underdrift.


Men när man påpekar detta faktum, så blir jag kallad för det ena och andra, tillsammans för rasist etc, men det är inte jag som är fördomfull och kastar det som är annorlunda i gaskammaren, för att rensa det finfina nazist DNA't från oss smutsiga och genetic inferiour individuals.


Psykiatri och mycket forskning bygger ju på deras arv, där allt som inte är normativt efter deras standard, skall nekämpas och kategoriseras som genetiskt orent. Att det inte är kompartibelt med oss är kanske inte så konstigt. Att vuxna och barn protesterar och känner sig vilsna i den här miljön är kanske inte så konstigt.


Den dag som mina genetiska släktingar slutar att kategorisera sig själva efter deras inskränkta kategoriserande mallar, och säger ifrån. Slutar att lyssna på deras dumheter om oss, så ska jag fira med tårta. Men den dagen är nog långt in i framtiden pga att folk är så drillade att tänka på ett visst sätt.


Nu idagarna så har man avslutat forskning på ett skelett som är en paradox och ställer antropoligins uppfattning om människans utveckling på ända. Om man nu har så fatalt fel om att vi ska ha härstammat från en ur-schimpans för några miljoner år sedan, så är det kanske inte så långdraget att man även kan ha fel om vårat närarv de sista 50.000 åren.


För mig som brukar driva med deras intellekt för att jävlas med dem tillbaka, som endast ligger ca 10 över schimpansers medel intellekt. Kan det vara så enkelt att vi ör lite klyftigare och annorlunda apor än de andra? Det här är ju otänkbart för dem iom att "gud" har ju skapat dem i sin avbild bla bla bla... Dom är ju överlägsna på alla sätt ju, och allt som är annorlunda, med tillstymmelse att kunna vara bättre på vissa sätt, bör utrotas vid första o bästa tillfälle. 


Jag tvivlar ju själv att dom är utvalda, utan drar snarare den slutsats att dom är en evolutions biologisk olycka som drabbar alla oss andra organismer på jorden.


Idag är det svårt att veta vart man hör hemma, och vart man kommer ifrån. Att nu folk skapar sig en social identitet som en NPF person, när man är betydligt mer komplex är så, tycker jag är tragiskt, även om jag förstår att man söker efter viss samhörighet och förståelse av sig själv.


Tittar jag på min egen familj så. Var och en är individer, men på samma gång så är vi ju lika. Mina 2 äldsta barn, är som vi andra, men lugna. Min minsta är som oss andra, men hypad. En liten rolig tillfällighet i min släkt är att dom som har gröna ögon är hypade i beteende, och de som har blåa är lugna. Det vi har genesamt är vårat släkt arv som gör att vi fungerar annorlunda biologiskt. Pga det faktumet så vart mina släktingar vräkta från sitt hem för 150-200år sedan, och vi slutade här. Skälet var att vi inte ens ansågs vara människor med rättigheter. Känslan av att inte höra hemma där vi är, oavsett om det är flera generationer senare, går aldrig ur, för faktumet är ju att vi inte hör hemma här, och kommer aldrig att göra det.


Hela debatten om arv och Adhd är lika småsint som den vinklade forskning om arv vs abc diagnoser.


Att vissa människor inte vill veta av sitt ursprung i detta land handlar nog om självbevarelsedrift. Alla strävar ju efter att passa in automatiskt i kollektivet. Om ens genetiska arv är klassat som sub-human, där man bemöts med förakt och misstänksamhet, så drar man ju sig ifrån att medvetet vara annorlunda. Min farsa och äldsta bror har förnekat sitt ursprung, och dämpat det med antingen alkohol eller självförakt, där man försöker att passera in som en fin-arier. Andra köper att det är fel på dom genetiskt och att deras genetiska ursprung är en "åkomma", att dom har Adhd, och det är roten till det onda.


Det är väl så att det är hårfint emellan; Att man blir sjuk av behandlingen och det bemötande man får av fin folket (NT), eller att man är defekt pga ens etniska ursprung.


I sverige så är det ju införlivat i medvetnadet att det finns genetiskt underlägsna raser, enda från Lutherdomens kristna intåg med sitt Jude-hat i Sverige för 500 år sedan. Det här har vidareutvecklats under 1800talet av svenska fascister som ansetts sig vara bättre än oss andra, och med SocialDarwinismens intåg i slutet av 1800talet så vart det game-set-match för dem.


Om man inte passar in i deras mall, så ska man tvingas in i den på alla tillgängliga sätt, annars så ska man frysas ut.


Jag tycker att man är skyldig sig själv, att lära känna sig själv, och sitt ursprung, och vidarebefodra det till sina barn o familj. Man ska inte acceptera att klassa sig som en sub-human, oavsett vad akronymen är. Att man är skyldig sig själv att inte lura sig själv om basala faktorer. Inte lyssna på småsinta förklaringar om hur man reagerar naturligt på elände, samt lägga skulden av orsak o verkan på sitt DNA för att det är smidigt för svenska myndigheter.


Fortfarande efter 700 år som denna nation har occuperat mitt hem och tvingat på mig och min släkt sitt sätt att fungera, tänka sk vetenskapligt och tro religiöst. Så har man inte närmat sig en kompromiss till sam-existens till förmån för alla, än mindre oss.


Att man stoppar i barn droger för att dom inte ska störa andra i skolmiljö, är inte så hår-resande om man tittar på svensk historia där man har inrättat omskolnings/döds läger för barn så att dom inte ska smutsa ner den fin-ariska genpolen i tidigt 1900tal. Idag så måste man ju passa sig till viss del till internationella lagar och barn konvensionen vilket gör det svårt att sära våra barn ifrån de andra, även om man gör sitt bästa att segregera invandrare o ursprungs befolkning från resten av fin-befolkningen.


Skulle jag ha möjlighet så hade jag tagit hela min familj och packat väskorna och flyttat hem, men den möjligheten försvann för över hundra år, eftersom jag är sub-human, och har tydligen inte rätten att bestämma mitt eget öde. 


Kvar blir förakt, bitterhet, hat och missär som är svårt att hålla i schack och hantera, som hela tiden ligger och pyr under ytan... Det är väldigt svårt att förlåta vissa övergrepp.


Men för att mellan summera lite:


Symtomen som listas i Adhd, kan lika gärna vara en produkt av en naturlig skydds mekanism på yttre stress-åverkan som gör att man går sönder. Oavsett vilket apa man är, så reagerar HomoSapiens arten liknande av stress och trauma. Oavsett vilket genotyp man har, så reagerar man liknande biokemiskt som resulterar i ett visst socialt aggiterat beteende, tillsammans med nedsatta exekutiva funktioner som ett led av omdistrubiering av resurser i kroppen. Långvarigt så leder till uppenbara biokemiska följder som man lätt kan mäta med blod o cell prover, samtidigt som man kan visa exakt hur man neurologiskt påverkas och den totala molekylära förändring man genomgår.


Även om vi har en massa genetiska variationer som visar sig som individuella och grupp skillnader. Så fungerar vi i stort likadant på liknande åverkan i liknande miljö.


Men oavsett hur mycket man försöker förneka att man har ett visst ursprung, så kan man inte springa ifrån sitt egna arv eftersom det är en del av en själv.


Om nu svenskar vill kategorisera sig själva och andra genom att anse allt annorlunda som sjukligt, med akronymer för att dom är småsinta och fördomsfulla så får det stå för dem själva. Jag tycker det är tragiskt att den del av personer i detta land som har samma ursprung som jag, som får problem, och stämplas med en abc diagnos, förlikar sig och tror på dem, och identifierar sig med en social identitet som avvikande och trasig alá NPF. 


Det är inte oss det är fel på, utan miljön och samhälls struktur som gör att vi går sönder.


Sverige har medvetet undvikit att kartlägga sin befolkning genetiskt med DNA tester, på det sett som man har gjort i övriga Europa. Vad det beror på kan man ju undra eftersom dom har varit ivriga att gravplundra, och med hjälp att t.ex Wies tester och liknande IQ tester, och kategoriserat de sina som överlägnsa, och framställa andra etniska grupper som genetiskt underlägsna. Varför man inte dammar av den svenska nazist traditionen att med övergrepp tvinga andra grupper till tester som kan bevisa det dom redan vet och vill fastställa.


Jag är himla nyfiken på vad man skulle hitta om man DNA testar 100.000 Abc diagnostiserade personer släkt arv. Man har redan gjort det med fattiglapps tester som sk Wais III. Varför inte släpa in psykiatri i 2000talet med tvång, och genomföra ett omfattande nationellt DNA test, för att avgöra om det är så som det verkar. Att en stor del av dom som åker på abc diagnoser, har samma genotyp (etniska släkt ursprung), samma genetiska mutationer som skiljer oss från dom andra, som dom är så ivriga att spekulera i, men inte lägga fram några fakta om.


T.Ljungberg menar på att oavsett etnisk o genetisk tillhörighet, så tillslut så reagerar man på ett Adhd'igt sätt, beroende på mängd skit man utsätt för.


Om det nu är så att dom flesta av oss befinner oss i en fientlig och onaturlig miljö, med sämre resistens emot psykiska stressorer pga våran genetiska grupp tillhörighet, som resulterar i att många av oss pajjar och inte fungerar i deras miljö.


Om det nu skulle var något abstrakt nomad arv för 50.000 sedan som spökar, och inte borde vara i våran genpol, så är det ju en sak. Det svamlas ju ofta spekulativt att vi har ett utforskande och rastlöst gen'om som kan vara orsak till allt.


Men om det är en väldigt omfattande grupp, som är väldigt aktuell och fungerar helt utmärkt. Som särbehandlas och tvingas in i en miljö som trasar sönder oss, pga att dom andra tvingar oss till detta.


Om nu DNA tester skulle visa att majoriteten av oss har en egen genetisk släkt linje, med ursprung från Iranska och Kurdiska nomad grupper, som utvandrat till skandinavien, och muterat till Samiskt och Finsk-Ugriskt DNA, och som lever i stora etniska grupper. Att man är medveten om detta, men undanhåller detta pga att det kostar för mycket att anpassa sig till oss genetiskt underlägsna.


Låt säga att hela bunten av oss, har gemensamma förfäder, vilket gör oss till nära släktingar. Där våra genetiska släkter lever paralellt med varandra. Men att våran släkt anses vara en genetisk åkomma av svenska politiker, och andra släkt gruppen anses vara fin-folket.


Hur skulle "vårat" folk reagera på denna insikt? Att man medvetet klassar oss som tattare, och stoppar i våra barn droger eftersom vi inte fungerar som dem. Det här skulle ju vara skäl för att påstå att myndigheter medvetet bryter som vanligt emot internationell demokratiskt rätt i Sverige. Hur omfattande skulle brottet vara emot oss? Att man driver oss att tro att vårat ursprung är en sjukdom, precis som man tidigare ansett negrer, tattare, blattar och andra svartingar, tillsammans med same pack etc, och fortfarande anser. Man kan inte påstå att invandrare och minoriteter tas emot väl i detta land.


Utan DNA tester är det omöjligt att veta vart man hör hemma längre som same ättling. Svenskar har de sista 200 åren försökt att tvinga in mina släktingar i samhället, tagit kultur och språk ifrån oss, och förnekat ens födslorätt. Tvingat oss att prata svenska, och tro på den svenska kristendomen.


Men låtom oss spekulera att det jag påstår stämmer. Om många av oss tillhör samma etniska grupp i Sverige, samtidigt som man säger att det är fel på vårat DNA efter som vi inte är fin-arier.


Nånstans så är det kanske inte så svårt att förstå att ett viss missnöjje skulle gro i denna insikt då. Skäl till konflikt av ett väldigt våldsamt slag?


Om det nu inte är fel på vårat DNA, och vi fungerar precis som tänkt. Vad skulle kostnaden vara att anpassa samhället till den här minoritets gruppen?


Hur skulle man förklara detta för sina medborgare? Att man gör i vanlig svensk andra, och framställer andra etniska grupper, baserat på ett förlegat ras perspektiv, där man framställer sig själv som perfekt norm, och andra som avvikande och sjuka pga att man inte delar deras etniska bakgrund?


Det är inte så långsökt efter att man förstår vad det är som ligger till grund för skillnader mellan olika grupper. Ens DNA är ju grunden till ens personlighet, beteende, egenskaper och hur man reagerar på miljön man vistas i. Det här är ju erkänt i andra vetenskapliga sammanhang. Slutprodukten av av 2 olika genetiska mutationer på samma gen i samma miljö, leder till skillnader.


Det är ju kanske inte så konstigt att vi på personlighets o egenskaps nivå i allmänhet är likadan, även om vissa delar av helheten diffar pga olika upplevelser. Men grunderna är ju väldigt homogena i Abc guppen, vilket man kan undra vad skälet är. Varför letar forskare efter speciella gener som ska påstås vara orsaken till våran "genetiska åkomma".


Men whatever. Om alternativet fanns, att flytta hem, och kasta ut finfolket, slå upp en mur, och minera 5 km med min-utlösare som är kodade efter ens DNA sekvens, samt att det var möjligt att klippa kontakten med finfolket för all evighet. Så skulle det vara taget för min del.


Hur man ser på sitt eget genetiska arv är väl individuellt, vad man vill kalla det är ju upp till var och än, och hur man vill kategorisera sig själv är ju både upp till sig själv och ens när omgivning. Men att sacka ner på sitt eget arv, och inbilla sig att man är mindre värd är ju självdestruktivt oavsett vem man är. Den enda som kan avgöra vem man är själv, är just en själv.

Av Mikael - 4 januari 2010 09:15

Ett svar till tristessa.


Jag tänkte inte kasta in handuken helt med skrivandet, utan mera lägga ner privata åsikter om abc diagnoser i allmänhet. 


Vad det gäller att hitta bloggar m.m om adhd. Om man är intresserad av hur livet är för andra människor som har diagnos så är det lätt att hitta. Ofta så är det ju hel latjo att läsa om hur andra tacklar sin levnads situation. Många av abc bloggar länkar till varandra, så hittar man en, så hittar man ofta flera.


Känner man att man är mera intresserad av rent vetenskapliga svar så.


Tomas Ljungbergs bok är en jättebra grund för att få ett grepp om hur forskning har bedrivits om Adhd. Hans bok AD/HD i nytt ljus isbn-nr: 978-91-971514-2-9


DSM-Adhd: http://mirhepo.bloggagratis.se/2009/09/0...rivning-av-adhd/


DSM-Ptsd: http://mirhepo.bloggagratis.se/2009/09/1...stress-disorder/


Anknytnings teori: http://mirhepo.bloggagratis.se/2009/09/0...ernativ-diagnos/


Hur man påverkas av dålig uppväxt miljö: http://mirhepo.bloggagratis.se/2009/11/1...-andra-missbruk/


Inlärning: Kinethetic learning och "The fine line between Adhd and  kinethetic learners". Sök här i blogg + på google om detta.


När man förstår att tanken med Adhd är ett försök att identifiera orsaken till "verkan". Pedagogiska skillnader rent neurologiskt, vid inlärnings tillfället i skolmiljö. Där jag tycker att man på ett cyniskt sätt menar på, att alla som inte använder sig av Audiotiv eller Audiotiv-Visuell inlärning, samt använder de audiospatiala områderna i hjärnan är genetiskt sjuka.


25% av befolkningen eller något sådant använder sig av Kinethetic el Visuell-Kinethetic inlärning, samt använder de Visuospatiala områderna i hjärnan.


En stor del av dessa personer verkar åka på en abc diagnos. Dom tror att dom är avvikande etc, deras sociala problem ligger till grund i att dom saknar adekvat utbildning pga att svensk skola har stressat skiten ur dem, tillsammans med dålig uppväxt som i sin tur beror på att deras föräldrar fungerar som dom själva rent neurologiskt.


När det gäller symtom, iom att Adhd är en symtom baserad diagnos. Så har massmedia och patienter m.m löpt amok med en subjektiv symtombild som inte stämmer överens med orginalet. Dagens uppfattning av symtom är överdrivna på så sätt att man misstar långsiktiga följdorsaker för att vara direkt orsak av något biologiskt neuropsykiatriskt funktionshinder.


Dom flesta på säkert 95% av patienter o forskare är ju nöjda med detta självbedrägeri. Vilket har fått mig att lessna på att försöka påpeka att så kanske inte är fallet då. Men vem är jag att komma och säga att dom har fel.


I orginalfom så är Adhd en liten pedagigisk o psykiatrisk diagnos som menar på att man fungerar felaktigt vid inlärning, som leder till funktionshinders konsekvenser på så sätt att man inte lär sig det man ska, för att få samma förutsättningar som andra barn. Det leder till stress, frustruation etc som påverkar en socialt..... Många av alla faktorer som påverkar finns med, men på fel och bakvänd plats.


Jag anser att dom har mycket bakvänt. Att samhällets skolmiljöer och arbets miljöer inte är anpassat efter personer som fungerar neurologiskt som jag och min familj och alla andra. Var och en tacklar dessa problem man ställs inför på olika sätt. Missbruk, isolering etc. Kids blir påverkade och föds in i lägre del av socialgrupp 3 med den sociala utsatthet som kommer med det. Tack vare att föräldrarna inte har adekvata utbildningar så leder missär till missbruk och sociala problem, och så är ekorrehjulet igång. 


Missär o missbruk leder till trauman för de små som i sin tur utvecklar Ptsd. Det som kan förklaras med trauma stress borde plockas bort ur dagens adhd diagnos.


Varför detta inte kommer att hända beror på att om myndigheter erkänner vad dom redan vet. Beror på att deras enda bot emot adhd, blir till ett medvetet övergrepp som dom skulle få svårt att slingra sig ur ekonomiskt.


Det är ju bara föreställa sig detta. Om myndigheter medvetet undviker att tillgodose en stor del av befolkningens demokratiska rättigheter när det gäller utbildning, och istället för att erkänna att deras system är felaktigt. Konsekvenserna för politiker att erkänna att dom inte har mycket till övers för vårat patrask. Samtidigt som dom har brutit internationella lagar och konventioner, som säger att man inte ska främja missbruk eller stödja det aktivt genom att distrubiera droger lagligt till barn, ungdomar och vuxna som ett verktyg för "crowd-control".


Om dom nu ljuger om kunskapen av hur amfetamin påverkar en långsiktigt, och medvetet struntar i det, tillsammans med att man nekar utbildning och rätt kunskap om ens situation. Låt säga att 500.000 svenskar stämmer svenska staten internationellt och får igenom skadeståndskrav, tillsammans med att dom kräver infrastruktur förändringar. Hur många miljarder handlar det om?? Sverige skulle gå i konkurs direkt..


Som tur för sverige, så är de flesta abc patienter lojala till stat, och flitiga medborgare, så dom klagar inte, och kräver inte sin egen rätt i samhället, mer än lite småskaliga protester där dom erkänner en osanning, i ett försök att få självklara rättigheter genom att säga att dom har en genetisk åkomma. Personligen så anser jag det är fruktansvärt att folk väljer att förnedra sig själva på detta sätt.


Det handlar ju inte om några myndighets konspirationer, hemliga psykiatri agendor eller andra konstigheter. Utan det beror på en sådan enkel grej att det inte finns några andra ekonomiska möjligheter. Samt att människans främsta egenskap för att ta sig igenom vardagen = "självbedrägeri", uppehåller denna bild. Samt den enkla dogmen "Det jag inte lider av, struntar jag i", det resulterar i dagens soppa.


Det finns ingen direkt personlig vinst i att ta reda på de korrekta fakta om detta. Folk vill inte veta av dem, mer än det sätt som påstås om Adhd idag.


Jag vet vad som fattas mig idag, och hur mycket av alles ligger till, men min levnads situation är likadan. Det enda skillnanden är att jag är mer medveten om mina begränsningar dom närmaste 30 åren. Någonstans så anser jag idag att det är bättre och lura sig själv om hur det ligger till.


För egen del så är jag intresserad av hur många personer det är vars genetiska sammansättning kommer från samiskt/finsk-ugriskt ursprung (Nomad-släkt gen'om) som fungerar neurologiskt som jag i sin helhet, och har tvångs assimilerats i svenska samhället. Att det leder till att vissa av oss åker på abc diagnoser pga att vi inte passar in, kvittar ju i längden. Jag är idag mer intresserad av hur min släkt o folkgrupp som helhet fungerar, samt påverkas av samhället i stort. Abc diagnoser känns mest cyniskt och litet idag för mig, och helt irrelevant.


Jag har inte mycket att föra till all gojja om abc längre idag. Mer än att det blir ett cirkel resonemang med pajkastning.


Men om man nu vill veta, så krävs det en massa förkunskaper för egen del inom biologi, bio-kemi, genetik o populations-genetik, filosofi, psykologi, sociologi, historia m.m.  Det är ju inte omöjligt. Men det här gör ju att folk tycker att man inte är klok i huvudet när man börjar surra om alles. Det handlar ju om en massa läsning för ingenting, för nästan ingen kommer att lyssna på en eller förstå.


Mitt tipps är att man bara skippar allt, och lägger ner tid på familj o vänner istället, eller annat man prioriterar högt.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards