Direktlänk till inlägg 29 januari 2010

Orsak till vanliga symtom som klassas till Adhd

Av Mikael - 29 januari 2010 09:17

Idag så finns det allehanda miljögifter som man inte vill tänka på. När det kommer till Adhd och när man ska skylla symtomen på gener, så kallas det för Kandidat gener.


Så jag ska roa mig med att kalla dessa gifter för Kandidat gifter lol. Mycket är sagt och spekulerat om gifter, kost och allt möjligt, som leder till Adhd (psykosomatiska symtom kriterierna då alltså, som är listade i DSM-IV).


Jag blir alltid lite orättvist misstänksam när man påstår att -Nu har vi hittat svar. Skeptisism har blivit en naturlig reaktion emot allt som sägs om Adhd idag för mig.


Läkartidningen om miljögifter och Adhd.


Blyförgiftning: Symtom här är hyperaktivitet m.m

Kadmiumförgiftning: En av symtomen här är Inlärnings svårigheter.


Men om man nu bara pratar om symtomen, och inte knyter dom till någon specifik diagnos så. Jag har hajjat att det här symtom paketet är en vanlig reaktion hos alla människor som utsätts för allehanda konstigheter, gifter, trauman och stress i allmänhet.


För tobaksrökare så har vi oturen till att Kadmium som är 1 av 3 tungmetaller som har benägenhet att bindas upp i ekosystemet i just tobaks plantor. Det är väl ett av de ekologiska skälen till tobak, och inte att rökas upp av mig och andra, men men.


Ett foster är väldigt känsligt för allehanda gifter, och metaller som bly och kadmium. Lagras i fetter och celler, och stannar där dom är, i vilken organism det nu är. Det enda man kan göra är att låta bli att förtära proteiner som är lägre ner i matkedjan, som har bly och kadmium i sig.


Varför man nu inte bara ger dessa personer en vetenskapligt korrekt diagnos, som simpelt heter tungmetal förgiftning kan man ju undra. Om dessa personer får "rätt diagnos", så vet dom att det är bra om dom undviker ytterligare exponering. Eller åtminstone kan välja själva som jag gör, om dom vill förstöra sig vidare med att röka kadmium som är uppbundet i tobaks form. 


Det är ju inte så att när du går till psykiatri, så gör man ett tungmetalls prov, för att se om man är förgiftad. Vilket är helt möjligt självklart, även om det nånstans i Adhd symtom träsket känns som att det är inte möjligt.


För min del, så spelar det kanske inte längre så stor roll vad man kallar symtom gruppen för. Men vore det inte mer ärligt att låta alla Kandidat patienter göra tester för att avgöra vad som ligger till grund för deras orsak till symtomen.


Låt säga att jag är en av de med kadmium och bly förgiftning, vilket leder till att jag kommer inte bli mindre förgiftad med Adhd mediciner. Nu vet jag inte mer än att grundämnes metaller bildar kemiska föreningar tillsammans med icke metaller. Som kan leda till att den skadliga mängd i kroppen neutraliseras, som t.ex en basisk kemisk förening, neutraliserar sura kemiska föreningar. Jag tvivlar på att det finns ickemetaller i metylfenidat som binder bly elller kadmium, men jag kan självklart ha fel. Skulle så vara fallet, så skulle det nyttiga med Adhd mediciner vara befäst rent kemiskt till 100% helt plötsligt.


Sett är hälso perspektiv så känns det vettigare att verkligen kategorisera in folk i olika Adhd grupper, om man nu ska trillskas med att kalla tungmetall förgiftning för Adhd. Kostnaden för att ställa en sk medicinsk diagnos, hålls nere, om man skippar DNA tester, toxikaliska tester osv...


Skälet är ju enkelt varför man inte genomför adekvata tester på folk som kommer till psykiatri. Undanhåller man information, och det endast kommer ut lite lösa "spekulationer" om orsaken, som kan vara din orsak, eller inte.


Nu är det ju så att man kan gå till primärvården och begära dessa prover. Så här i spartider, så lär man få vara påstridig. Och psykiatrin skulle knappast ändra diagnoser till just tungmetall förgiftning. Men det är ju en rekomendation för er rökande föräldrar som trycker i era kids med "nyttig" tungmetall fisk. Gå och gör ett toxic test för att se hur mycket metall det är i dig själv och kidsen med diagnos.


Personligen så undviker jag fisk, och har knappt ätit det i mitt liv, och kommer inte att göra det, och döm av min förvåning, så är jag jättesmart helt utan omega 3 och 6.... tillsammans med bly som är uppbundet i fiskvävnad.


Tester för att fastställa orsaker till ens egna Adhd symtom, är möjliga, även om dom nu är kostsamma. Man skulle kunna isolera och fastställa för varje patient, vilket orsak som är mest sannolik. Man vet i dag att ett ytterst fåtal har Adhd symtom pga DNA fel. Man vet att en större del har Adhd symtom pga miljögifter, och att en hel del har Adhd pga traumatiska upplevelser.


Om man skulle separera dessa grupper, så skulle väl det se mörkare ut med medicinering. Men som sagt. Det är ju knappt någon som käkar CS mediciner, även om man verkar vilja framställa det så att alla med Adhd diagnos käkar amfetamin. 


Att myndigheter inte vill erkänna att folk blir skadade av miljögifter är väl ingen nyhet. Läkare verkar tycka att det är vettigare att ställa diagnos efter symtom art, och inte orsaks art när det gäller dessa berömda Adhd symtom.


För dom mammor och pappor som söker svar till varför deras minsting mår dåligt och fungerar som han gör. Om han är en av dom som är kadmium och bly förgiftade. Känns det inte vettigare att avgifta lillen?


Att en hel del blir av med sina Adhd symtom i vuxen ålder, kan ju bero på detta. Om man inte förtär mer kadmium och bly, så med tiden när biomassan ökar, så späs ju koncentrationen ut i kroppen, och symtomen borde väl minska?


Hur man förvandlar en tungmetall förgiftning till en psykiatri diagnos kan man ju undra sig hur det gick till.

 
 
Ingen bild

karin Johansson

24 april 2010 09:16

Hej
Intressant. Det talas väldigt lite om blyförgiftning i Sverige. Jag såg på dr Phil ja jag vet....... det handlade om ADHD bla och dör skulle det först utredas om ett barn ifråga var blyförgiftad. Nu undrar jag. Vet någon vad frågeställningen skall vara på blodprovet för blyförgiftning ??? för man kan vä ta ett blodprov. mvh mammma Karin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Skapa flashcards