Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

Förvånad över hur det ser ut i praktiken

Av Mikael - 26 januari 2010 10:19

Jag har hackat otroligt på psykiatrin klantighet ett bra tag, och det är ju uppenbart att det finns brister och feldiagnoser ställs. Men den här överdrivna epidemin som Kärfve började debattera om, och vilket Gillberg och massmedia hjälpte till att spä på.


Nånstans så är dessa kriterier: Ibland, ofta och mycket ofta, tydligen en genomgående trend. Där var o en sätter sina egna antal för hur ofta, just ofta är.


Enligt dom siffror som finns, så blir 0.1% av befolkningen medicinerade årligen med CS preparat. Om det nu är en katastrof får man ju avgöra själv.


Det är ju svårt att få fram statistik siffror för abc diagnoser utan tvekan, men det är ju inte omöjligt. För ungarna som är i kontakt med BUP på ca 5% av totala mängd barn, vilket gäller alla diagnoser som ställs på BUP. Jag tror knappast att majoriteten av diagnoser är Adhd el Asperger. Än så länge så är det endast BUP som inte hört av sig tillbaks till mig. Men jag ska bråka lite med dom under veckan på ett fint sätt *fniss*.


Socialstyrelsen har exakta siffror för F90.0 diagnoser för låsta psykiatri. Ca 150 personer hade 98.8 = Adhd diagnos. Och ca 900 var i F90 gruppen.


Försäkringskassan har ju statistik för alla sjukskrivningar o ersättningar. Så nänstans så borde man kunna komma upp med en motsvarghet till statistik för öppenpsykiatri, vilket man tydligen tittar på i år. Samt är medvetna om att det brister i information.


Det går ju om man har tillgång till patient register. För det är ju inte så att vi abc patienter arkiveras i papperskorgen. Det finns uppgifter som ingen verkar har varit intresserade av. Utan tvekan så kommer ju sådana siffror att framställa psykiatri i mindre effektiv dager. Men varför man tillåter en massa vilda spekulationer går mig helt förbi. När man har medel att stoppa alla spekulationer om antalet diagnostiserade. Genom att gå ut med antal individer som har diagnos, samt dom som är under utredning.


I Katrineholm stad så var det 21 stycken vuxna med Adhd diagnos för 3 år sedan. Vilket säkerligen har ökat lite. När det kommer till statisk så är Katrineholm i överkant med det mesta, brott, droger etc ligger högt sett till riksnivå. Hur representativ Katrineholm nu är, när det gäller abc diagnoser kan man ju bara gissa idag. Men självklart så är ju min lelle stad representativ för småstäder.


Om det nu verkligen är så att det är dom höga procentsatser med patienter som ännu är ökända, som man vill påstå. Så säger det ju väldigt mycket om psykiatrin totala ineffektivitet. Men grejjen äro, att jag tror inte dom är så katastrofalt dåligt som det kan verka. Sure att det finns mycket att önska. Men jag har svårt att tro att dom missar 9 av 10 patienter. Så usel är man inte ens om man försöker medvetet.


Både ICD-10 och DSM-IV, och dom ansvariga personerna för Hyperaktivits diagnoser. Klargör det väldigt tydligt att en person som med sannolikhet har ett trauma i grund, ska inte ha en Adhd diagnos. Men detta har man missat tydligen här i Katrineholm samt i andra städer. Den felmarginal för feldiagnostiseringar verkar bero på att man bara tar för givet att en trauma patient inte kan påverkas av sitt/sina traumatiska upplevelser. I bästa fall, så blir det som för mig. Med en Ptsd primärdiagnos, och F98.8 i utkanten.


Vilket är emotsägelsefullt. För har man Ptsd så står det klart och tydligt att man inte ska diagnostisera Adhd. Om dom nu är insnöade eller tror att jag inte vet om detta kan man spekulera i då.


Allt talar ju för att Abc aka bokstavs diagnos gruppen är väldigt liten, i propotion till vad man påstår överallt. Att det är populärt att säga att man har Adhd elelr damp bara för att man är en pain in the ass på folk, gör det ju inte bättre för dom riktiga patienterna. Diagnoserna, med problem assoccierat med dessa blir ju ett skämt för massmedia.


Där man får läsa om dessa väldigt lyckade individer med chefsjobb etc, som allt kommer ihåg en massa bra att kunna, men som glömmer att hämta barnen på dagis, och har stökigt hemma, som givitvis har Adhd. Vad dessa personer nu ska ha en diagnos för kan man ju undra. Men faktum är att man kan faktiskt köpa en Adhd diagnos på privat kliniker. Det är inget svårt att fuska igenom alla test om man nu vill bli medlem i NPF klubben.


Om man svara mycket ofta på ASRS testet, man slarvar på minnes performans test delen i Wais III tester. Samt är knepat uppriktig i 500 fråge testet så att man får hysterisk och hypokondrisk till svar. Så är man game. Grattis till din abc diagnos.


Det här är ju makabert ju. Svagheten med dessa tester ligger i att psykologen litar på vad personen säger, och det är väldigt lätt att fuska sig igenom dessa tester...


Nu är det ju inte så att patienterna gör det. Men pga att risken uppebarligen finns, så ligger ju detta och gnager i det undermedvetna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards