Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

N06BA Centralt verkande sympatomimetika

Av Mikael - 26 januari 2010 09:01




Jag är inte mycket bättre än andra, och bara antager vissa saker utan att verkligen försäkra mig om att det stämmer, vissa gånger, men oftast till slut när jag har energi så försöker jag att ta reda på om det jag har antagit stämmer.


Den omfattande överdriften om amfetamin preparat, som speciellt scientologer skriker sig hesa om. Att man skriver ut amfetamin till höger och vänster. Detta skulle ju kunna stämma, men nu gör det ju inte det då.


Jag var inne på Socialstyrelsens sida för recept o läkemedels statistik och hittade en förvånadsvärd sak. Concerta, Ritalin o Strattera är i grupp N06 för Central stimulerande läkemedel. Där har man årstatistik för hur många patienter som får piller ur denna läkemedelsgrupp. Man kan inte titta på ett individuellt läkemedel. Men bara det att det ingår en hel del i denna grupp, om än istortsätt licens belagda amfetamin preparat. Men man ska tänka på att Strattera är itne det, utan ett tidigare anti-dep piller projekt, vilket sänker statistik ytterligare.


Dessa är ju som känt psykiatrin första val när det kommer till sjukvårds åtgärder emot t.ex Adhd. Jag tog med 2008 års piller knaprande, som landade på futtiga 10405 personer, där jag är inkluderad som en person själv. Jag slutade med Concerta i april 2008.


2008: 10405 personer


En viss del av dessa är ju återkommande personer som hamnar i statistiken, andra är personer som testar 2-3 olika preparat i denna grupp, så att dom dubbelräknades. Jag testade själv Strattera samma år, 2008 så jag blir ju dubbelräknad.


Dessa personer är både barn och vuxna. Så vitt jag vet så får alla ny diagnostiserade CS perparat, och alla med diagnos har antingen provat dom någon gång. Av det enkla skäl att det är vanlig praxis att skriva ut medicin för Adhd.


Hur många det är som är återkommande, samt som bara får Strattera är ju svårt att veta. Men bara av det faktum att det är så få gämför med andra preparat säger ju mycket.


Det är ju svårt att fuska med denna statisk, och varför skulle man egentligen. Varför nu FN anser att 10.000 recept per år, ur denna läkemedelsgrupp är förmycket kan man ju undra.


Vissa saker stämmer ju, som att den procentuella utvecklingen för CS preparat rent teoretisk verkar väldigt hög. För om man ökar med 1000 recept per år, dom sista 10 åren vilket det handlar om, så är det en väldigt hög procentuell utveckling. Men com'on... Strattera tar säkert av minst 2000 personer från dessa 10.000 Så om det nu är ca 8000 personer, där barn och vuxna är inkluderade. Så känns ju inte det särskilt överdrivet.


Det man har protesterat om, är ju just faktumet att det är så otroligt många som man så lättvindligt skriver ut till. Att det slarvas med regler, och som i mitt fall, när man skrev ut 3 månads konsumtion på ett bräde, utan att kolla om jag käkade upp det på en vecka eller inte. Sure att det finns brister. Men lite propotionelig borde man ju vara.


Barnen är ju det som är långsiktigt återkommande i störst grad. Men nu snackar vi om ett par tusen kids, och inte flera tio el hundra tusen som vissa knäppskallar vill påskina. Det är tragiskt att personer ska behöva äta mediciner eller droger för att överleva.


Att det nu inte stämmer att man skriver ut CS preparat i mängder, verkar ju inte massmedia eller andra vara intresserade av.


Att jag inte tycker att det finns tillräckligt med underlag för att skriva ut amfetamin till folk och säga att det är helt ofarligt hör ju inte hit. Nu är det ju inte i praktiken det mardröms senario som vissa vill få det till.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards