Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

Gener orsak till vad?

Av Mikael - 7 januari 2010 15:18

Den officiella versionen av Adhd inkluderar ett fåtal gener i vårat DNA som orsak. Det man påstår är att en speciell variant (mutation) av specifika gener sägs resultera i att man oundvikligen blir Adhd'g i beteende. Det handlar om 3-4 gener, och ett par aminosyror (som proteiner byggs av) och ensymer är felmuterade hos dom med Adhd. Detta trots att dom flesta med dessa varianter av gener, aminosyror o ensymer fungerar helt utmärkt.


Ögonfärg bestäms av 3 gen par. 1 genpar på kromosom 19, och 2 genpar på kromosom 15. Beroende på vilka mutationstyper av färg, så blir slutresultatet antingen grön, blå, brunt eller någe emellan. Ögonfärg är någon som är konstant och simpelt.


NPF forskare påstår att Adhd orsakas av en lika simpel process, som ögonfärg.


Frågar man en biolog bara allmänt så menar dom på att människan och dess egenskaper o beteenden är en process av arv o miljö 50/50%. Arv = Ens släkt DNA, och miljö är de byggnads material (föda) som man har tillgång till, samt uppväxt förhållanden.


För att det ska hålla i hop för NPF forsknings tolkare, så får dom lita på att folk inte hajjar hur detta fungerar, och att de som kan inte påpekar bristerna i deras spekulationer. För det är bara spekulationer och på sin höjd hypoteser av hur det skulle kunna tänka sig vara iom att dom ännu idag nu år 2010 den 7 januari inte hittar några sjuka el defekta gener.


Vissa av dom tjyvlånar ideer från trauma forskning. Som kan påvisa molekylära förändringar i cellen. Men det är fel i RNA kopiering och celldelning, samt protein-syntes problem som uppstår pga RNA fel, inte pga något fel på DNA't.


NPF gänget påstår att dom felen beror på felaktiga gener i DNA sekvensen. Om man inte tittar på orsaken, utan endast konsekvensen så är det ju lätt att missta dessa problem för DNA problem. Hur man fortfarande ekonomiskt berättigar forskning på detta vet jag inte, för all data pekar på att NPF gänget har fel. Att det är vad andra forskare redan vet är orsak.


Genetisk forskning idag kan avgöra om man lider av ökad risk för mängder av sjukdomar. Man har avkodat hela vårat gen'om. Man börjar få svar på orsak till cancer och en rad andra autoimmuna sjukdomar börjar man förstå på genetisk nivå. Man vet vilka genetiska sjukdoms orsaker det finns till att det blir fel hos vissa. För t.ex down syndrom så vet man att det är ett trippelpar på en kromosom som ställer till det, osv osv osv..


Att man inte har en tillstymmelse till bevis beror ju på nått skäl. Att dom är idioter, eller medvetet letar efter fel dom vet inte finns etc. Inte pga att det är svårt att hitta felen. Om det fanns fel, så hade det stått i 1000tals dagstidningar och vetenskapliga tidsskrifter redan för länge sedan.


Mutationer stannar ju inom den grupp som förökar dessa mutationer vidare, vilket blir ens släkt. Eftersom dom inte har hittat några trasiga gener, så har man börjat och titta på minoritets mutationer, som passar in i deras ca 10% bild. Dopamin allelen R7 påstås ju vara en kandidator gen för Adhd. Problemet som T.Ljungberg tar upp är att den finns hos 80% hos sydamerikans befolkning.


Men det är väl så att det är ingen som bryr sig om det på myndighets nivå iom att det mest är negrer, indian nomad patrask och spanjacker där. Det är inget att upplysa allmänheten om iom att det verkar vara på en *Need to know basis* för oss här i sverige. 


Jag har inte hittat svar på vilka folkgrupper som de påstådda Adhd generna kommer ifrån, men än insuinationer om att det är från nomad folkgrupper vilket inkluderar mig.


Att man bedriver tillsynes "seriös" forskning på detta sätt är ju inget konstigt i galma kolonialstater och sverige, som har ett stolt fascist arv med SocialDarwinism, rasbiologiska institut m.m Att påstå att våra nomadiska tattar gener är en genetisk åkomma, är ju bara ett stenkast ifrån tidigare forskning.


För 90-100 år sedan så påstod ju svenska forskare att man hade fakta och bevis för att Samer, Finnar och svarta m.m var genetiskt underlägsna den vita ariska rasen. Samiska ungar skulle behandlas som vildar iom att dom var vildar enligt svensk uppfattning. Barn tvingades med polismakt att leva i total dödsläger missär, där vissa dog.


Det mest tragiska som jag har sett är en gammal samisk kvinna som fortfarande undrade om det stämde av vad svenskar hade påstått om henne. Att det var så att dom var sub-human, att hon förtjänade den behandling hon hade fått stå ut med. Likheten mellan henne, och abc personers dåliga självförtroende är ju slående.


NPF gänget är ju väldigt övertygande i sina försök att övertala en och tvinga på deras version av ens problem. Problem som givetvis inte är orsakade av svenska myndigheters otillräcklighet, utan våran genetiska åkomma.


Detta med DNA är ju grundstommen i dagens Adhd uppfattning. Läs biologi och lite genetik och lär hur det verkligen fungerar normalt med mänskligt DNA. När man saknar kunskap så är ju deras argument övertygande, men har man en viss kunskap så ser man vilka luckor som finns i deras påståenden om abc diagnostiserades DNA.


Eftersom det är så djupt rotat i den kollektiva uppfattningen om Adhd, så är det väldigt svårt att övertyga andra om detta med argument som håller, iom att man inte förstår, samtidigt som man har lärt sig att sjukvård och myndigheter talar sanning. Politiker ljuger ju aldrig ju lol!


Hur man än drar det. Så beror ju allt vad det än gäller våran organism, pga delvis av DNA (Arv). Så självklart så kan man dra en sanning med modefikation och säga att Adhd beror på DNA i grund. Men inte mer, än samma orsak som gör att vissa gillar glass och godis osv...


2009 så gick biologer och genetiker ut internationellt gemensamt och sa att dom har dragit slutsatsen att egenskaper, beteenden o personligheter osv berodde på 50% genetisk orsak, och 50% miljö orsak. Om det stämmer exakt är ju svårt att säga, men det är det närmaste man har bestämt är sanningen. Förutom i spekulativa Abc kretsar.


Om man gämför oss med olika bilmärken, som har olika utseenden och funktioner, för olika miljö så har man ju en nice liknelse. Det NPF påstår är att våran design-model är defekt. För min del så känner jag mig som en F1 bil på en jordåker omgiven av traktorer lol. Om det är fel på underlaget eller mig är väl en subjektiv åsikt. Och det är väl lite det de handlar om. Samer i sig har ju framställts på allehanda negativa sätt dom sista 600åren. Och Svenska myndigheter har väl inte idag blivit mer toleranta emot oss bergs o skogs luffare, även om vi pratar svenska och har svensk nationalitet. Det är väl så att det är svårt att nöta ut vårat latenta infödings beteende som kommer av vårat genetiska arv.


Hur man fungerar är ju som sagt beroende på alla ens gener i samspel, tillsammans med ens erfarenheter och energi intag. Neuropsykiatri med sina gener, Neuropedagoger med sin kost, och psykologi med sin miljö, är ju det som är helheten. Även om nu neuropsykiatri har ensamrätt på att bestämma vad vi ska tro och tycka, så förändrar det ju inte det faktum att vi är ett resultat av många variabler, och inte ett par gener.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Blogkeen
Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se