Direktlänk till inlägg 8 december 2009

Definition av en modern luffare?

Av Mikael - 8 december 2009 19:05

Jag har kallat mig själv, och bröder o vänner för luffare åtminstone de senaste 10 åren. Jag personlige tycker att under mitt liv, så missbrukas termen, och det dras synonymer med loosers. Jag, mina bröder o vänner är definitivt inte loosers eller quiters som ger upp, då hade vi varit döda för länge sedan.


Alla är vi drivna och envisa inför det som intresserar oss. Tillsammans med att man inte äger någonting värt att nämna, man prioriterar vännskap, lugn och ro. Samt att på vågen genom livet så använder man alla former av relationer som godståg, som tar en igenom livet. Vissa tåg, kanske man inte borde ha hoppat på. Men ofta i begynnelsen så vill man gärna tro att relationen har de  bästa förutsättningar. 


Fortskaffnings medlen är kanske inte det traditionella tåget då. Men mycket annat stämmer in. En känsla av rotlöshet utan några matieriella tillgångar. Ofta så ryker alla överflödiga summor pengar i sociala sammanhang, eller på strunt grejjer.


De 10-20% av kvinnor som gillar mig el dom, reagerar negativt emot mig ofta efter en liten stund eftersom dom märker att jag sätter gränsen vid en distansierat avstånd till den andre emotionellt. Även om jag ser att dom tycker att jag är ett nice ligg. Vet dom själva att dom är attraktiva och märker att jag tycker det, så förvirrar de dem, och det blir lite frustruation, irritation och nervositet kanske.


Tack vare min egen bakgrund, som resulterar nästan uteslutande för alla, till att man är reserverad och misstänksam emotionellt. Har lett till att jag tackar nej till dom flesta former av relation, mycket pga också att det leder till stress pga subjektiva förväntningar på mig.


Att jag är glad, trevlig, social under rätt förutsättningar, generös, hjälpsam och all annan gojja som resulterar i en själv. Förskönas och fokus hamnar på det, av folk som gillar mig. Det är ju inget negativt i sig men. Ingen orkar att vara perfekt hela tiden.


Luffar biten, samt mina sämre egenskaper, samt att jag går sönder av akut stress. Jag gillar och trivs väldgt bra med mig själv, har inga krav på att jag måste prestera efter någon social värdegrund som säger att lycka är karriär, pengar, bilar o hus osv. Det är inge fel i det, men inget för lille mig.


Varje relation som jag har hamnat i, leder till en föreställning där mina prositiva egenskaper överdrivs, och att man chockas när det är uppenbart att jag bara är luffare, med helt andra ambitioner än dom föreställde sig från start. Jag separerade med mamman till mina kids pga detta skäl, 2 gånger. Det gick inte ihop för henne, där hennes föreställning om hur jag borde vara, stämde kanske inte överens med verkligenheten, tillsammans med att jag är en katastrof ibland som alla andra är.


Det sista året, så har jag fått modifiera min relativt dålig luffar bild om mig själv, bestämt mig att lita mer på andra, och låta folk skylla sig själv, om dom nu inte lyssnar på mig, när jag säger att. Jo, jag är trevlig, snäll, glad etc, men jag är en luffare på samma gång.


Jag har inte lust att leva helt solo resten av livet, men jag har ingen lust att få en massa subjektiva och partiska föreställningar om att jag är någon prins, så att man lämnar varandra besvikna att man inte kunde leva upp till förväntningarna efter 15 år. Det är lixom misstag som man gör i 20 års ålder.


Jag vill inte göra andra besvikna, men det kanske är så att det ligger hos den andre egentligen. Ofta så sägs det att det är standard att kvinnor inte är nöjda med sina partnerval, och försöker ändra dom genom gnäll, som dom tror ska förbättra en. Det här fungerar ju aldrig, mer än att skulden hamnar hos den som inte har felat. Om nu folk blir besvikna för att dom ställer upp fantasi förväntningar som man inte klarar av att motsvara. Så ligger väl ansvaret till deras besvikelse hos dem själva?


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards