Direktlänk till inlägg 6 december 2009

Tidigare tro och uppfattning

Av Mikael - 6 december 2009 11:07

Det gamla ordspråket: För varje svar, så uppstår en massa nya frågor. Det leder ju till att det kanske är svårt att få ett tillfredsställande svar om vissa saker. Så i vissa fall så får man nöjja sig med det nuvarnade svar man har då.


Jag har haft på känn att det är så att inom den abc patient grupp som jag har haft samtal och kontakt med tidigare (ca 75 personer eller något sådant). Så är man höger orienterad i hjärnan. Höger sida anses ju höra till kreativitet, fantasi, nyfikenhet och hela det emotionella spektrat.


Pga att vi använder dom visuospatiala områderna i betydligt större utsträckning, samt minnet med bild och rörelse, så verkar kommunikationen mellan vänster och höger hjärnhalva sämre, så att det är effektivare att stänga av öronen aka verbala områderna i hjärnan. Men det är väl en sanning med modefikation.


Jag önskar att det vore lätt att säga att man fungerade exakt si och så pga dessa orsaker. Men det är ju ett hopplöst individuellt samspel mellan ens genetiska arv, och den individuella miljö man växer upp i, och befinner sig senare i.


Tydligen så för vissa personvålds trauma patienter. Vänster hjärnhalva hämmas i sin utveckling, samt kommunikationen mellan höger och vänster. Sedan så påverkas hypokampus och amygdala tillsammans med en massa andra områden i viss variation beroende på en massa variabler. Vi är ju alla människor, så mänskliga hjärnan kan ju bara utvecklas inom en viss begränsad variation. Så det är ju inte omöjligt att precisera dessa variationer mer exakt. Men för individen så spelar ju endast just dennes variation in. 


2 tillsynes liknande individer med likadant arv och miljö bakgrund. Vissa får låga halter av MAO-A som leder till en begränsad empati, sympati, samt ett aggressivt o offensivt beteende. Motsatsen, höga halter ger det motsatta. Personvåld och bio-kemiska trauma stress reaktioner (kortisol m.m) är den gemensamma utlösande faktorn som man vet om idag, men det finns säkert flera okända faktorer.


För min egen del så försöker jag separera allt ner till egenskapsnivå, för att sära på naturlig funktion, och trasig funktion.


Svaret är väl kanske att jag aldrig kommer att kunna reda ut allt. Men jag använder alla mina funderingar som en återhämtnings process. Man har upptäckt att motsatsen till det som stressar en, fungerar som en motvikt emot stresssen. En sak som helt klart stressar mig, och gör mig frustrerad är min egen okunskap.


Jag hoppas ingen drar några slutsatser baserat på det jag skriver iom att det stämmer ju endast överens med min egen situation, och familj. Självklart så finns det gemensamma nämnare, men thats it.


Hur man fungerar neurologiskt, i centrala nervsystemet (sympatiska o parasympatiska), perifera nersystemet, limbiska systemet, lymfatiska o endokrinologiska systemet. Tillsammans med hur man reagerar och fungerar rent fysiologiskt och hur ens organ och tillväxt reagerar. Allt detta beror på 30.000 gener, som kan kombineras i 7 miljarder variationer hos individen, tillsammans med alla befintliga mutationer som man är medveten om. Och ens miljö arv, där var och en upplever det individuellt utifrån en massa faktorer.


Att psykiatrin säger att diagnostisering är väldigt heterogen stämmer ju baserat på detta. Men en väldigt homogen variabel är ju att vi är alla en organism som kallas för människa, som rättar oss efter de naturlagar vi måste hålla oss inom, när det gäller total produkten, hur våra egenskaper och personligheter ser ut.


Någonstans så känns det väldigt bakvänt. Jag anser att individerna är väldigt homogena i sin respons och funktion, som kan delas in i ett fåtal grupper, men orsaksbakgrunden är universalt heterogen, med miljarder olika orsaker, som man aldrig kan ringa in med dagens statistiska och emperiska modell man använder.


Rutinerade forskare, är medvetna om att emperi har sina begränsningar, men på samma gång så är det den bästa möjlighet att förstå som vi har idag. Emperi är väl mer en indikation på en generaliserande sanning, som inte stämmer för någon. 


Det är synd att det inte finns pengar och vilja att erkänna detta. Det är helt omöjligt att bedriva socio-biologisk beteendevetenskap och påstå att ett par gener ger upphov till den och den egenskapen el beteende. Det är utformning och samband mellan alla miljarder variabler som resulterar i ens totala situation. Allt annat är bara arrogant att påstå anser jag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Blogkeen
Följ Mirhepo's Cyberpsyk med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se