Alla inlägg under november 2009

Av Mikael - 9 november 2009 13:08

Ett helhets perspektiv


För att man ska förstå helheten så behövs nästan alla faktorer som spelar in då. Nånstans så kommer en liten oroväckande känsla av helhet krypande i mig.


Den bit som jag saknar är hur folk av de mina egentligen fungerar i grund, i rätt miljö då (sociologiskt o kulturellt perspektiv). När svenskar (myndigheter) bestämde sig att vi var ohyra som inte hade rätt till någonting, och inte ens kunde räknas som människa så försvann mycket av möjligheterna till ens upphälle uppe i norr. Och samer som vart avhysta från sin mark med våld el tvångs åtgärder, så hamnade många i svår fattigdom som tvingade dem att vandra söder ut. Någon gång för ca 150 år sedan så var det dags för min fars-farfars-farfar med bihang att packa sig söder ut till det samhälle som hade krossat deras tilvaro bara pga att dom är onskefulla odjur som bygger upp den nya Nation Sverige i pölar av andras blod.


*** Fattiglapp var en benämning på de samer som inte ägde några renar. Dessa brukade antingen vara på resande fot eller samlas kring bebyggelse. Nuförtiden används ordet fattiglapp för att beskriva nån som inte har pengar.***


Jag önskar att jag idag skulle kunna säga att det bara var en svår tid som min DNA/släkt linje fick genomgå och den var av övergående natur. Jag har inte tidigare förstått varför vissa människor tycker direkt otroligt illa om mig. Deras värdegrund har ju byggt på rasism, fascism, nationalism och social darwinism (Teori som inte har något att göra med Darwin, utan det är en teori av hans kusin, men darwin fick ta smällen för den). Precis som hos mig som har mitt gruppegna beteende och ser skillnad på mina el andra, så ser dom skillnad mellan sina egna och andra, garanterat på samma sätt. Om det inte är vårat utseende som avslöjjar oss, så är det vårat beteende och vår värdegrund.


Idag så vet jag att ens genetiska arv styr mycket i ens beteende, egenskaper och personlighet, och även i stor utsträckning ens utseende. Det är ju just utseendet som man inte kommer ifrån då. Det är väl så att det syns att jag och min familj inte tillhör det här samhället i grund, precis som andra invandrare, jag har ju ett "destinkt utseende" då.


Samer har ju fått många stereotypa beskrivningar som skulle kunna irritera även den bästa då. Så jag ska inte vara sämre och generalisera den södra gruppen....


Rasist-Svenske mannen har lågt IQ (100), är rasistisk och hatisk, våldsam och kvinnohatare. Framförallt så är dom skäckslagna inför olikheter och försöker göra sig av med andra genetiska grupper på allehanda sätt??!! Genetisk så byggs deras DNA upp av ren onska. Jag vet inte om det handlar om ett könsbundet arv, tack vare att jag har faktiskt träffat färre än 1 handfull med kvinnor som har reagerat på samma sätt emot mig, även om det nu finns rejält med rasister ibland kvinnor. Ofta så handlar det väl om okunskap och rädsla. Men hos en viss grupp så är det ju rent hat, som underbyggs med en tro på att dom själva tillhör någon härskar ras, och att omgivning är sämre.


Jag såg del 2 av Vårat (erat) mörka arv på tv4. Det är en sak, när jag sett hur social darwinister härjade i Indien och svälte ihjäl miljontals med människor under 1870-1890talen. Hur "Amerikaner", Engelsmen, Spanjorer, Fransmän, Svenskar utrotade Indianer och Afrikaner. Engelsmän o Svenskars härjningar i Australien där dom trängde ut urbefolkning (Aborginer). Överallt så har dom svenska gravplundrarna och rasisterna härjat, över hela jorden.


När jag såg hur dessa onskefulla rasist-svenskar behandlade (fortfarande behandlar) Samerna, så är det ju inte längre något abstrakt och fjärran. Min släkt och familj har blivit mördade av dessa onskefulla odjur. Man blir bestört o chockad över hur barn har behandlats, och deras föräldrar. Det är otroligt svårt att inte bli otroligt hatisk emot denna grupp.


Jag är övertygad om att det är "Pure genetic evil" som rasist-svenskarna härstammar ifrån?! Vad är det; som den gode bibeln säger?! Att man ska bekämpa onska på alla sätt. Rättfärdigar detta att man gör en gallring själv med automat-vapen då? Skulle vi ha eran Gud o profet på våran sida når vi skickar tillbaka er från helvetet ni kom ifrån??


För min del så kan ni behålla eran onskefulla och hatiska kyrka som är jude och andra minoritetsgrupps hatare. Hela bunten är onskefulla bigotter. Sen spelar det ingen roll om man periodvis är en sk "snäll" präst. Vad är det ni representerar? Definitivt inte Gud o monoteistisk religion. Självklart så är det sarkastiskt skämt nu då. Jag fungerar inte på samma sätt, även om jag ibland som vid tillfällen som nu, skulle vilja ordna en cyklon-b dusch för dom ansvariga.


Det nya stämplings systemet som fungerar på t.ex ättlingar till just "Samer", heter abc diagnoser. Det är ju lite lustigt sammanträffande att dom har trugat på att det är 100% genetiskt orsaks-bakgrund att man beter sig på abc vis. Att det alternativt kan handla om Nomad-gener är ju en populär spekulation. Sådana här saker är ju lite lustiga i helheten då... Mycket av min och min familjs personliga egenskaper blandas in i abc diagnostiken av lekmän. Massmedia dabbar runt som neuro-psykiatriker på löpsedlar osv...


Detta att man är fast i nedre del av socialgrupp 3 är inte längre så konstigt. Detta utanförskap från svenska samhället som man ärver av sina föräldrar är svårt att förstå om man inte har helheten då. Precis som på andra ställen på jorden, så bemöts vissa minoritetsgrupper av de i majoritetsgruppen på ett negativt sätt där de marginaliseras på ett generellt sätt. 


Min patetiska och beklämmande farsa försökte göra sig av med sitt arv med drickande och fördömmande av sin egen grupp, där han med socialdarwinistisk ideologi bla bla bla. Hans fina blå ariska ögon, gjorde han till..... bla bla bla. 


Samer har ju haft polyteistisk religion, med stor betoning på ens förfäder och familj innan. Sådana här saker hör ju även till ens sociala nätverk. Ill-vetenskap har gått ut med vikten av religion för individens överlevnad i år, och att det säkerligen behovet till religion ligger kodat i vårat DNA. Dom som nu kom ner hit söder ut och "assimilerades" av det svenska samhället hade knappast några sociala nätverk att tala om, samt så har de senare 350år svenska anti-semit kyrkan tvingat på dem kristendom mer el mindre (givetvis så är officiella versionen på ett visst sätt då).


Om grunden i ens sociala nätverk rycks bort så lämnas ju en tomhet som är svårt att fylla, och ännu svårare om man inte ens vet vad som har tagits ifrån en. Om man över tusentals år har fått det kodat på ett visst sätt i ens DNA, och det förändras, som t.ex att vi skulle lägga ner mono-jordbruk över hela jorden, som kan hanteras av 1 bonde helt plötsligt. Så skulle det ju skapa en lucka (dålig liknelse, men ni fatta).


En stor del av de abc diagnostiserade som jag har pratat med, har sagt att dom söker sig till en viss typ av människor, och på samma gång så verkar dom ha någon lucka i sin Sociala identitet. Hur folk uppfattar en baserat på titel, etnicitet, kön, yrke osv, som måste stämma överens med ens självbild.


Någonstans så vill man ju ha svar på varför det har gått som det gjort för en, att man har reagerat som man gjort osv. Svaren får man ju knappast av Svenska myndigheter och politiker som ser oss som En genetisk åkomma, och får hjälp av neuropsykiatri som man kan undra om det är den nya polerade rasbiologin då?....


Vidareutveckling

Av Mikael - 7 november 2009 11:05

Jag var med lillebror på lokala bar-haket som ett par Kurdiska bröder äger. Vi har stället som vårt andra vardagsrum lol. Så illa är det väl inte men whatever lol. Efter en vecka med att "pappa" och gå i skola, så är det nice att ta time out där en stund.


Ibland så är det lustigt hur naiv jag är med vissa saker. Jag fick höra av en, vad det verkade som liten och söt 18-19 årig svensk brud i går, ett par lustiga skämt, "enligt henne" om invandrare/muslimer. Jag är ju lite förberedd på såna grejjer o åsikter om det är en steriotypisk ny-nazist. Men en liten "oskyldig" tjej, där man ser rasism o galenskap *typ i ögonen* på folk som man inte förväntar det av, får ju en ur balans.


Att jag hörde detta, berodde på att jag började surra med hennes polare på rökruta, som ska plugga till polis, vilket fick min lillebror att bjucka in "oss två" till hon o polares bord, o i brist på annat att göra, så körde vi på det. Jag har ju en naiv uppfattning om att poliser, och folk som ska plugga till poliser har lite sjystare värdegrund, är lite mindre fördomsfria, och kanske mer selektiva med sitt umgänge. Hur det är med detta i praktiken är väl subjektivt? 


Oavsett så, om skämtet som inkluderade muslimer och att man inte kan ha nog med cement att hälla över dem?!.. Min lilla fråga som kryper in i mitt huvud är. Så du vill dränka mina vänner o tjej + 2 miljarder människor i cement? Det får ju åtminstone mig lite undrande. Vet inte om jag behöver säga att lilleman o jag klippte där då.. Nånstans så blir jag lite chokerad o överaskad att vissa vill döda eller skämta om att döda andra som inte har gjort dem något.


Well well...


Det som har slagit mig under mina vuxna år, om muslimer, är att många av dom som jag träffat har ungefär samma relation till sin kyrka, som jag har med våran Svenska kyrka. I teorin så tycker jag att kristendom var i begynnelse vettig i värderingar, och jag gillar Jusus som person?! Åtminstone det lilla man egentligen vet om han. Precis som att jag är/har varit kristen (jag har gått ur svenska kyrka) pga att man lever i en kristen geografisk zon. Så är många muslimer, islamska i grund pga att dom inte haft några valmöjligheter. 


Här i Sverige så är det en större "religions frihet" och mycket är sekulariserat. Som muslim, så kanske man inte har haft så mycket valmöjligheter då.


Min bror och jag, har väl våra kurdiska broderliga motsvarigheter till "oss 2" i dom som äger stället vi brukar vara på. Dom har drabbats av en idiotisk anställd, som dom har svårt att säga ifrån till iom att dom är snälla. En buffel, som sätter sig på andra, och hans favorit måltavla är tjejer/kvinnor.


En 3 barns mamma (kurdisk flicka) som jobbar ibland/sällan när hon har lust. Bor själv, är egenföretagare o är generellt en självständig tjej som man inte kan köra med normalt sett. Plus en annan liten kurdisk madam som jobbar där, reagerar minst sagt knepat när han gastar o domderar, även fast dom egentligen vet att han är en nolla som inte har några befogenheter över dem.


Utan tvekan så ogillar han både mig, och lillebror eftersom vi inte köper hans svin-stil, samt är noll rädda för han, vilket måste vara frustrerande för någon som försöker vara så hotfull han bara kan då.


Pallar inte dra prologen till detta som är på några månader. Men jag stod o surra lite med "3barns mammis" eftersom jag inte hade träffat henne på ett par månader. Han svajjar förbi efter 5 mins, och skäller på sitt egna vanliga charmiga sätt, vilket resulterade i en skum defensiv reaktion hos henne.


Nånstans så om man kuvar människor på vissa sätt, så är det svårt att ta ur dessa "automatiska reaktioner", även om mobbaren i sig, är en nolla utan någon befogenhet. Det hade varit en sak om chefen skäller att man slöar, om det är kö, samt att man får ju betalt för att inte slöa då...


Men en 15 år yngre nolla, som kan diska + hälla upp en öl. Fungerar som aktoritets figur genom ett hotfullt beteende, över en betydligt äldre, som jobbar som egenföretagare?? Auto reaktionen på det är "strejk och tilt" i huvudet för mig.


Jag kan ju inte hålla käften så: Hörru mannen.... Går du på kola eller amfetamin??!! Du är en idiot och beter dig knepat o offensivt o är ett svin emot kvinliga personal som jobbar här, fast du inte har någon egentlig rätt då. Vilket resultera i öhh höhöhö, vad ? ööööö, o lite på skoj, -javisst. och lite velande sen o menar att amfetamin o kola är något negativt. Så jag -Vad menar du, är det något fel på kola o affe?? både ja o bror är gamla pundare, problem?? Sen frågade jag igen varför han är en fitta?? vilket fick han att muttra om att han var chef-blablabla. Jag: -Hörru, det kan du glömma, Han som står o baren e chef, du är ingenting, så vad är ditt problem? 


Vid det laget så vart han utvisad av just *chefen* som undrade vad det var?? Lillebror är lika smidig som jag, så han hjälpte till o förklara hur han knepar, och gemensamt så förklarar vi att vi sparkar in käften på nollan om man inte lugnar ner sig med sitt beteende, o jag sa att vi kan assistera bröderna lätt, att ge han sparken... Så vi får väl se vad det blir av det då lol.


Det tragiska är att av erfarenhet, så förväntar jag mig att folk kan hålla på att behandla hela sin omgivning som skit, totalt respektlöst. Det enda som sätter stop för deras beteende är att hota/fråga om brutal-misshandel?? Vilket inte är klokt, och det fungerar ju bara i viss utsträckning. Oftast så har man ju "strategier" att hantera det mesta. Med detta så är jag helt rådlös o vet inte hur man ska reagera på situationen.


Just detta, hur snälla människor blir trashade o kuvade i vissa situationer som leder till en onaturlig respons "stressad, defensiv o aggiterad" reaktion. Är ju precis vad post trauma stress handlar om. Dom triggers man har, behöver ju inte heller vara samma händelser som orsakat stressen heller, om jag bara ser till mig själv. Det räcker med att något hänger sig på bil-tuta för att göra mig urknepad.


Värst är hur kvinnor reagerar på hotfulla män, med stress. Det är väl här som rent fysiologiskt som mina spegel-neuroner får knep-spel o reagerar på kvinnors stress. Vettigast att undvika är genom att folk inte behandlar er tjejisar som skit då, el att ni inte vill sänka mina vänner o flicka i cement då....


....svenska Cement flickan, och den muslimska mobbaren vore ett riktigt radar par. Dom skulle säkert ha skoj med ett par säckar cement då?....

Av Mikael - 5 november 2009 22:03

Med tanke på att jag tittat lite lite på genus debatten av en tillfällighet så har jag klurat lite över detta då. Det är ju en otrolig mängd faktorer som spelar in i hur man fungerar som människa emot sin omgivning, och vilka intressan man har m.m Sen på vilket sätt man tolkar, förstå och kategoriserar sin omgivning bygger ju på allt detta.


Många grabbisar känner sig illa tillmods med mig, vilket är ömsesidigt. Inte för att jag ogillar er pöjkar, utan det beror på andra grejjer. Jag har alltid trivts bäst med tjejisar då, vilket säkerligen till en viss del beror på min farsa. För mig så säger Amygdala till mig att stressa upp mig, och vara väldigt vaksam runt män, och i situationer som man ska umgås på traditionella mäns sätt. Så jag undviker det medvetet o omedvetet säkert.


Sen är jag himla köns neutral i hur jag tycker att man ska fungera som vuxen med många förväntningar. Jag tycker man inte är vuxen om man inte kan tvätta, laga mat, städa, ta hand om ungar o göra allehanda just "vuxen" sysslor. Jag tycker det är patetiskt om man inte klarar av det, oavsett om det är en man el kvinna. En genomgående trend i utkanterna av mina umgänges kretsar är att 20åriga tjejer är knappt kapabla att ta hand om sig själva?! Det här med *jämställdhet* slår ju över om tjejerna ska bli ?Mans-sluskar? som sitter i soffan med ketchup-stänk på tröjja och svälter ihjäl om man inte servar dem lol. Det finns såna tjejer också ska gudarna veta... 


Personligen skulle jag vilja sänka jämställdhets begreppet i öster-sjön, och införa ett Vuxenhets begrepp istället. Att man klarar av ett minimum av livs uppehållande uppgifter, samt att alla klarar av på motsvarande sätt ta hand om de små typernas behov dom har iom att dom kan faktiskt inte klara av vissa saker, när dom är upptagna med att lära sig annat, som att prata, gå, umgås etc på ett adekvat sätt. Naturen har ju en ordning för allt.


Men beroende på ens värdegrund man har, och latenta egenskaper som empati, sympati o intuition, ens nuvarande kunskap etc etc gör ju att man ser på sin omgivning på sitt sätt, med ett speciellt perspektiv som säkert är genomgående för just denne person.


En liten lustig sak, är att jag har fått känna mig som en isbjörn på Skansen, när andra facinerat tittar på en och undrar vad man är för en. Invandrar madamer med muslimsk bakgrund är vana att deras män är bäbisar som riskerar att svälta ihjäl och vara smutsiga om deras fru inte sköter markservisen. Det finns säkert en lika stor mängd *svenska* män som är likadana. Jag tror detta inte beror till störst del på genus förväntningar, utan att folk är LATA!! Om jag skulle kunna bo på hotell ibland, och lämna disk, tvätt o smutts på den plats jag står, och när jag går upp nästa morgon så är det borta, så skulle det vara himla skönt ju. Men det känns lite lustigt att folk tittar på en som en kuriositet lol. Kanske funderar dom på att kasta ut det gamla skrället som är en bäbis som krökar (fast muslimska män dricker ju inte, ooonej då lol, även om alkohol finns i magen på dom, så beror det på en olycka, som att dom snubblade o slog ut ett glas, och när dom sa AAAAJJ med öppen mun så skvälpte ölen ut i ansiktet på dem, och allt hamnade i magen på dom?? Sen är dom lika trogna som svenska män, jag looovar lol). Det är lite tragiskt att jättesöta tjejer är fast med män som dessa då, och faktiskt pga kulturella förväntningar så ska tjejerna låssas som att det inte är så, och bara finna sig i det. 


Det var någon som nämde att jag inte skulle blablabla, och föregå med gott exempel. Jotack, och det är här grabbarna börja trampa lite otåligt, när jag säger att dom sk vara vuxna, och inte förvänta sig att deras partner är en hotellstäderska/kock/tvätterska som bara ska köpa deras skit o vara glad. Dom fatar inte aaaaaalllsss vad hon gnäller om, när dom beter som "män?" och är ute o super o knullar runt o skiter i familj. Jag har kanske inte haft sån tur med manligt umgänge då...


Jag vet inte om det är så att jag är som jag är, pga delvis att jag blir galen om man plockar och flyttar runt mina grejjer, samt är fullt kapabel att uppehålla basala livs funktioner som att diska själv, som gör att jag helst gör det själv. 


Oavsett så gillar jag o känner mig mest avslappnad med flickor, sen är det ju kul med attraktionen av gillande som finns. Jag har jäkla svårt att umgås med tjejer som jag inte tycker är söta o kloka då, och då menar jag inte blondin-bella stuket, utan egen smak då lol, ni fatta. Men det här kött-stycks gloendet får man gärna skippa o tycker der är mest obehagligt. Subtilt gillande som man får av söta tjejer som "gillar en", utan för deen skull vilja slita kläderna av en, är trevligt. Jag är så jäkla reserverad o "pryd ibland" så att få av mig jackan i en bastu kan vara svårt haha. 


I en begynnande relation så går ju båda parter in med naiva förhoppningar som man gärna vill att dom skall infrias, vilket kan bytas ut med besvikelse då. Tjejerna är ju experter på att bli besvikna att männen inte är den här "mr romantic" haha, som dom föreställde sig att den luffare dom träffade var. Det är ju säkert så simpelt att ingen orkar att vara perfekt hela hela tiden.


Jag vill gärna sätta ribban vid katastrofal, och bli överaskad att det är bättre än katastrofalt. Låga förväntningar = Hög positiv överaskning. Sen är det ju bra att komma ihåg att den andre är också människa ;) 


När det gäller relationer så tycker jag det är synd att vi vuxna inte lär dom små (våra barn) att man ska ha gemensamma förväntningar för båda parter. Jag tycker det inte handlar om några kvinno vs mans sysslor som man ska förvänta sig att den andre ska prestera efter idag. Kvinnor har i grund samma förutsättning att vara ekonomisk oberoende, vilket det faktiskt handlar om. Men för att man inte ska knäcka av trötthet, så är det ju bra om båda gör lika mycket. Gillar man den andre, så vill man väl automatiskt ta hand om den andra?

Jag vet inte om det är de genetiska/fysiologiska skillnaderna mellan kön (kvinna=uthållig långsiktigt o man = starkare kortsiktigt), vilket vi inte kan göra något åt mer än att rätta oss efter som gör att: Om en kille servar en tjej, så blir inte hon i samma utsträckning van med servisen och slutar att göra saker, vs om en tjej servar en kille, så är det lätt att han slappar till o tittar på Tv, sitter vid data etc efter en vecka o väntar på middag lol. Det här har inte slagit fel alls av alla förhållanden som jag sett, med vänner (+ mig själv ibland) m.m Nånstans så vill man orka, och när man tillslut har ork, så har madam gjort allt, och skäller ut en för att man är slö... Mmmm jo, men om du hade lämnat det åt mig så... Tjejerna kanske ska tänka på att vi fungerar lite olika här då lol.


Men hur som helst. Om båda parter har förväntningar på sig att klara av vuxna livet med dess minimum livs-uppehållande funktioner som krävs för att inte ses som ett drägg. Samt att man klara ut individuellt hur man själv ska ha, utan samhälls förväntningar, så kanske lite fler förhållanden skulle fungera bättre.


Som jag sa idag, så kör jag både mamma/pappa rollen + vuxenrollen på den samtidigt. Det är ju ingen omöjlighet ju. Sen har jag jäkla svårt att hålla i sär kvinno o mans grejjer/intressen. Jag är otroligt "tjejig" m en massa saker, o klagar någon på det o påstår at jag är omanlig så sparkar jag in käften på dem, i riktig mans-stil! Men den här jäkla fjoll-stilen som vissa "metro-men" el vad fan det heter, som ska bryta konservativa uppfattningar, och springer runt i klänning m läppstift... Vad är det med er? Vissa grejjer är ju fysiologiskt anpassat bättre till antingen en tjej el grabbis då. Kan man inte lämna det vid de?


För min del. Så skulle jag önska att de flickor som jag gillar, skulle slippa en hel rad av förväntningar som dom har på sig, att dom ska vara duktiga flickor på si o så sätt. Och att man bara låter dem vara sig själva, så att dom inte går sönder i själ o huvud. Hela bunten av dem, kväcker under trycket på förväntningar o krav....


En trist trend är att dom orkar till ca 30 innan dom blir knäppa av allt. Vissa får utbrändhets diagnos, andra abc diagnos, några har mano-dep osv osv. Gemensamt är att dom inte orkar med alla krav som ställs på dem, samt att dom får någon diagnos... Så ska det ju fasiken inte vara ju?!

Av Mikael - 5 november 2009 20:56

Hade kombinerat prov i 2 kap matematik idag som gick åt helvete. Statistik (6 fråga), som inte var något problem iom att det förklarar sig själv, och sedan knep-ekvationen (5 stk fråga tror jag) som gick åt helvete iom att jag pluggat mycket av de varianterna, som inte var med på prov, utan e grund för M-B. Iom att det finns lite o göra iom ekvationer så är det lite att lära sig. Lite trist o få sug'iga skit frågor som man inte ens visste fanns haha. Det gör inget, för jag har sagt att betyg i matte spelar mindre roll, så länge jag kan det som är viktigt inför matte B, vilket givetvis itne ens var med på provet (Vad har jag pluggat inför provet i första hand nu då lol).


Endå, jag blir himla besviken på storlek av proven, jag tar hellre 100 frågor i alla prov, även om jag nu förstår att man måste begränsa lite hehe.


Jag frågade lite om NKA+NKB, som jag lär få VG+MVG i vilket gör en lite glad, om jag nu inte klantar mig, men det gör jag väl inte haha.

Av Mikael - 4 november 2009 22:32

Jag vet inte om det är så att jag har otrolig tur, att träffa dessa kloka flickor som jag har gjort i mitt liv, eller om det är jag som är klok själv så att jag uppmärksammar de kloka flickorna. Dom mandamer jag gillar, tar en milisekund för mig att se o gilla då, precis på samma sätt som man bedömmer andra människor man träffar lika snabbt.


Reaktionerna från damerna har ju varit spridda lol. Avvaktande, reseverande, öppna och påstridiga, men i långa loppet så förstår dom att jag genuint gillar dom utan några motkrav. Kanske så kan man inte säga/beskriva tillräckligt hur viktiga visa personer/flickor är för en, och hur mycket man tycker om dom?!


Jag har så så svårt att tycka illa om andra, oavsett vad dom gör emot mig. När jag har bestämt mig, så är det stopp på skillnad i åsikt oftast om det bara handlar om beteende emot mig. Skada min familj el va extra extra jobbig ;), och jag dödar dig med ett pappers-gem... Jag har faktiskt funderat hur länge dom skulle låsa in mig?? Med tanke på att man släpper politiker mördare snabbt... Men man ska som sagt överväga konsekvenser för ens handlingar innan man begår dom. Nu är det inte sagt att jag e galen och funderar att mörda någon lol. Sen å ta livet av någon med ett pappers-gem haha.... Men vaaa'd, Bullseye kan ju så...


Men allvarlig i mina löften, är jag med min familj då, vilket man ska beakta då..


Oroväckande kan tänkas, och jag undrar lite om psykiatri vet hur emotionellt labil jag är i vissa lägen, även om jag inte skulle skada en fluga ens normalt. Men i dagens miljö med alla galningar omkring en så är det väl en annan femma. Min gamla psykiatriker var så vänlig och upplyste mig om att jag kanske inte ska vara så nyanserad som jag just var, pga att det lätt missföstås. Men på samma gng så frågade jag en person som sade att först. Jag är alltid så så jobbigt snäll o glad haha *vilket resulterade i min fråga; -Om någon skadar dina barn, vad gör du då?..... till svar.. Jag dödar dom.... så var det med snäll lol. Alles är ju subjektivt då..


Man kan vara övertygad om att vissa av oss fungerar som det är tänkt evolitions biologiskt då... och för de andra så ska man kanske upplysa om att inte stampa i min-fält då...


Det är tur att majoritet inte vet hur vi fungerar i min familj/släkt med detta rent praktiskt kanske. Ibland så känner man sig som en krutdurk/smart-weapon som man klamrar sig vid stubin för att det inte ska smälla. För egen del så krävs det varje dag en medvetenhet att inte snappa på vissa då....


Emotionellt känslosam närrå?? inte alls...

Av Mikael - 4 november 2009 19:39

Det här är ett inlägg under "progress", men jag lägger ut det endå så länge nu när jag är motiverad hehe. Jag lägger ut lite minnes grejjer ** till mig själv, om någe verkar konstigt haha. Det här är ju gojjan som jag har tänkt att bygga vidare DNA tester, och forskning, samt säkerligen skriva någon form av uppsats eller bok om sedan haha, innan jag dör då. Så serious. Men den lär behöva språkvård och rensning från ord ur ordklassen interjektionen lol. Men detta rör upp en massa känslor, för det är en hel livstid som har tagit mig hit, så helt klart påverkar det en. 


Det är ett försökt att börja från start, och sätta ihop alla kronologiska bitar som resulterar i ens person, och alla problem som kantar individen. Det här är ju inget exakt, inte ens när det gäller mig själv, utan det är åtminstone en början att försöka lägga ihop alla variabler som resulterar i personlighet, egenskaper, individuellt beteende och diagnoser man åker på. Utan helheten, ingen person. Vilket är ju det specifika abc diagnoser inte kan ge svar på frågan "Varför man fungerar och reagerar som man gör" för ens egen del. 


Darwin satt på sin Teori ett antal år, och hade tänkt att vänta på sin död innan han publicera sin egen vetenskapliga uppfattning. Men pga att en annan man (som D hade haft brev kontakt med) var på väg att publicera liknande studier och antaganden, så gick han ut tidigare.


Det är ju detta att; hur, när och vart ska man gå ut med sin uppfattning och övertygelse. Tack vare att jag har sett hur min familj, barn, vänner m.m, få stå ut med mycket oförklarig skit, så har jag velat ge dem en mer vettig förklarig som är mer konstruktiv; än dagens splittrade förklaring. Även om den fungerar kortsiktig, så känns den ju inte rättvis emot någon, eftersom den generaliserar på ett dåligt sätt.


För den saken. När jag säger dom där andra, så menar jag inte en stor massa av människor. Utan en liten liten elak och cyniskt generaliserande grupp. Jag gillar olikheter och skulle önska att alla var oförstånde o okunniga att se färg, etniska o sociala skillnader som annat än jätte intressant. Men odefinerat med "dom där", är precicerat = Sociopat/Psykopat gruppen, som finns i alla folkgrupper, men är lika som bär, även om dom kallar sig för allehandla ??? fundamentalister där dom drar en åsikt till ytterligheter. 


Men hur som helst. Har man en färdighet, talang etc som är till nytta för andra, så ska man använda den altruistiskt till förmån för gruppen är min instinktiva reflex, så detta är min naturligaste reflex då haha. Jag ser ju onekligen inte världen så svart/vit, eller för den delen som andra heller som många/vissa då, och jag är inte mycket för att följa i spåren av andra, utan jag trampar ny mark på min egen sida då.. Även om jag positivt influeras av otroliga människor som har bidragit med mycket bra.


Alla människor kommer från sin respektiva etniska grupp, även om vi i skandinavien kanske inte pratar om detta ofta, säkerligen för risken att bli utmålad som rasist av vänster radikaler, eller någon annan grupp i samhället, som ropar nationalist varje gång man försöker få till en debatt eller en frågeställning om de olika etniska ursprungen i Sverige och hur dessa grupper influerar och påverkar varandra både positivt och negativt. Hur man än drar det, så är en människa en människa oavsett vart ifrån man kommer, eller hur man ser ut. Hur ens genetiska mutationer och ens anpassning till närmiljön och människorna i den påverkar ju förmågan att fungera i dagens moderna samhälls miljö. För närvarande så verkar ju ingen fungera särskilt tillfredsställande, och innan man tänker på det, fundera på de du skulle vilja förändra för din egen skull, och din familjs, för att ni skulle må och fungera bättre.


Jag har försökt med bristfälliga kunskaper tidigare att förmedla det jag vet i bakhuvudet. Men det har ju kanske inte blivit så förståligt tidigare lol. Vad det handlar om egentligen är, hur ens genetiska o arvs-etniska tillhörighet för vissa sitter i så hårt att inte ens social katastrofal påverkan nöter ur vårat mest instiktiva o latenta beteende.


Det jag ska göra framåt här i Sverige är att titta hur många av de i bokstavs gruppen som kommer från Samiskt/Finsk-Ugriskt arv. Sedan kolla hur man gör relations val, för att se om det är så att; hela den här delen av abc gruppen väljer en genetisk motsvarighet till sin egen genotyp/arvs bakgrund, alltså en same/finskt-ugriskt och motsvarigt som är ens partner man skaffar ungar med, som har samma genetiska gammelmormor "X-Krom arv" som vi indelas i 28 grupper, tillbaka till 22-40.000 år. Är det så till stor utsträckning att man tillhör samma etniska arv, så är det inte så långsökt att dra som slutsats att våran sociala prägling är av en viss kulturell natur. Att man blir socialt betingad med värderingar, kropps språk och hela kittet. Lite att titta på är väl klyshan "äktenskaps tycke" som är *så gulligt* haha och har lite sin grund i detta, att man har samma värdegrund och personlighets typ. Men lite överlag som ett Gen'om projekt som man gjorde i Libanon, och upptäckte att alla libaneser härstammar från Fenicierna runt 2000.


Hur fördomsfri man än är, så segregerar (grupperar sig med de sina) sig folk efter etnicitet, kulturell, språkmässig bakgrund, intressen m.m Och det är väl språket, som man kan se skillnader på här i stor utsträckning, eller rättare sagt icke verbala språket med vårat vilda gestikulerande som slår ut glas etc hehe. Så illa är det inte, men det är ju inte någon som har kartlagt skillnaderna mellan de olikheter/likheter i kropps-språk hos de fåtal genetiska bakgrunds grupper som finns i sverige. 2 söder ifrån och 1 norr ifrån, och lite pytte-små grupper lite varstans ifrån.


Om jag ser till egen del när det gäller umgänge, så verkar det som att jag dras till folk från bergs områden i norra sverige + finland, eller m bakgrund "berg" persien/turkiet/balkan? Det genomgående temat verkar vara *udda* bergs-indian lol. Detta kan vara en tillfällighet, men jag är övertygad (pga vad vetenskap säger + emperi kunskap om mig själv) att jag är så styrd av mitt DNA 24/7, så detta lilla fenomen är kodat också. Den enda gång som den fria viljan sätter i är i aktiva val, som t.ex att inte börja slåss med dom man ogillar, pga juridiska represalier och liknande val man gör som går emot ens instinktiva första impulser man har. Men för den delen så har ju Vårat DNA kodat den fria viljan hos oss också, så det går väl på ett ut. Men de funktioner som styr detta igen-kännande är ju delvis genetisk och sedan språkmässig intuition. Om Kalle är i en ny situation där han är "utanför" och sen hör att Åke talar samma språk, ser att han gestikulerar på ett sätt som känns igen, att han ser ut som Kalle osv osv så minskar ju den automatiska stressen inför den nya situationen med nya människor o miljö.


Men nu är det inte sagt att det behöver vara så att det är generna som är den gemensamma nämnaren för våran del av dem som hamnar i bokstavs gruppen, utan att det är det socialt/kulturella betingade "icke verbala språket" som är den gemensamma nämnaren. Det här har jag inget svar på förräns man haft tillfälle att kolla +1000 pers DNA arv eller så, vilket är dyrt dyrt..


*DNA m.m.* I våra kroppar så kodar socker/fosfor + fyra kvävebaser vårat DNA som i sin tur visar för andra enheter aka RNA hur våra proteiner som resulterar i oss ska se ut. Även om det nu finns oänliga möjligheter teoretiskt, så håller sig naturen inom ett visst regelverk, vilket gör att olika organismer (människa i detta fall) fungerar på ett snarlikt sätt överlag i gämförelse med sina syster/broder organismer. Differanser pga mutationeri DNA't som påverkar organismens beteende hos organismen, gruppar man i genotyp. Det sker mutationer som inte påverakr oss, i en betydande större utsträckning. Men vissa mutationer och egenskaper är ju avgörande för gruppens överlevnad som organism.


*Grundar effekt* I populations genetik så kallas de 2 individer som gruppen härstammar från, för just grundare, även om det sällan nu endast är så att det är 2 individer som ger upphov till en större grupp helt själva, utan istället så är det en mindre grupp med en begränsad genpol av egenskaper som ger upphov till en ny underart/etnisk grupp. För hela mänskligheten idag som art så handlar det om ca 1000-2000 individer som grundade och svarar för dagens +6miljarder. Men under historiens gång efter det så har grupper beroende på behov, sexuellt urval, naturligt urval specialiserat sig omedvetet tills dagens variationer. En sådan variation är människans snabba förmåga att anpassa sig till klimat och soltimmar, vilket resulterar i olika kulörer. Det är samma DNA sekvens (Gen'er) som orsakar förändringen från start. Som t.ex egenskapen att våra ögon har färg, och sedan i sin tur olika kulörer. Det baseras på samma princip, och ger en ingen mental överlägsenhet som man gärna vill påstå då. Endast funktionell på rätt plats, och byter man plats så anpassar man sig klimatmässigt.


Överlevnads egenskaper som genetiskt som längd, hudfärg, stryrka etc är ju reativt okomplicerade till våra mer abstrakta förmågor, som t.ex att lista ut hur man gör ett funktionellt verktyg som en yxa, vid behov.


Men alla våra fysiska och psykiska färdigheter muterar över ett längre tidsperspektiv vid behov, och för "oss" sexuellt urval (där koncentrationen kommer att ligga central). Vad det gäller den komplicerade process där det ska bli nya individer, och hur det först till synes slumpmässiga urval sker är ju en otroligt komplicerar process som är allt utom slumpmässig.


Min övertygelse är; att många av oss är vilse pga att våran social-etniska identitet, grupptillhörighet har tagit ifrån oss pga tillfälligheter, illvilja etc. Våran sociala identitet, som det klassas inom sociolgi. "Omgivningens uppfattning" av en, som man själv kan acceptera. Precis som att en t.ex busschafför är en social identitet, så skapas det förvirring hos individen när hela omgivningen kallar han för glass-försäljare, när han vet innerst inne att han är just en busschafför, ni hänger med... För att indivden ska kunna acceptera och vara tillfreds med omgivningen uppfattning, så måste den stämma överens med ens självbild.


På dom sätt som vi kallas för glass-försäljare, menar jag på att det handlar om abc diagnoserna. Adhd, Asperger, Autistisk, Tourette, samt med ett / så får vi bi-polär pga vårat temperatmentsfulla sätt att fungera. Precis som amerikanerna är stora byggnadsmässigt, så är vi stora på känslomässiga svängar och vi kör hela det nyanserade programmet. Detta är våran Akiles-häl, som summeras i modern psykologi som "psykiska stressorer" vilekt vi hanterar riktigt visset, och kompenserar med alkohol, amfetamin/kokain iom att det fungerar som en sköld. Men långsiktigt så total-fuckar det oss psykiskt där vi går sönder mentalt som inte kan repareras (där jag är inkluderad "tyvärr", jag är kluven i detta iom att amfetamin har tagit mig hit, även om jag "lite bucklig" av resans gång).


Jag har varit på väg att summera mycket av det jag velat få ur mig, om vart min tillhörighet ligger, men har kommit av mig, och tappat motivation pga alla pyton Adhd/Abc diskutioner. MEn jag håller på att försöka att få ihop det nu då.


Nu idag när man slår ett riktigt slag för vetenskap, och går ut officiellt i massmedia med allt det jag vetat inom mig, och tjatat oavbrutet om, äver fast T.Ljungberg summerade det klockrent redan för länge sedan haha, redan 2002. Han är min moderne hjälte som fått stilpoäng av mig. Någonstans så kryper sanningen fram hur man än gör, och månen är klot-rund, oavsett hur platt man vill att den ska vara.


*Genetisk/Etnisk bakgrund och historia* Hur man nu tolkar vad Steven Pinker idag skriver och säger, samt andra inom gen-teknik och sociologi. Så påverkar ens genetiska arvs-tillhörighet väldigt mycket, och miljön vidare utvecklar det man har latent. Det är ju inte så att miljöverkan kan trolla och ge en vingar helt plötsligt. Utan man behöver i grund ett latent arv, som tar sig uttryck på lite olika sätt beroende på negativ och positiv påverkan av yttre stimuli = av ens person o miljö omgivning (som det så fint heter inom psykologi).


*Utspridd minoritets grupp* Idag så kan jag bara spekulera i hur halva min släkt ser ut på


*En jäkla smäll vår grupp tar, är hur våra tjejer mår dåligt, och varför? (sociala förväntingar resp förmåga att möta)*


*Sociala beting, social komunikation o missförstånd (Paul Ekmans forskning)*

Av Mikael - 4 november 2009 08:08

...är det ju roligare att läsa och säga sin åsikt på andras bloggar. Av sådant som engagerar en då. Så att det inte blir så mycket tid över för ens egen blogg då.


Jag har lite prov varstans också så det ger en ju än mindre tid. Men vissa saker fastnar på hjärnan om jag inte gör något åt det lol. 


Vet inte om jag ska fimpa inlägget innan. Så om man har tänkt att kommentera det, så lägg det gärna här då istället. Det kändes rätt igår, men felplacerat idag. Även om flickors situation påverkar mig mycket då. Det vart ju lite debatt om radikal-feminism, som jag inte anser handlar om feminism, utan vänster radikalism som är något helt annat.


Men men... Måste tvinga mig att matematika nu lol.... prov i morgon då...


Det här är ett toppen blogg-hotell, men vissa saker skulle man önska finnas. Letar efter generella knappen för att kommentarer går igenom utan godkännande. Men man måste tydligen köra manuellt på varje inlägg, o det är inget som jag har tänkt tidigare på lol. Ska kirra den här månadens inlägg, men sen så skiter jag i det.



Av Mikael - 3 november 2009 08:20


Själv cencuren har varit framme lol...


Vill nu poängtera då att detta nu absolut inte handlar om mr P.Billing's sida. Han är en vettig grabbis, vilket var skälet till att saxen var framme. Så jag hopps att det nu inte missas, pga andra som sitter på extrem kantens kommentarer, antaganden och uppfattningar.


Någonstans så försöker jag mig aldrig på om jag inte någonstans är gillande emot den personen.


Risken med att gnälla för mycket på "hur och vilket sätt" som andra engagerar sig i allehanda saker, så är att man då riskerar att hamnar i ett meningslöst ord krig (meningslöst för en själv). Jag var lite nyfiken då.


Det är så att om t.ex jag ställer en fråga som låter; Varför målar du huset? Så öppnar man ju upp för en hel rad av potenciella sätt att tro frågan är ställd på, och svar på detta, som t.ex; Huset behöver ny färg, jag gillar blått, jag hade inget att göra etc... Beroende på frågeställarens precision så kan ju uppfattning o svar hagla in då lol.


Mer än att säga detta då. Dessa sidor, som framhåller en "anti-radikal feministisk" version då, eller vad man ska kalla det för. Beroende på vem som ansvarar för sidan, så är det mer el mindre givande och korrekt då.


Det känns för mig som att titta på ett slagsmål mellan våldsamma och anti-våldsamma där båda parter gemensamt är lika korkade. När man påstår att man misshandlar någon pga ens pacifistiska värderingar, så klingar ens handlingar illa emot ens talade ord. Det här är ju standard i hela samhället, och dom som är så, märker inte av detta, och ser ut som ett ? när man nämner det, och vissa börjar att rabbla rapakalja som bara deras mamma kan påstå sig vilja förstå av medlidande. 


Jag gillar kvinnor, men jag är inte mycket för feminism (även om él kommentator har antagit felaktigt att jag skulle vara någon feminismt), för att jag tycker det är för ensidigt sätt att ta en genväg till en jämvikt i samhället som gynnar alla parter lika positivt, så jag är gärna någe annat då.


Jag tycker att radikaler och anti-radikaler som kallar sig feminist el inte, skulle fixa sig ett ligg, så att dom blir mindre stingsliga. Kanske så skulle inte det dom tjatar om, kännas så viktigt längre?


Jag har ju tur att; tjejer tycker jag e så så söt, plus så har jag världens sötaste flicka att umgås med, så jag behöver inte gnälla om genus-politiska hårklyverier då.


Till mannen då som kommenterade. Din kommentar är den absolut mest dumma och felaktiga som jag hitills fått, det var väldigt roligt att läsa, så tack så mycket. Pga att jag tycker synd om dig, så tar jag bort den, men klistrar in den på ditt ställe, så kan du du använda lite vetenskaplig argumentations retorik för att analysera dig själv i ett rus av självreflektion. Kom nu inte och påstå att du har studerat filosofi? Samt, viktigast av allt utvecklat/funderat över egna filosofiska och retoriska resonemang?? Felaktigheterna om tysk familje politik, och din förtjusning i Jimmy nollan som exempel, får mig att undra. När du är själv, står du framför spegeln i trosor o brunskjorta och hailar?


Vad säga, alla kan apa efter apan, men inte apa som apan.... sug på retoriken i den hehe... Jag är nu inte så mycket för retorik, utan mer moral-filosofi och moral-etiska problem åt Kant hållet, och i allmänhet så kommer jag inte ihåg mer än ett par namn genom den filosofiska historien, men det kvittar ju. Så att avfyra en massa namn åt mitt håll, är lika mycket slöseri som att kasta en hink vatten i havet..


Jag säger som Neuropsykiatri gänget, att det krävs en viss antagen (hos individen) intelligens för att ses som norm. Borde man inte införa (EQ+IQ) intelligens kvotering för olika saker i bloggvärlden? Och att kategorierna läggs in där, och inte för andra medfödda egenskaper som Kön?! Bara en fundering. Kanske ett minimum på 125 minst? Bara retas lite nu då lol.


Jag ska återgå till min abc istället hehe. En sak som verkar vara osund är att ställa sig på motsatt sida till ytterligeheter, för blir man inte lika extrem då? Är det inte så att the liberal way is the "better" middle way? 


Nåja, ska tatag i det jag ska nu då... saxen lär gå loss sen på hela detta inlägg, för det är ju mest blajj ju. Men jag kan inte låta bli att vara dum själv, om jag får höra dumheter, som av mister kommentar då....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Skapa flashcards