Direktlänk till inlägg 7 november 2009

Fördomar om fördomar

Av Mikael - 7 november 2009 11:05

Jag var med lillebror på lokala bar-haket som ett par Kurdiska bröder äger. Vi har stället som vårt andra vardagsrum lol. Så illa är det väl inte men whatever lol. Efter en vecka med att "pappa" och gå i skola, så är det nice att ta time out där en stund.


Ibland så är det lustigt hur naiv jag är med vissa saker. Jag fick höra av en, vad det verkade som liten och söt 18-19 årig svensk brud i går, ett par lustiga skämt, "enligt henne" om invandrare/muslimer. Jag är ju lite förberedd på såna grejjer o åsikter om det är en steriotypisk ny-nazist. Men en liten "oskyldig" tjej, där man ser rasism o galenskap *typ i ögonen* på folk som man inte förväntar det av, får ju en ur balans.


Att jag hörde detta, berodde på att jag började surra med hennes polare på rökruta, som ska plugga till polis, vilket fick min lillebror att bjucka in "oss två" till hon o polares bord, o i brist på annat att göra, så körde vi på det. Jag har ju en naiv uppfattning om att poliser, och folk som ska plugga till poliser har lite sjystare värdegrund, är lite mindre fördomsfria, och kanske mer selektiva med sitt umgänge. Hur det är med detta i praktiken är väl subjektivt? 


Oavsett så, om skämtet som inkluderade muslimer och att man inte kan ha nog med cement att hälla över dem?!.. Min lilla fråga som kryper in i mitt huvud är. Så du vill dränka mina vänner o tjej + 2 miljarder människor i cement? Det får ju åtminstone mig lite undrande. Vet inte om jag behöver säga att lilleman o jag klippte där då.. Nånstans så blir jag lite chokerad o överaskad att vissa vill döda eller skämta om att döda andra som inte har gjort dem något.


Well well...


Det som har slagit mig under mina vuxna år, om muslimer, är att många av dom som jag träffat har ungefär samma relation till sin kyrka, som jag har med våran Svenska kyrka. I teorin så tycker jag att kristendom var i begynnelse vettig i värderingar, och jag gillar Jusus som person?! Åtminstone det lilla man egentligen vet om han. Precis som att jag är/har varit kristen (jag har gått ur svenska kyrka) pga att man lever i en kristen geografisk zon. Så är många muslimer, islamska i grund pga att dom inte haft några valmöjligheter. 


Här i Sverige så är det en större "religions frihet" och mycket är sekulariserat. Som muslim, så kanske man inte har haft så mycket valmöjligheter då.


Min bror och jag, har väl våra kurdiska broderliga motsvarigheter till "oss 2" i dom som äger stället vi brukar vara på. Dom har drabbats av en idiotisk anställd, som dom har svårt att säga ifrån till iom att dom är snälla. En buffel, som sätter sig på andra, och hans favorit måltavla är tjejer/kvinnor.


En 3 barns mamma (kurdisk flicka) som jobbar ibland/sällan när hon har lust. Bor själv, är egenföretagare o är generellt en självständig tjej som man inte kan köra med normalt sett. Plus en annan liten kurdisk madam som jobbar där, reagerar minst sagt knepat när han gastar o domderar, även fast dom egentligen vet att han är en nolla som inte har några befogenheter över dem.


Utan tvekan så ogillar han både mig, och lillebror eftersom vi inte köper hans svin-stil, samt är noll rädda för han, vilket måste vara frustrerande för någon som försöker vara så hotfull han bara kan då.


Pallar inte dra prologen till detta som är på några månader. Men jag stod o surra lite med "3barns mammis" eftersom jag inte hade träffat henne på ett par månader. Han svajjar förbi efter 5 mins, och skäller på sitt egna vanliga charmiga sätt, vilket resulterade i en skum defensiv reaktion hos henne.


Nånstans så om man kuvar människor på vissa sätt, så är det svårt att ta ur dessa "automatiska reaktioner", även om mobbaren i sig, är en nolla utan någon befogenhet. Det hade varit en sak om chefen skäller att man slöar, om det är kö, samt att man får ju betalt för att inte slöa då...


Men en 15 år yngre nolla, som kan diska + hälla upp en öl. Fungerar som aktoritets figur genom ett hotfullt beteende, över en betydligt äldre, som jobbar som egenföretagare?? Auto reaktionen på det är "strejk och tilt" i huvudet för mig.


Jag kan ju inte hålla käften så: Hörru mannen.... Går du på kola eller amfetamin??!! Du är en idiot och beter dig knepat o offensivt o är ett svin emot kvinliga personal som jobbar här, fast du inte har någon egentlig rätt då. Vilket resultera i öhh höhöhö, vad ? ööööö, o lite på skoj, -javisst. och lite velande sen o menar att amfetamin o kola är något negativt. Så jag -Vad menar du, är det något fel på kola o affe?? både ja o bror är gamla pundare, problem?? Sen frågade jag igen varför han är en fitta?? vilket fick han att muttra om att han var chef-blablabla. Jag: -Hörru, det kan du glömma, Han som står o baren e chef, du är ingenting, så vad är ditt problem? 


Vid det laget så vart han utvisad av just *chefen* som undrade vad det var?? Lillebror är lika smidig som jag, så han hjälpte till o förklara hur han knepar, och gemensamt så förklarar vi att vi sparkar in käften på nollan om man inte lugnar ner sig med sitt beteende, o jag sa att vi kan assistera bröderna lätt, att ge han sparken... Så vi får väl se vad det blir av det då lol.


Det tragiska är att av erfarenhet, så förväntar jag mig att folk kan hålla på att behandla hela sin omgivning som skit, totalt respektlöst. Det enda som sätter stop för deras beteende är att hota/fråga om brutal-misshandel?? Vilket inte är klokt, och det fungerar ju bara i viss utsträckning. Oftast så har man ju "strategier" att hantera det mesta. Med detta så är jag helt rådlös o vet inte hur man ska reagera på situationen.


Just detta, hur snälla människor blir trashade o kuvade i vissa situationer som leder till en onaturlig respons "stressad, defensiv o aggiterad" reaktion. Är ju precis vad post trauma stress handlar om. Dom triggers man har, behöver ju inte heller vara samma händelser som orsakat stressen heller, om jag bara ser till mig själv. Det räcker med att något hänger sig på bil-tuta för att göra mig urknepad.


Värst är hur kvinnor reagerar på hotfulla män, med stress. Det är väl här som rent fysiologiskt som mina spegel-neuroner får knep-spel o reagerar på kvinnors stress. Vettigast att undvika är genom att folk inte behandlar er tjejisar som skit då, el att ni inte vill sänka mina vänner o flicka i cement då....


....svenska Cement flickan, och den muslimska mobbaren vore ett riktigt radar par. Dom skulle säkert ha skoj med ett par säckar cement då?....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards