Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009

Vissa dagar är bättre än andra

Av Mikael - 31 oktober 2009 07:15

Ibland så får man *som ett brev på posten* betydelsefulla och bra dagar för egen del (och många andra), och för egen del så gör dom en totalt förvånad.


Sen i maj förra året, så har jag aktivt brottats med för egen del abc diagnoser m.m, och dess orsaks bakgrund för att få förståelse själv. Dom flesta (inte alla) som har kommit i kontakt med mig, har varit stakt motsättande emot att missbrukarmiljöer (som dom själv ofta har vuxit upp i) skulle kunna ha något att med deras nuvarande bokstavs problem.


Någonstans långt bak i mitt medvetande under irritationen som uppstår hos mig själv. Så förstår jag att det säkerligen kan bero på att man vill glömma, eller behålla det glömt. Någonstans med tanke på hur dom starkt negativa o aggiterade känslomässiga reaktioner som har varit fått emot mig. Där jag har blivit kallad för det ena och andra. Haft duster med folk från RF Attention, säkerligen för att jag gått för nära sånt man absolut inte får tala. 


Jag hittade artikeln som Monica Gunne har skrivit i Aftonbladet nu 6:35 och jag har inte ens klarat av att läsa klart den mer än i stora drag.


Varje dygn tvingas 520 barn att se och höra hur deras pappa manglar sönder mamma.


Varför hjärnan reagerar så här vet man inte. Men modern undersökningsteknik har visat att det centrum i hjärnan som borde vara i full gång med att göra traumat begripligt saknar aktivitet. Hjärnan har släckt sig själv.


Och den här hjärnskadan kan leda till personlighetsstörningar, de som kallas för borderline och neuro­psykiatriska ­störningar – som asperger, adhd, ­bipolär sjukdom och psykoser.


De unga kan sedan fastna på tröskeln till sina egna liv. De har svårt att koncentrera sig. Det är svårt att både plugga och jobba. De vill inte träffa andra.


Idag tvingas 520 barn se ­pappa slå sin ­mamma.


Varje dygn.


Samt tittat lite på DN's artikel.


I psykiatrin behandlar man diagnoser, och väljer behandlingsformer utifrån vad som visat sig effektivt vid respektive diagnos. Det kan röra sig om personlighetsstörning, exempelvis det som tidigare kallades borderline, neuropsykiatriska störningar såsom asperger eller adhd, bipolär sjukdom eller psykoser.


Trots att man känner till våldet i patientens livshistoria, som en delförklaring till insjuknandet eller som en följd av sjukdomen, lägger man inte tillräcklig vikt vid att behandla de psykiska följderna av själva våldet. Det är en bristande kompetens och förmåga i psykiatrin som kan leda till att behandlingarna misslyckas oftare än vad som skulle behöva ske, helt enkelt för att man inte tillägnat sig de metoder som krävs för att förstå och behandla effekterna av våld på människans hjärna.


(Sekundär källor: Arma själar 1 och Arma själar 2)


Dom beskriver och förklarar hur detta fungerar. Orsaksbakgrund PTSD => Adhd/As reaktioner. Inte mystiska hjärnskador som inte existerar i den fysiska världen. Utan så enkelt hjärnskador som utvecklas pga trauma emot individen som inte ens kan föreställas för andra som inte varit med om det själv.


Oavsett hur man tar til sig detta. Så är det lättande att få ett offentligt erkännande.


Men som sagt, jag har ju viss förståelse att man väljer som "patient" att köra på den biologiska modellen.... Jag själv, kan inte tänka, prata, lyssna, läsa o knappt skriva om det mer än ett par meningar åt gången om detta. Den känslomässiga chock reaktion som jag får bara av att gå i närheten av dessa tankar är minst sagt otrevlig och känslomässigt störande.


Men det är ju vad trauma stress handlar om, undvikande på alla sätt med det som får en att reagera och må dåligt.


Personligen så tror jag att mörkertalet är mer anpassat till realistiska siffror. 200-400.000 barn lever i missbruks förhållanden. Och kvinnovåldet är så omfattande i Sverige så att det är för skrämmande att ens förställa sig ett mörkertal.

 
 
Ingen bild

Magnus

31 oktober 2009 22:14

"200-400.000 barn lever i missbruks förhållanden."Det motsvarar ca 10-20 % av Sveriges alla barn. Vet inte vad du har för källhänvisning till denna faktauppgift, men jag att upp till 20 % av landets barn skulle leva i missbruksförhållanden ställer jag mig skeptisk till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards