Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009

Snygga Adhd/Abc tjejer

Av Mikael - 27 oktober 2009 23:20

Något som har slagit mig, är att jag gillar tjejer som är som "latjo o hypade flipperspel" som jag själv är av o till. Intelligenta, envisa, kloka, säregna, omtänksamma osv osv.


Det är ju skillnad på att tycka att någon är vacker, eller attraktiv. Vacker är ju top-model snygg. Det som är social standard för majoriteten som ni finner attraktivt, vilket inte är något fel i. Som tur är, så gillar alla inte en och samma, för det skulle ju bli ett jäkla bråk lol.


När jag surfat in på dom flesta Adhd bloggar som tjejer skriver, så förvånades jag av att tycka att nära på alla är väldans attraktiva. Som brorsan o jag säger, "värsta ligget" (som är menat i största välmening då).


Problemen o besvikelsen kom efter att jag förra hösten började ifrågasätta hur det verkligen ligger till med total bilden med oss som får diagnos. Jag har minst sagt inte haft rätt i allt jag sagt, funderat på och skrivit ner. Men till mitt försvar så har jag försökt att förklara att jag har hittat ett bra sätt att utveckla funderingar på, så att man inte hakar upp sig som en trasig skiva som jag gjort innan.


Eftersom jag gillar tjejer (inte som ligg i allmänhet) utan som personer då, så har jag klurat och förundrats över hur dessa mekanismer med attraktion fungerar efter.


Men för att hoppa tilbaka till det mindre lustiga, vilket är att vissa personer, som anser att Adhd m.m är något annat än det jag säger, eller rättare sagt att orsaks-bakgrunden, och hur problemen ter sig och skall klassificeras som. Själva Adhd diagnosen är ju inget att debattera om. Månen är rund, och Adhd diagnosen är en Adhd diagnos precis som DSM beskriver, och psykiatri förklarar. Jag har ju inte hamnat i ett läge förräns bara för en kort tid sen, i en uppfattning som jag är nöjd över, och verkligen kan argumentera för på ett vettigt sätt (hoppas jag) som inte gör andra lessna o förbannade.


Mer än 1 hyper-snygging har blivit förbannad på mig, och tyckt att jag har totalt fel. Men det finns ju idioter (som jag exkluderar här nu) som påstått att jag har helt fel också, och att dom är allsvetande själva (även om dom nu knappt klarar av att läsa) men whatever.


En Ptsd grej är att man förväntar sig att allt ska gå åt helvete oavsett hur man gör, med alles. Det här inkluderar väl säkert detta att: -Jag inte tror att en kotte läser en rad av det jag skriver, även om det har varit folk inne på alla 3 bloggar som jag hunnit med sedan i Maj 2008, eler håller med mig i något av det jag själv är övertygad om. 


Säkert även om jag nu skulle se någon som verkar läsa min gojja, så tror jag att du på sin höjd fastnat i reklamen eller något lol.


Men för att gå tillbaka till diagnos tjejerna. Det här har ju varit både mammor till abc smpttingar, samt tjejer som fått diagnos själva, eller haft ett syskon som har diagnos. Så det här har ju egentligen inte något att göra med diagnoser, utan det är en tillfällighet att det har blivit en gemensam nämnare.


Annars så är gemensamma nämnare att dom e snälla, altruistiska, hörs o syns överallt, kloka på det dom gillar, sympatiska, väldigt envisa och säkerligen fungerar som jag själv i mycket. Detta att man är över-social i vårat samhälle med som sociala dogmer som finns. Glad, pratig och hjälpsam är kanske inte den mest uppskattade personlighet i miljöer där drygt, stillasittande och tysthet förväntas då.


Men dessa madamer som jag gillar på alla sätt, som har blivit ilskna på mig  har ju till viss del förvirrat mig lol. Det blir ju kluvet, när man automatiskt gillar personer i fråga direkt som händer hela tiden, och dom tycker att man är en idiot lol.


Nånstans så blir mi'sa självklart stött o grining, och jag kan vara minst lika envis o tjurskallig som dessa damer kan vara. Helt klart så är det ju komplicerat att umgås med oss. Lättast är ju när man pratas ansikte emot ansikte, iom att det är väldigt lätt att missförstå varandra online, speciellt när båda parter är griniga o envisa bara av principiell orsak.


Hur som helst, så när man frågat hela bunten vart dom kommit ifrån så har det ju börjat klarna till stor del, även om det inte förklarar alles. Idag så vet jag att ens personlighet påverkar en otroligt mycket, och vice-versa så påverkar ju en genetiska arv, ens personlighet. Oavsett vart man kommer ifrån, så är ju människan från samma lilla grupp på 1000-2000 människor för ca 75.000år sedan. Och det är väl kanske där man ska titta på olikheterna och likheterna mellan alla. Varför man finner vissa människor attraktiva på alla sätt, med utseende, intelligens, personlighet och intressen. Mycket av det beror ju på just gen-bagage, även om det utvecklas av ens sociala miljö. Jag tror det endast behövdes 150 individer för att det inte ska bli "rednecks" av hela bunten, så +1000 individer för en helt ny art (oavsett djur art), räcker gott o väl.


Men whatever. Dom e himla latjo o snygga dessa damer, förutom att dom är väldens klokaste flickor (enligt mig då), det är lite trist när dom blir ilskna på mig, för det var inte meningen då *ser lite oskyldig ut*.


Jag kanske inte reagerar på bästa sätt heller och blir defensiv och grinig, vilket inte gör det smidigare då.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards