Direktlänk till inlägg 16 oktober 2009

Min grupps sociala val

Av Mikael - 16 oktober 2009 14:24

Tar detta högst upp då.


Ca 10-20% av personerna som jag har pratat med och är diagnostiserade med någon abc diagnos, även om dessa personer har anammat vissa sociala beteenden från min grupp, och har tillsammans med dessa också säkerligen ångest, depression osv så dom klumpas ohämmat in bland oss. Så har vi inte mycket gemensamt mer än att man har blivit utsatt för stress och reagerat på ett liknande sätt som jag och mina "släktingar".


Så allt saker som jag skriver om, nu inte stämmer överens med andras uppfattning kan ju bero på detta. Jag skriver för och om min genetiska grupp, och har inget behov att övertala eller bevisa för NT personer, eller andra att detta stämmer rent i allmänhet. För mig kan ni ha vilket världsuppfattning ni vill. Personer från (NT) gruppen har skadat mig, min familj och vänner oerhört mycket med fysiskt och psykiskt våld, likgiltighet, trackaserier osv. Så jag undviker helst er nu för tiden så gott det går.


Hur man fungerar socialt och vilka värderingar o etik man har, samt ens kulturella bakgrund är självklart en stor faktor för vilken stress man utsätts för först i 6 års ålder i skola, och sedan i 19-20års ålder när man ska fungera i miljöer som man inte är van med.


För min egen...


...genetiska grupp så har jag sagt att det skulle vara en 'liten negativ skillnad' om vi segregerade oss helt och isolerade oss från NT majoriteten, i ett eget samhälle som fungerar på våra vilkor.


Nu framåt så kanske detta kommer att bli bekräftat vetenskapligt, och det har redan kommit fram forskning som stödjer just detta, till en viss del. Att vi är en egen social grupp som skiljer sig oerhört gämfört med NT gruppen. I min grupp så hittar man en massa olika nationaliteter och hudfärg, som endast kan förklaras på 2 sätt. Antingen så är vi alla samma genotyp grupp med tanke på att våra personligheter och egenskaper är väldigt lika, eller så reagerar alla likadant emot något yttre påverkan (som t.ex stress).


Det förvirrande som uppstår för mig, tack vara dagens "konstiga uppdelningar" av folk även om vi alla är *genetiska blodsbröder* som har samma förfäder evolutionsmässigt. Det är ju en massa genetiska undergrupper med unika muteringar som inte följer färg, och dom mänskliga indelningarna av befolkningar.


Skillnaden med vår grupp (tro jag), är att vårat genetiska arv kommer främst från kvinnor, vårt dna har förts vidare genom kvinnor släkt-led, vilket kanske är det som gör den otroliga skillnanden mellan våran sociala struktur och NT’s sociala struktur. Där kvinnor och män mest naturligt, fungerar som jämlikar hos oss.


Vi grabbisar har ofta en otrolig respekt för er tjejisar och gillar er som attans, och värnar himla mycket om er, både våra egna och NT tjejisar. I våran sociala struktur så är kvinnorna ofta chefen, med oss som jämlike brevid. Vi struntar i era NT köns kvoteringar och annat ni har för er, erat samhälle kommer nog aldrig tyvärr bli jämlikt, för att ni verkar saknar förutsättningar och vilja för det. Ni har idag den sociala struktur i samhället som ni har genetiskt o socialt betingat, och verkar inte anstränga er mycket att bryta emot erat eget genetiska arv, som vi tvingas göra varje dag i erat samhälle, för att anpassa oss till erat sätt. Även om era NT tjejer med rätta, anar att det är något lurt. Så verkar det inte bli någon ändring och att det tyst endå accepteras.


NPF Stämpeln. Ska förklara vad NPF verkligen betyder för mig och dom jag har pratat med om detta, i praktiken. Den här stämpeln ger oss ekonomisk möjlighet att skydda oss från er NT personer. Så många är oroliga vad som skulle hända om detta stöd skulle dras in, om NPF stämpeln försvinner för oss. Oavsett så får många av oss svåra psykiska konsekvenser i vårt umgänge med NT i NT miljö. Så egentligen så borde man inte oroa sig så mycket för vilket stämpel man får. Verkligheten är ju på ett visst sätt, oavsett vad den kallas för. Stress o trauma stress borde vara melodin för hela gänget egentligen.


Ett funktionshinder betyder ju att man har sämre förutsättningar att klara en uppgift i vissa miljöer. Som för en utan ben har svårt att gå i en trappa. Det är även assoccierat med handikapp. För oss så handlar det om ett socialt funktionshinder. Vi klarar inte att fungera socialt tillfreds ställande i NT miljö tillsammans med NT.


En komisk gämförelse. Om jag tar en NT person och kastar ut han från ett flygplan utan fallskärm så får han ett aerodynamiskt funktionshinder tack vare att han inte är anpassad att flyga, och inte har vingar. När han landar så försvinner hans funktionshinder, eftersom han nu befinner sig i en miljö han är anpassad till även om han är lite platt av nedslaget.


Poängen. Vi är inte anpassade till er livstil och eran sociala struktur. Jag har haft beteendevetenskap som huvud intresse i 20 år och iaktagit våra skillnader hela den tiden. I snitt så klarar personer i min grupp av att fungera fram till ca 30 års ålder. Innan man går sönder.


Män i NT gruppen t.ex Dom fungerar socialt i ett herarkisystem. Alfa hanne med undersåtar. Det är ständig konkurans om 1sta platsen, ständig mobbing, konflikter och våldsamheter. Man ska hävda sin manlighet inför kvinnor på det sätt ni gör då, och är ständigt oroad att någon är mer än ni själv, vilket leder till ångest komplex osv.


Jag ska inte dra något om NT tjejer för jag gillar alla tjejer på jorden oavsett om det är från min grupp eller NT. Inte mer än att det är otroligt synd att det ska vara så att ni gett upp och förlikar er med er påtvingade roll.


Relationer. Jag har tidigare pratat om oss is termer som folkgrupp, minoritets grupp för det är just det de handlar om. Vi är väl ca 8-10% inom det Euro-Asiatiska DNA’t. I Sverige så handlar det säkert om minst 750.000 personer, vilket mina medkolleger inte riktigt är medvetna om tror jag. Vi är en ansenlig och formidabel grupp tack vare vår kreativitet, intuition, intelligens, uppfinningsrikedom och anpassningsförmåga till fientliga miljöer. Någonstans så finns det en stor möjlighet att kunna påverka politiskt, men dom flesta orkar väl inte att engagera sig utanför hemmet tyvärr.


Men men, socialt så. Vårat sociala umgänge då. Med vänner och familj så fryser vi ofta ut omedvetet NT personer från vår egen gemenskap. Vi skaffar partners som kommer från vår egen genetiska grupp, även om vi inte förstår det alltid, eller är medvetna om det. Jag själv, vänner och en massa personer från min grupp som varit diagnostiserade med det ena och andra, har verifierat o bekräftat detta för mig under det sista året, att vi håller oss sig till våra egna, och har nästan ingen vänskapskontakt alls med NT. Den kontakt vi har med NT personer är till 95% påtvingad, i skola, arbete och boende. Det är ju inte konstigare än att andra t.ex etniska o sociala grupper håller sig för sig själva.


Hur detta fungerar, och hur vi urskiljer våra egna är enkelt. Socialt beteende, kroppsspråk och rörelsemönster undermedvetet, och en massa annat skoj. Vi skulle lika gärna kunna gå med en blinkande siren på huvudet för så lätt urskiljer vi våra egna utan att tänka på det.


Det som är synd idag är att hälften av oss, är anonyma och osynliga och assoccieras inte med vår egen grupp. Dessa personer är ovilliga att bekänna färg till sina egna tack vare NT’s negativa stämplar av oss extra besvärliga i vår grupp. Det här är synd för alla av oss har starka familjeband och band till vår grupp oavsett diagnos el inte.


Varför dessa stämplar uppkommer tror jag beror på NT’s sociala struktur och mindervärds komplex. Dom oroar sig att bli av med sin sociala status etc. Det paradoxala är, att vi vill inte medverka i deras sociala påfågel spel och konkurerar inte om platserna. Ni har inget att oroa er för!!


Vår sexualitet. Vi skiljer oss markant här också. Olikheter anses naturligt och accepteras. HTB personer, Swingers och andra kollektiva latjo umgänges former är nog väldigt vanligt för oss. Majoriteten accepterar alla olika sexformer (förutom våld) som helt naturligt och "Det spelar väl ingen roll om dom har skoj", även om man inte praktiserar deras umgängesformer själv. Men en väldigt öppen och fördomsfri inställning till olikheter är helt naturligt för oss.

Sedan relationsformer som t.ex i Tibet. 1 kvinna som är gift med 2 eller 3 män. Eller som små hippiekollektiv med 3 kvinnor o 3 män osv. Det här erkänns ogärna. Mycket för att vi är väldigt reserverade och privata i allmänhet. Det vi gör håller vi inom vår lilla grupp. Men det här är ju en form av monogamt förhållande som fungerar för oss. Att gruppen är trogen gruppen. Men till vardags i Sverige så håller sig dom flesta till traditionella relationer, men om man möter personer som lever på ett annat sätt än en själv så är dom flesta öppna och accepterande inför deras val.


Alla jag har träffat från min egen grupp är ju kroniskt otrogna lol, men det är nog ett samhälls problem, mer än att det skulle vara något socialt accepterat hos oss. Jag är ju skötsam lol, men det beror ju på ett eget ställningstagande. Dom flesta verkar ju vara otrogna emot alla i Sverige, vilket jag tycker är synd och ett stort svek emot andra. Lojalitet emot sina egna fungerar ju hos oss iallafall oftast, där man inte sviker varandra på vän nivå eller konkurerar emellan varandra.


Vår familj och umgänge. Dom flesta av oss träffar en liten grupp människor som dom håller sig till hela livet, och det är sällan man umgås med andra utanför sin grupp, sin biologiska familj och några få vänner.


Våra kvinnor. Våra söta flickor är väldigt självständiga, kloka och anser sig ha rätt att vara jämlika med män, detta gör väl att vissa blir skrämda av dem, att dom anses som bossiga. Det som då markant skiljer vår sociala struktur är just hur män och kvinnor fungerar, emot majoriteten. Om man nu har vuxit upp i relativt öppet o jämställt samhälle som Sverige faktiskt är, även om det finns mycket att klaga på idag. Många blir ju helt förstörda på vägen till --> Vuxen, av sin omgivning tyvärr.


Tjejerna har ofta få vänner från sitt eget kön, Istället så har dom lättare att umgås med oss grabbisar på ett vänskaps plan. Vilket resulterar i killpolare dom umgås med istället. Det här beror sannolikt på en viss konkurans mellan tjejisarna och att dom vill ha alla killar för sig själva *fniss*. Många är svartsjuka, vilket dom gärna kan vara för mig. Jag personligen försöker inte att nöta ur svartsjuke beteende i ens partner genom att dra över 100 brudar, så hon till slut är så emotionellt trasig att hon inte orkar bryr sig. Utan tvärtom,  så ser man till att ens madam vet att hon är absolut bäst, och ger hon inte några skäl att vara svartis. 


Och vi killar umgås oftas med 2-3 andra grabbisar som väldigt nära vänner likt familj nästan som ens bröder. Och har väldigt lätt att umgås med våra tjejisar på vän nivå, o vi *kramas* gärna med allihopa, om det är accepterat i dåvarande relationskonfiguration.


Ofta så är vi väldigt emotionellt fysiska (kramiga) i våra relationer. Vi som får adhd diagnos är otroligt kramiga och klängiga. Däremot så är vi otroligt restriktiva inför okända och vill inte bli rörda el ha dom inom vår 1m radie. Rörelse är något otroligt personligt för oss. Och om folk går på en endå, så klassar jag det som ett övergrepp, och jag vet att många andra i min grupp anser det också. Detta med offensivt beteende känns väldigt ofredande då.


NT kön då.


NT tjejer umgås i huvudsak med samma kön. Det här tror jag är en genetiskt instinktiv sak. Att dom skyddar sig med antal från att männen ska göra dom på smällen i tid och otid lol.


Och NT grabbarna verka slåss, mobba, trackasera, trycka ner sina polare och andra osv osv osv osv, för att hamna högst upp i ranglistan.


Ska inte gå in vidare på detta för ni vet hur ni fungerar. Ert sociala beteende är rena mardrömmen för min grupp.


En liten fotnot då.


Allt jag skriver mycket är en egen relativ uppfattning, min grupp är otroligt nyanserad med variationer, så det är otroligt mycket material man har om man skriver om oss, och det är ju omöjligt att få med allt, och på rätt sätt för alla då. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards